Kapcsolódó tartalmak: gyermek

Hír: Ki kell-e venni a gyermek utáni pótszabadságot?

2017. január 24. 09:17
 
Mi a helyzet akkor, ha a gyermek utáni pótszabadságot nem igényli a szülő? Kötelező élnie ezzel, vagy ha nem igényli, úgy nem jár neki? Ezt kérdezte egyik olvasónk. Dr. Hajdu-Dudás Mária ügyvéd válaszolt.

Hír: Vissza a cukorhoz? – A mesterséges édesítőszerek elhízást okozhatnak

2017. július 20. 08:40
 
A mesterséges édesítőszerek hosszú távon kapcsolatba hozhatók az elhízás, a cukorbetegség, a magas vérnyomás és a szívbetegségek kockázatának növekedésével egy új kanadai kutatás szerint. A cukorhelyettesítő szereket a gyermeket váró anyáknak sem szabad túlzásba vinniük.

Hír: Árthat a gyermekeknek a túl sok színezék az ananászban

2017. szeptember 27. 08:09
 
A megengedett határérték háromszorosát meghaladó mennyiségű narancssárga színezéket mért a cseh hatóság a Thaiföldről származó, mangó ízesítésű kandírozott ananász szeletben. A termékből Magyarországra is érkezett. A túl sok színezék gyermekeknél hiperaktivitást válthat ki és allergiás reakciókat is okozhat.

Hír: Ismét gyerekeknek szánt pohárból mértek melamin kioldódást

2018. augusztus 08. 09:15
 
A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) a RASFF rendszeren keresztül értesült arról, hogy gyerekeknek szánt, kínai „bambusz” pohárból mért melamin kioldódást a szlovén hatóság július közepén. A kifogásolt termékből Magyarországra is szállítottak.

Hír: Közel 200 ezer gyermek kóstolt mézes reggelit

2019. november 18. 07:49
 
Országszerte több mint 1200 helyszínen csaknem kétszázezer gyermek kóstolt mézet pénteken a mézfogyasztást népszerűsítő Mézes reggeli programban, amelynek nyitó eseményét a Tolna megyei Tamásiban rendezték.
 

Hír: Gyermek után járó pótszabadság mozaikcsaládoknál

2021. augusztus 30. 08:57
 
Az adozona.hu szakértője a következő kérdésre adott szakmai választ: "A gyermek után járó pótszabadsággal kapcsolatban a kérdésem: mely gyermek számít a pótszabadság szempontjából a gyerekek számába, tekintettel a mozaikcsaládokra? Közös háztartásban élők esetén az előző kapcsolatból "hozott gyermekek" és a közös gyermekek közül kik számítanak bele, illetve befolyásolja-e ezt az, hogy az anya és az apa házasok-e, vagy nyilvántartott élettársak, vagy "csak" együtt élnek?"

Hír: A gyermekek után járó pótszabadság szabályai

2021. szeptember 06. 09:03
 
Munkajogi segítség a gyermeket nevelőknek

Hír: Szolgálati idő gyermekekre tekintettel

2022. április 06. 08:06
 
Tny.