Kapcsolódó tartalmak: adatkezelés

Hír: Így kezelheti a munkáltató a védettségi adatokat

2021. november 04. 13:52
 
A koronavírus járvány elleni küzdelemben újabb és újabb kormányrendeletek születnek, nem könnyű azonban egyértelműen látni, hogy a munkáltató pontosan mely személyes adatok kezelésére jogosult. Az alábbiakban a munkáltató mozgásterét, illetve a munkavállaló tűrési kötelezettségének határait mutatjuk be:

Hír: A koronavírus járvánnyal kapcsolatos adatkezelésekről

2020. március 30. 12:40
 
Hónapokkal korábban már jelentkezett elsősorban nemzetközi hátterű munkáltatóknál az az igény, hogy a munkavállalókat, látogatókat, beszállítókat, ügyfeleket kérdőívekkel keresték meg, melyben arról érdeklődött az adott vállalkozás, hogy az érintett potenciális veszélyforrásnak tekinthető-e. A kérdések arra irányulnak, hogy az érintett személy járt-e, illetve jár e fertőzéssel érintett területen, illetve érintkezett-e ilyen személlyel. Tekintettel ennek adatvédelmi szempontjaira, a kérdésben a tagállami adatvédelmi hatóságok és a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság is állást foglaltak.

Hír: Ügyfélelégedettség-felmérés miatt bírságolt a NAIH

2022. január 24. 08:47
 
 
Újabb adatvédelmi bírságot szabott ki a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság (NAIH), most ügyfélelégedettség felmérésével összefüggő jogellenes adatkezelés miatt. A gépjármű márkaképviselet, illetve a gépjármű importőr ügyfélelégedettség felméréseivel összefüggő megállapításokat az alábbiakban foglaljuk össze:

Hír: A koronavírussal összefüggő munkáltatói adatkezelés kihívásai és az ezekre adott válaszok Koronavírus

2022. február 18. 09:49
 
Cikkünkben a szerzők a munkavállalók koronavírus fertőzöttséggel és védettséggel kapcsolatos személyes adatainak kezelését tekintik át.
«12»