Élelmiszeripar
Tízmillió konzerv és egy kis évvégi figyelmesség a nélkülözőknek a Bonduelle-től
2024. február 02. 18:44
Komoly mérföldkőhöz érkezett 2023-ban a Bonduelle Central Europe Kft. és a Magyar Élelmiszerbank Egyesület jótékonysági együttműködése. A zöldségfeldolgozó a tavalyi évben közel 400 ezer kiló élelmiszerrel segítette az Egyesületet a nélkülözők ellátásában – ezekkel a szállítmányokkal a cég már jócskán túl van a tízmilliomodik konzerven, amit a partnerségük kezdete, vagyis 2005 óta az Élelmiszerbank céljaira felajánlott.
Általánossá tenné a svédasztalos iskolai étkeztetést a HunGast
2024. február 02. 18:14
Véget vethet a mézhamisításnak az EU-s megállapodás
2024. február 01. 16:43
25 százalékkal csökkent a csontos csirkemell ára, a tojásé pedig 18 százalékkal
2024. január 31. 16:07
Veszélyben Európa élelmiszer-kereskedelme
2024. január 31. 12:57
Egy- a cukorlobbi által megrendelt - tanulmány évtizedekre meghatározta az amerikai táplálkozási szokásokat
2024. január 30. 11:38
A 2023-as év legjobb új borait díjazták Mohácson
2024. január 29. 15:18
A borászatnak és a borfogyasztásnak több százéves hagyománya van Magyarországon. Örömteli látni, hogy minden vállalati méretnek megvan a helye e színes palettán – hívta fel a figyelmet dr. Felkai Beáta Olga élelmiszerláncért felelős helyettes államtitkár a XV. Vince napi bormustrán Mohácson, hétvégén.
Magyar sajtkülönlegességek taroltak a világversenyen
2024. január 26. 14:59
Nemzetközi elismerésben részesültek a hazai sajtkülönlegességek. A múlt évben Norvégiában megrendezett World Cheese Awards-on összesen 11 hazai sajt ért el dobogós helyezést. A sajtkészítők sokat tanultak a Magyar Sajtkészítők Egyesülete és a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara által szervezett hazai és külföldi képzéseken és tanulmányutakon, és az ott megszerzett tudást mindennapi tevékenységük során kiválóan alkalmazzák.
Finom, egészséges, különleges, itthon is kapható, mégsem esszük
2024. január 26. 13:14
Génsebészek a kukorica tökéletesítésén dolgoznak
2024. január 26. 13:08
Kínai tudósok magas vastartalmú kukoricafajtát állítanának elő.
A Kínai Mezőgazdasági Tudományos Akadémia kutatói, génsebészet alkalmazásával, magas vastartalmú kukoricafajta létrehozásán dolgoznak, amelynek a kilónkénti vastartalma (a hektáronkénti termés csökkenése nélkül) elérheti a 70,5 milligrammot, ami a termesztésben lévő fajtákhoz képest több kétszeres – írja a whychinese.co.za.