Kapcsolódó tartalmak: pandémia

Hír: A pandémia nyertesei – ezek az iparágak és termékek húztak hasznot a járványból

2020. augusztus 13. 08:26
 
Áprilisban 200 online webshop nyílt naponta

Hír: Fizetés nélküli szabadság hatása csedre, gyedre, táppénzre – a koronavírus első hullámának tapasztalatai

2020. szeptember 25. 08:56
 
A nyár folyamán sok olyan várandós munkavállalóval találkoztam, aki a koronavírus első hullámának időszakában, márciustól, áprilistól vagy akár májustól fizetés nélküli szabadság kivételére kényszerült, majd nem sokkal utána derült ki, hogy kisbabát vár. A legtöbben nehéz helyzetbe kerültek, ezért érdemes megvizsgálni, mit tehet másképpen a munkáltató ősszel, amikor a második hullám hasonló szituációkat teremthet.

Hír: Hogyan küzd a munkaerőpiac a járványhelyzettel?

2020. október 28. 07:56
 
Egy friss kutatás szerint a pandémia idején az elbocsátások mellett a munkakör-áthelyezést élik meg a munkavállalók a legnehezebben, és leginkább a megfelelő kommunikációt hiányolják. A home office és a rugalmas munkavégzés viszont széles körben elfogadott.

Hír: A toborzási idő csökkenésére számítanak a cégek

2020. november 04. 08:12
 
A koronavírus-járvány jelentősen megváltoztatta az álláspiac dinamikáját: a keresleti piac kínálativá vált, ennek hatására Magyarországon a vállalatok többsége 2021-ben a toborzási idő csökkenésére számít – derül ki a Profession.hu online felméréséből. A közlemény szerint az online felmérést szeptemberben készítették 405 cég bevonásával.

Hír: Hogyan változtak az elvárások a HR-rel szemben? - aki válaszol: Berzsenyi Márta

2020. november 04. 08:15
 
A koronavírus járvány által generált változások izgalmas dinamikákat hoztak a szervezetek működésében. Hogyan, milyen HR folyamatokat alakított át a járvány? Hogyan változtak az elvárások a HR-rel szemben? Ezekre a kérdésekre válaszol HR Szubjektív rovatunkban Berzsenyi Márta, az Avis Budget Group BSC Kft. HR igazgatója

Hír: Jöhet a pszichopandémia: az elmúlt egy év lelki tanulságai

2021. március 22. 09:07
 
A pandémia jogi és pszichológiai értelemben is katasztrófajelenség

Hír: Nem lenne kívánatos a pandémia előtti gazdasághoz visszatérni – európai munkaügyi körkép

2021. március 22. 09:17
 
Február végén mutatták be az európai gazdasági, munkaerőpiaci és szociális szféra helyzetét elemző Benchmarking Working Europe kiadványt. A 20. jubileumi szám a Covid járvány és a nyomában keletkező gazdasági válság hatásairól, valamint az arra adott kormányzati reakciókról is pontos képet ad.

Hír: Adózási tippek a Covidhoz kapcsolódó juttatásokhoz

2022. február 25. 08:52
 
A Mazars szakemberei összeállították a Covid elleni védekezést segítő eszközök és juttatások 5+1 pontos adókezelési kisokosát. A járványhelyzet alatt a munkáltatók többféle, adómentes vagy kedvezően adózó juttatással segíthetik dolgozóik egészségének megőrzését

Hír: Sok cégnél a pandémia után is maradhat a home office

2022. március 01. 09:13
 
Friss online kutatás