Érdekvédelem + gondoskodás

Varga Mihály: A kormány legfőbb célja az áremelkedések mérséklése

2022. december 05. 11:02
Varga Mihály: A kormány legfőbb célja az áremelkedések mérséklése
A kormány legfőbb célja a következő időszakban, hogy mérsékelje az áremelkedéseket, és mindent megtegyen azért, hogy az infláció elkezdjen csökkenni - erről beszélt a pénzügyminiszter a tegnapi Bayer show-ban. Varga Mihály azt is elmondta, hogy jelenleg is a jövő évi költségvetés újratervezésén dolgoznak, hiszen az elmúlt időszakban jelentősen megváltozott az inflációs helyzet.
 

A szakértő szerint a benzinárstop veszélyben van, az ellátás nincs

2022. december 05. 10:54
A szakértő szerint a benzinárstop veszélyben van, az ellátás nincs
Lassan nem az a kérdés Európában, hogy mennyibe kerül a nyersolaj vagy az üzemanyag, hanem az, hogy lesz, vagy nem lesz.
 
Lassan nem az a kérdés Európában, hogy mennyibe kerül a nyersolaj vagy az üzemanyag, hanem az, hogy lesz vagy nem lesz – mondta a Századvég Konjunktúrakutató Zrt. energia- és klímapolitikai üzletágának vezetője az M1 aktuális csatorna vasárnap reggeli műsorában. Hortay Olivér szerint az egyre súlyosabb piaci feszültség Magyarországra is be fog gyűrűzni, akár veszélybe sodorhatja a benzinárstopot is.

Karácsonyi vásárok és programok 2022

2022. december 02. 10:48
Karácsonyi vásárok és programok 2022
Közös gyertyagyújtással, lélekemelő gondolatok tolmácsolásával, családi- és szórakoztató programokkal, adventi vásárral, vagy több hetes karácsonyi forgataggal ünneplik advent időszakát hazánk számos településén 2022 decemberében.
Többnyire advent első hétvégéjén kezdődnek a programsorozatok, ám néhány településen már egy héttel korábban megnyitottak a karácsonyi vásárok.

Elérheti jövőre a 200 ezer forintot az átlagnyugdíj, ha marad a mostani terv

2022. november 29. 10:42
Elérheti jövőre a 200 ezer forintot az átlagnyugdíj, ha marad a mostani terv
Jelentős emelést kaptak november elején a nyugdíjasok, jövőre pedig még tovább emelkedhet a nyugdíjuk. Ha a kormány az inflációval azonos mértékben növeli a nyugdíjakat, ahogy eddig is tette, akkor 2023 januárjától 200 ezer forint fölött lehet az átlagnyugdíj Magyarországon.
 
Érkezik a nyugdíjprémium és a -korrekció, ami mintegy 2 millió nyugdíjasnak nyújt érdemi segítséget a rohanó infláció közepette. A két járandóság közül az utóbbi az igazán lényeges, a mostani emeléssel együtt a nyugdíjak összege az év eleje óta már 14 százalékkal emelkedik, így az átlagnyugdíj mértéke is tovább nő, a jelenlegi 172 ezer forintról 179 ezer forintra.

Benzinárstop: a kormány fontos üzenetet küldött az autósoknak

2022. november 29. 09:06
Benzinárstop: a kormány fontos üzenetet küldött az autósoknak
Az ATV Híradó megkereste a kormányt, amely azt közölte, hogy január elsejétől csak bizonyos feltételekkel tudják fenntartani a benzinárstopot.
 
Egyre súlyosabbak az üzemanyagellátási problémák, a Mol ezért pénteken újabb döntést hozott "az ország működése és energiabiztonsága" érdekében: közleményükből kiderült, hogy a kis benzinkutak a november 28-i héten sem kapnak üzemanyagot. Eközben a nagyobb láncok is korlátozásokat vezetnek be, vannak olyan kutak, ahol csak 10 litert lehet vásárolni a hatósági áras üzemanyagból.

Csak feltételekkel maradhat fenn az üzemanyag-árstop

2022. november 28. 12:00
Csak feltételekkel maradhat fenn az üzemanyag-árstop
A kis kutak a héten sem kapnak üzemanyagot. Közben a nagyobb láncok is korlátozásokat vezetnek be. A sofőrök egy része így kénytelen több kutat körbejárni, hogy megteljen a tank. Közben a Magyar Ásványolaj Szövetség emlékeztet: már most komoly ellátási problémák vannak.
 
„Azt gondolom, a kormányzatnak is el kell döntenie, hogy árat szabályozunk vagy üzemanyaggal látjuk el a piacot. Én azt gondolom, hogy a korlátozások ma már nagyobb kárt okoznak, mint amit az árnövekedés okozott a múltban” – nyilatkozta az ATV-nek Grád Ottó, a szövetség főtitkára.

Itt a hivatalos bejelentés: újabb nyugdíjemelés jön januárban

2022. november 24. 14:15
Itt a hivatalos bejelentés: újabb nyugdíjemelés jön januárban
Újabb nyugdíjemelést jelentett jelentett be ma a kormány Facebookon. A következő korrekció januárban érkezik, azonban csak decemberben fognak dönteni az emelés mértékéről.
 
2022-ben a novemberi emelés már sorban a harmadik korrekció idén, azonban a rekordmagas, 20% feletti infláció miatt a kormány ma újabb nyugdíjemelést jelentett be. A nyugdíjak januárban fognak emelkedni, azonban ennek mértékéről a kormány decemberben fog dönteni.

Egy csepp sütőolaj sem veszhet kárba!

2022. november 24. 08:41
Egy csepp sütőolaj sem veszhet kárba!
Újabb gyűjtőhelyekkel bővült a használt sütőolaj újrahasznosítását célzó CseppetSem! program. A Biotrans Kft. kezdeményezéséhez a napokban a Pécsi Tudományegyetem is csatlakozott. Az együttműködésnek köszönhetően az egyetem területén összesen 21 gyűjtőpontot alakítottak ki, amelyek nemcsak az egyetem dolgozói, illetve hallgatói, hanem a lakosság előtt is nyitva állnak.

TÖBBFUNKCIÓS NYOMTATÓKAT TESZTELTÜNK – EZEKRE FIGYELJÜNK A VÁLASZTÁS SORÁN!

2022. november 21. 09:27
TÖBBFUNKCIÓS NYOMTATÓKAT TESZTELTÜNK – EZEKRE FIGYELJÜNK A VÁLASZTÁS SORÁN!
Legyen szó akár otthoni munkavégzésről, akár tanulmányok folytatásáról, sokakban felmerülhet az igény, hogy otthonra is beszerezzen egy nyomtatót. És ha már nyomtatóra van szükségünk, miért ne választanánk multifunkciós típust, amellyel nem csak nyomtatni, de például fénymásolni és szkennelni is tudunk? Anyagilag is jobban járunk, ha nem külön vesszük meg a nyomtatót és a fénymásolót, ráadásul helytakarékossági szempontok miatt is előnyösebb választást jelentenek az ilyen készülékek. 

Szemünk világa - természetesen

2022. november 18. 14:45
Szemünk világa - természetesen
A szem nagyon értékes érzékszervünk, talán nem kell különösebben bizonygatni, hogy miért. A látás segítségével fogadjuk be a körülöttünk lévő világ legnagyobb részét. A látás romlása, illetve a szembetegségek ezen fontos érzékszervünk hatékony működését csökkentik.
«12»