20 kilós dinnyék teremnek a fegyverneki gazda földjén

2020. augusztus 10. 09:32
Huber István az ízletes, nagy méretű gyümölcsből tíz darabot felajánlott az egyik helyi idősotthonnak.
20 kilós dinnyék teremnek a fegyverneki gazda földjén

Huber István családi gazdálkodó már hosszú évek óta termel dinnyét Fegyvernek határában. Ahogyan a korábbi években, úgy idén ismét nőttek nála óriási méretűek is, melyeknek az átlagsúlya meghaladja a húsz kilót, írta a szoljon.hu.

A gazda ezúttal az ízletes, nagy méretű gyümölcsből tíz darabot felajánlott az egyik helyi idősotthonnak.

A termelő szerint a nagy méretű dinnyék a legfinomabbak ezen gyümölcsök közül, ezért adományoz belőle a szépkorúaknak. Huber István fontosnak tartja, hogy a helyben termesztett gyümölcsöket minél több fegyverneki fogyaszthassa.

A férfi 10 évig kísérletezett, óriási, sárga bélű görögdinnyéit két másik fajta keresztezéséből nemesítette. Tavaly 25 kiló és 10 dekát nyomott a legnagyobb példány.

 

https://sokszinuvidek.24.hu/kertunk-portank/2020/08/10/fegyvernek-gigadinnye-idosotthon/

Kapcsolódó cikkek

Állás két állás között

2019. július 10. 08:55
Nem ékeskedem idegen tollakkal, így a poszt ihletőjének ezúton köszönöm a témát (továbbiakban ő Laci). Most leginkább gondolatkísérletek, fejtegetések következnek, mert ha ideálisként leírnám, hogy így kell, akkor megkapnám, hogy de naiv vagyok, hát ezt itt lehetetlen. Tehát, nem azt írom, hogy így kell, hanem azt, hogy jó lenne, ha így lenne.

Hőségriasztás

2019. június 17. 08:53
2019. június 12-én 0 órától életbe lépett az országos tisztifőorvos által elrendelt hőségriasztás. A legmagasabb szintű, harmadfokú intézkedés 0 órától vasárnap éjfélig lesz érvényben. 
 
Hőségriasztást akkor rendelnek el, ha a napi középhőmérséklet legalább három egymást követő napon eléri vagy meghaladja a 27 Celsius-fokot.