Élelmiszeripar
Fenntartható megoldások szükségesek az élelmezésbiztonság érdekében
2024. május 15. 14:50

Magyarország elkötelezett az agrár-digitalizáció mellett, mely elősegíti a stabilitást és a kiszámíthatóságot az élelmiszertermelésben. Az innováció és a digitalizáció segítségül hívásával csökkenthetjük a termelés kockázatát, miközben növeljük a hatékonyságot és a versenyképességet – jelentette ki Nagy István agrárminiszter a FAO 34. Európai Regionális Konferenciáján.
STRATÉGIAI CÉL AZ ÉLELMISZERIPAR FEJLESZTÉSE
2024. május 14. 16:38
A magyar élelmiszerbiztonság nemzetközi szinten is kiemelkedő
2024. május 14. 16:14

Az élelmiszerbiztonság kiemelt fontosságú, védi az emberek egészségét és jólétét, biztosítva, hogy az elfogyasztott élelmiszerek megfeleljenek a minőségi és higiéniai szabályoknak - jelentette ki dr. Nobilis Márton, az Agrárminisztérium államtitkára a 43. Codex Analitikai és Mintavételi Szakbizottságnak (CCMAS) idei nemzetközi találkozóján ma Budapesten.
Így használja a fügelevelet, ezt az igazi kulináris kincset
2024. május 13. 10:05
A termelői piac lelke a szervező
2024. május 13. 09:47
Drágább az élelmiszer, mint egy éve
2024. május 10. 16:51
Közétkeztetés - mint a mezőgazdasági termékek piaca?
2024. május 10. 16:40
Dübörög a bodzaszezon
2024. május 10. 15:20
Harmadik alkalommal indul el a sajtbíra képzés
2024. május 09. 14:50

Az idén harmadik alkalommal indítja el a sajtbíra képzést a Magyar Sajtkészítők Egyesülete a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara és a Tej Szakmaközi Szervezet és Terméktanács támogatásával. Az elmúlt években egyre több regionális és országos sajtversenyre került sor hazánkban. A rendezvények kimagasló szakmai színvonalának megőrzése érdekében elengedhetetlen a sajtbírák képzése.
Munkacsoport létrehozásával segíti a mentes termékek piacának fejlődését a NAK
2024. május 09. 14:25

Bővült a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara kiemelt szakmai tevékenysége, megalakult a „Mentes“ termékek munkacsoportja, amelynek célja az előállítók szakmai támogatása és érdekeik képviselete a termékkörök szabályozási környezetének alakításában és fenntartásában, valamint a glutén-, laktóz-, tej- és cukormentes termékek minőségének biztosításában.