Kapcsolódó tartalmak: turizmus

Hír: Itt a legújabb turisztikai őrület: a fagylaltút

2016. július 18. 08:19
 
Az európai szőlősgazdák elsősorban a borutak segítségével bővíthetik piacukat, az Egyesült Államokban azonban a farmerek kihasználják az új, különleges lehetőségeket. Marylandban egyre népszerűbb családi elfoglaltság a fagylaltút bejárása.
 

Hír: A borágazat élénkíti a balatoni turizmust

2016. augusztus 08. 08:12
 
Negyvenmilliárdos forrás áll rendelkezésre a borágazat fejlesztésére – hangsúlyozta beszédében Nagy István, a Földművelésügyi Minisztérium parlamenti államtitkára a Balatonfüredi Borhetek megnyitó ünnepségén.

Hír: Erre kell figyelni mezőgazdasági és turisztikai idénymunkások alkalmazásakor

2017. május 24. 08:22
 
Az egyszerűsített foglalkoztatás és ezen belül is a mezőgazdasági és turisztikai idénymunka olyan különleges munkaviszony, amely alapján a mezőgazdasági és turisztikai idénymunkás nem lesz biztosított. Az alábbiakban összefoglalva bemutatjuk a mezőgazdasági és turisztikai idénymunkások alkalmazására vonatkozó fontosabb szabályokat, és ezen keresőtevékenység esetén fizetendő közterheket.

Hír: Hét év alatt 16 milliárdot fordított a kormány erdészetek és nemzeti parkok turisztikai fejlesztésére

2017. október 09. 08:27
 
A kormány 2010 óta mintegy 16 milliárd forintot fordított az erdészetek és nemzeti parkok turisztikai fejlesztésére - mondta Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter pénteken sajtótájékoztatón, Budapesten.

Hír: A mezőgazdaság és turizmus fejlesztése hatékony párosításnak ígérkezik

2018. április 09. 09:09
 
Az elmúlt időszakban olyan nagyszabású, a dél-zalai térség egészét átfogó terv született, ami megteremtheti az itteni települések jövőjét, fejlődését. A cél egy olyan összefogás létrehozása, amelyhez a térségből minél több szereplő képes kapcsolódni a háztáji termelőtől a feldolgozón át az értékesítőig.

Hír: Megválasztották az év balatoni kávéját és koktélját

2018. május 09. 07:33
 
Szombaton harmadik alkalommal rendezték meg a Balatoni Barista és Koktél Bajnokságot Gyenesdiáson, ahol idén is megválasztották az év balatoni kávéját és koktélját is, tudósít a zaol.hu.
 
 

Hír: A tavalyi mélypont után idén nyáron némileg enyhült a munkaerőhiány

2019. július 04. 07:48
 
Még mindig több tízezer dolgozó­ra lenne szükség, de idén az agráriumban és a turiz­musban elkezdett csökkenni a munkaerőhiány.

Hír: A többség coach vagy területi képviselő lenne

2019. augusztus 01. 07:39
 
A mezőgazdaságba, szállodaiparba alig lehet jelentkezőt találni

Hír: Túlfeszítetté vált a horvát turizmus

2019. augusztus 13. 07:51
 
 A munkaerőhiány és a szolgáltatások túlkínálata lefelé húzza az ágazatot

Hír: Megkongatták a vészharangot: így fullad bele Budapest a turisták áradatába

2020. február 26. 08:29
 
Az utazás demokratizálódásával egyre többeknek kerül elérhető közelségbe a nagyvilág: ma már egyáltalán nem kirívó eset, ha valaki évente 2-3 alkalommal is repülőre ül meglátogatni egy külföldi nagyvárost. A turistalátványosságok azonban nem viselik épp a legjobban a látogatók áradatát, és Budapest sem képez kivételt ez alól: elég csak végigsétálni Belső-Erzsébetváros egy utcáján péntek este, és máris szembesülhetünk vele, fuldoklik a város az embertömegtől.
«123456»