20 kilós dinnyék teremnek a fegyverneki gazda földjén

2020. augusztus 10. 09:32
Huber István az ízletes, nagy méretű gyümölcsből tíz darabot felajánlott az egyik helyi idősotthonnak.
20 kilós dinnyék teremnek a fegyverneki gazda földjén

Huber István családi gazdálkodó már hosszú évek óta termel dinnyét Fegyvernek határában. Ahogyan a korábbi években, úgy idén ismét nőttek nála óriási méretűek is, melyeknek az átlagsúlya meghaladja a húsz kilót, írta a szoljon.hu.

A gazda ezúttal az ízletes, nagy méretű gyümölcsből tíz darabot felajánlott az egyik helyi idősotthonnak.

A termelő szerint a nagy méretű dinnyék a legfinomabbak ezen gyümölcsök közül, ezért adományoz belőle a szépkorúaknak. Huber István fontosnak tartja, hogy a helyben termesztett gyümölcsöket minél több fegyverneki fogyaszthassa.

A férfi 10 évig kísérletezett, óriási, sárga bélű görögdinnyéit két másik fajta keresztezéséből nemesítette. Tavaly 25 kiló és 10 dekát nyomott a legnagyobb példány.

 

https://sokszinuvidek.24.hu/kertunk-portank/2020/08/10/fegyvernek-gigadinnye-idosotthon/

Kapcsolódó cikkek

Légy résen: így bukod el álmaid állását már az interjú előtt

2020. január 29. 10:22
Ha azt szeretnéd, hogy a 2020-as év valóban más legyen, mint az eddigiek, itt az ideje, hogy végre kezedbe vedd saját sorsodat, és változtass. Friss felmérések szerint a magyarok harmada nagy mértékben elégedetlen a fizetésével, és úgy érzi a munkája nem ér véget, amikor lejár a munkaideje - te ne legyél egy közülük! Ha váltani szeretnél, keresve sem találnál jobb időszakot ennél, és ha betartod a karrierszakértők 8 legfontosabb szabályát, akkor abban is biztos lehetsz, hogy emlékezni fognak rád a hr-esek, bárhová is mész.

Ne csak arról ismerjem meg a kollégámat, hogy ugyanolyan belépőkártya lóg a nyakában

2019. december 09. 12:24
Talán ez lehetett az agilis munkamódszer egyik kiindulópontja. De hogyan lehet több emeletnyi embert egy multis környezetben csapattá kovácsolni? Valójában kevés multinak célja, hogy összeültesse a nem egy projekten dolgozókat, hogy létrehozzon egy környezetet, ahol mindenki mindenkivel beszél. Pedig óriási előnyökkel jár, ha így tesz.