1500 milliárd forint: ennyivel kap több pénzt a tervezettnél a magyar mezőgazdaság

2022. március 02. 08:53
A háromszorosára emelt a vidékfejlesztési támogatások a gyakorlatban egy olyan óriási lehetőséget adott a hazai agrárium szereplői számára, amely lehetővé tette, hogy 1500 milliárd forint értékben írjon ki pályázatokat a tervezett forrásokon felül - mondta az Agrárminisztérium mezőgazdaságért és vidékfejlesztésért felelős államtitkára.
1500 milliárd forint: ennyivel kap több pénzt a tervezettnél a magyar mezőgazdaság

Feldman Zsolt, Czerván Györggyel (Fidesz-KDNP) a térség országgyűlési képviselőjével közösen tartott, az agrárgazdaság aktuális kérdéseivel foglalkozó gazdafórumon arról beszélt, hogy a kormány által megnövelt forrásokból a gazdálkodók modernizálhatták a gazdaságaikat és új élelmiszeripari kapacitások létesülhettek.
Hozzátette, hogy ebből a pénzből olyan agrárgazdálkodási programok indulhatnak el, amely a gazdálkodók számára új előnyöket és jobb jövedelemtermelő képességet jelent. Hangsúlyozta azt is, hogy a kormány odafigyelt, hogy a gazdálkodók tavasszal megkapják a tavalyi támogatási forrásokat. Hozzátette, hogy lehetőséget szeretnének biztosítani a Megújuló Vidék Agrárium Programmal és eszerint tervezi a közös agrárpolitikai források felhasználását. 

Tervezzenek előre, gondolkodjanak középtávon, ahogy a saját gazdaságuk fejlesztése ezt igényli  

- fűzte hozzá a gazdálkodóknak Feldman Zsolt.

Címlapkép: Getty Images

www.agrarszektor.hu

Kapcsolódó cikkek

Soha nem látott támogatás-csomag jön az agráriumba

2021. május 17. 09:47
Hatalmas, több mint hét és fél ezer milliárd forintos támogatáscsomag érkezik az agrárszektorba a következő hét évben. Teljes átalakulás előtt áll az ágazat. Komoly segítséget kaphatnak a fiatal gazdálkodók. Zöldréti Attilát, az Magyar Közgazdasági Társaság Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakosztályának elnökét kérdeztük a témában általuk benyújtott javaslatcsomagról és az agrárpiacon tapasztalható áremelkedésekről.

Nagy szükség van a generációváltásra az agráriumban

2018. november 21. 07:31
Nagy szükség van a generációváltásra és a technológiai megújulásokra a mezőgazdaságban, amely kihívásaira a fiatalok tudása és ötletei jelenthetnek megoldást - hangsúlyozta Nagy István agrárminiszter a Fiatalok az agrár termékpályákon konferencián, Budapesten.