Turizmus - vendéglátás

Nagyváradon számos kedvezményt élvezhetnek idén a turisták

2023. március 24. 13:07
Nagyváradon számos kedvezményt élvezhetnek idén a turisták
Kedvezményekkel várják a turistákat az idei turisztikai idényben Nagyváradon - írta szerdai közleményében a romániai város és térsége turizmusát népszerűsítő turisztikai egyesület (APTOR).
A szerdán rajtolt, év végéig zajló turisztikai kampányt negyedik éve hirdeti meg az önkormányzati egyesület, célja turistákat vonzani a szecessziós palotáiról híres partiumi városba. A kampány lebonyolításában az önkormányzat, a közszállítási vállalat, a múzeumok és műemlékvédő egyesületek, a kávézók és éttermek is részt vesznek.

TOP50 – Rókusfalvy Pál: Hiszek az összefogás erejében

2023. március 24. 13:00
TOP50 – Rókusfalvy Pál: Hiszek az összefogás erejében
Kilencedszer mutatja be a Turizmus.com TOP50-es kiadványa a magyar turizmus meghatározó szereplőit. Rókusfalvy Pál, a nemzeti bormarketingért felelős kormánybiztos harmadszor szerepel a kötetben.
 
Kiadványunk idei újítása, hogy tevékenységi kategóriánként csoportosítottuk az ágazat szereplőit. A befektetők, a szálloda- és vendéglátóipar, valamint az utazási piac szereplői után most a szakmai szervezeteket vesszük sorra – a szerk.

Másodszorra ismerték el a Folly Arborétum borát rangos nemzetközi versenyen

2023. március 22. 13:53
Másodszorra ismerték el a Folly Arborétum borát rangos nemzetközi versenyen
A 2019-es után a 2020-as évjáratú Folly Arborétum Rajnai rizling is megkapta a legjobbaknak járó „aranyérmet” Németország legrangosabb borászati versenyén, a Berliner Wein Trophy-n. A versenyen a 400 fős zsűri a 40 országból érkező, több mint 14 ezer tétel közül választotta az egyik legjobbnak a badacsonyörsi Folly Arborétum itthon is közkedvelt fehérborát.
A Folly borai már számos elismerést és díjat hoztak el a hazai és nemzetközi megmérettetéseken. Németország legrangosabb nemzetközi borversenyén, a Berliner Wein Trophy-n 2021 után a második alkalommal díjazták aranyéremmel a Folly friss, enyhén fűszeres és gyümölcsös tételét, a Rajnai rizlinget.

A Balatonnál megkezdődik a szúnyoggyérítés

2023. március 22. 13:47
A Balatonnál megkezdődik a szúnyoggyérítés
Megkezdődik a csípőszúnyogok gyérítése a Balatonnál március 27-28-án - közölte a munkát szervező Balatoni Szövetség (BSZ) elnöke az MTI-vel kedden.
 
Lombár Gábor elmondta, az év első légi biológiai beavatkozására a Pannónia Központ Kft. szakértőinek vizsgálata alapján kerül sor, egy hónappal korábban, mint tavaly. Hozzátette, idén több volt a csapadék, és jóval nagyobb területen kell elvégezni a szúnyogirtást, mint a múlt évben.
 

Belépődíjat kell fizetni a Halászbástya felső kilátószintjén

2023. március 21. 13:48
Belépődíjat kell fizetni a Halászbástya felső kilátószintjén
Március 16-tól nem ingyenes a belépés a Halászbástya felső szintjére, az alsó szintet továbbra is díjmentesen lehet látogatni.
Március 16. és december 23. között belépődíjat kell fizetni a Halászbástya felső kilátószintjének látogatásakor – olvasható a Budavári Önkormányzat honlapján.

Racionalizálja a működését a NÖF

2023. március 21. 13:32
Racionalizálja a működését a NÖF
Csoportos létszámcsökkentés lesz a NÖF Nemzeti Örökségvédelmi Fejlesztési Nonprofit Kft-nél, emellett pedig két műemlék látogathatóságát is felfüggesztik a közeljövőben.
 
A társaság közleményében azt írta: a szankciók okozta energiaárrobbanás, az Európát sújtó gazdasági válság, illetve az Ukrajnában dúló háború együttesen a hatékonyságnövelés fokozására, a működés teljes racionalizálására kényszeríti a NÖF Nemzeti Örökségvédelmi Fejlesztési Nonprofit Kft-t. A cég ezért a péceli és az edelényi műemlék épületek látogathatóságának felfüggesztésére, négy vármegyében és a budapesti központban pedig csoportos létszámcsökkentésre kényszerül.

Világranglistára került a Szent István-terem

2023. március 20. 10:46
Világranglistára került a Szent István-terem
A tekintélyes amerikai lap, a TIME idén is összeállította a világ 50 legnagyszerűbb helyszínének listáját. Budapest egyesítésének 150 évfordulója apropóján több magyar látványosságot is kiemelnek, köztük a Nemzeti Hauszmann Program több elemét is nevesítik.
 
A TIME emlékeztet, hogy Buda, Óbuda és Pest egyesítésével 150 éve jött létre a modern Budapest, és – a magyar főváros egyéb helyszíneinek ajánlása mellett –  külön kiemeli a Budavári Palotanegyed látványosságait, megemlítve, hogy a Nemzeti Hauszmann Program keretében újjászületett épületek ismét eredeti szépségükben ragyognak. Név szerint említik az újjáépített Szent István-termet, a Főőrség épületét és a Karakas pasa tornyát.

Környezettudatos animációs programokat kínál gyerekeknek a Bubbles Club

2023. március 17. 15:43
Környezettudatos animációs programokat kínál gyerekeknek a Bubbles Club
A Danubius Hotels 2013-ban indította el a gyerekeknek szóló Bubbles Club programját. Az idén jubiláló szolgáltatás születésnapja alkalmából ünnepi „zöld" hétvégékkel, környezettudatos animációs programokkal várja egész évben a kicsiket és nagyokat. Az év szlogenje: Legyél te is Zöldfülű!"
Mára kamasz- vagy felnőttkorba léptek azok a 5-10 éves gyermekek, akik 2013-ban először találkozhattak a Bubbles Club kabalaállataival, a kedves kis sárkányokkal.

Megnyílt a négycsillagos Flow Hotel és Konferenciaközpont

2023. március 17. 15:35
Megnyílt a négycsillagos Flow Hotel és Konferenciaközpont
Nyolcvannyolc szobás, négycsillagos szállodát adtak át március 16-án Inárcson, az M5-ös autópálya mellett.
A nettó 4,5 milliárd forintos beruházás saját erőből valósult meg, a Biancoop Zrt. tulajdonában álló Flow Hotel és Konferenciaközpont építtetője Birizdó Imre és családja. Ez a cég üzemelteti a szintén négycsillagos Gokart Hotelt is Kecskeméten.
 
 
Az épületben 88 szobát, egy éttermet, egy konferenciatermet, valamint wellnessrészleget és konditermet is kialakítottak. A hotel kétszáz ember számára nyújt szálláslehetőséget, konferenciaterme háromszáz fő befogadására alkalmas – írja a Magyar Építők.

Rendezvényhelyszín lesz a most megújult Rónai-malom Karcagon

2023. március 17. 15:32
Rendezvényhelyszín lesz a most megújult Rónai-malom Karcagon
Megújult a karcagi önkormányzat tulajdonában lévő Rónai-malom, a felújított épületben rendezvényeket, konferenciákat, kiállításokat tartanak majd.
Szepesi Tibor polgármester tájékoztatása szerint a beruházásra 136 millió forint európai uniós támogatást nyert el a karcagi önkormányzat a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) pályázatán.
 
A korszerűsítés során új, galériázott padlásteret alakítottak ki, beépítették a tetőteret és új nyílászárók, áthidalók kerültek az épületre. Az ingatlan földszintje akadálymentessé vált, új közösségi tereket alakítottak ki a szakemberek a földszinten és a galériatérben. Emellett új vizesblokk, tálalókonyha, előtér létesült.
«12345678910...»