Kapcsolódó tartalmak: HR

Hír: Így sértheti a HR a versenyjogot

2021. január 20. 09:27
 
A járvány teremtette munkaerő-piaci helyzet kockázatos lehet versenyjogi szempontból, amire sokan nem is gondolnak - hívja fel a figyelmet dr. Adamov Dávid, a Baker McKenzie versenyjogi- és compliance szakértője. A GVH éppen kartellezés miatt bírságolta meg nemrég 1 milliárd forintra a Személyzeti Tanácsadók Magyarországi Szövetségének 23 tagvállalatát.

Hír: Így készültek fel a cégek az újabb járványhullámra

2021. június 15. 07:39
 
KoronaHR kutatás

Hír: Kiválthatja-e a kiválasztásban a HR-est az AI?

2021. július 07. 07:54
 
2014-ben az Amazon fejlesztői azzal próbálkoztak, hogy ha 100 önéletrajzot betáplálnak egy számítógépbe, akkor gépi tanulás útján megtalálják közöttük az 5 legjobb pályázót. 4 évvel később a cég felhagyott a kiválasztás automatizálásával. A társaságot a nők elleni diszkriminációval vádolták.

Hír: Úttörőnek lenni nehéz

2021. augusztus 02. 09:41
 
Bár annak idején az úttörők tizenkét pontjában – a jelenleg még a munkaerőpiacot uraló X-generációsok talán még emlékeznek rá – egyáltalán nem szerepelt az alkalmazkodóképesség fejlesztésére, a rugalmasságra, a kreativitásra vagy az innovativitásra vonatkozó fogadalom. Pedig nem ártott volna! Mindez ma sem könnyű kihívás. Papp Tamás István, HR szakember írása.

Hír: Az álláskeresőknek ma már nem a hr-esnél kell bevágódniuk, hanem az algoritmusnál

2021. augusztus 04. 09:31
 
Egyre több platform, egyre kevesebb személyesség

Hír: Aki válaszol: Csépai Martin

2021. augusztus 05. 11:10
 
HR Szubjektív rovatunkban Csépai Martin, a Deloitte HR Tanácsadási Üzletág vezetője kérdez, miután válaszolt Friedl Zsuzsa, a Magyar Telekom Chief People Officerének kérdésére: Miért érdemes adatalapú megközelítést használni a HR-ben és hogyan segítenek az adatok a stratégiai döntésekben?

Hír: Értékesítési vezető és HR vezető: az üzleti növekedés motorjai

2021. január 27. 08:10
 
A HR üzleti társvezetőkkel való kapcsolatápolásáról és együttműködéséről (stakeholder management) szóló sorozat következő részében az értékesítési vezető és a HR vezető üzleti együttműködésére hozok egy aktuális, üzleti, gyakorlati példát.
 

Hír: Analitika a HR-ben: Ne a fióknak gyártsál adatokat!

2021. június 24. 11:31
 
Analitika a HR-ben: Ne a fióknak gyártsál adatokat! Minden emberekkel kapcsolatos döntés stratégiai fontosságú a vállalatok számára. A fejlett people analitikai funkciókkal rendelkező szervezetek 56%-kal magasabb haszonkulccsal és 22%-kal magasabb eszköz-megtérüléssel múlják felül a kezdőket. Hogyan tudod HR vezetőként a felsővezetőket a HR analitika irányába elkötelezni? Milyen üzleti problémák megoldásában segít a HR analitika? Hol vannak a HR szakemberek gyenge pontjai az analitikában? Vajon a HR funkcióban lesz-e a HR analitika jövője?

Hír: Milyen a versenyképes HR-es? - vezérigazgatók válaszoltak

2021. október 27. 09:24
 
Olyan HR-esre van szükség, aki rajta tartja a kezét a cég ütőerén. Például nemcsak pótolja a távozó munkaerőt, hanem elemzi a fluktuáció okait és javaslatot tesz a felsővezetésnek, miként lehet azt csökkenteni - hangzott el az első számú vezetők pódiumbeszélgetésén a múlt heti HR Festen. A Rossmann, a Knorr-Bremse és a Wolt vezetői mondták el, van-e jövője a HR-nek, milyen HR-est szeretnének. A Rossmann-nál éppen keresik az új személyügyi vezetőt.

Hír: Önkiszolgáló HR: a munkavállalók kezében az ügyintézés

2021. december 07. 09:41
 
A hibrid munkavégzés adminisztrációja nem kis kihívást jelent a vállalatoknak, vállalkozásoknak, különösen, ahol nincs meg erre egy már bejáratott HR informatikai rendszer. A digitalizáció ebben az élethelyzetben és piaci környezetben nem elkerülhető. Valamint egyre fontosabbá válik ezekben a folyamatokban is a munkavállalói élmény, a felhasználóbarát működés, hiszen a kollégák egyre inkább önállósodnak ezen eszközök használatában.