20 kilós dinnyék teremnek a fegyverneki gazda földjén

2020. augusztus 10. 09:32
Huber István az ízletes, nagy méretű gyümölcsből tíz darabot felajánlott az egyik helyi idősotthonnak.
20 kilós dinnyék teremnek a fegyverneki gazda földjén

Huber István családi gazdálkodó már hosszú évek óta termel dinnyét Fegyvernek határában. Ahogyan a korábbi években, úgy idén ismét nőttek nála óriási méretűek is, melyeknek az átlagsúlya meghaladja a húsz kilót, írta a szoljon.hu.

A gazda ezúttal az ízletes, nagy méretű gyümölcsből tíz darabot felajánlott az egyik helyi idősotthonnak.

A termelő szerint a nagy méretű dinnyék a legfinomabbak ezen gyümölcsök közül, ezért adományoz belőle a szépkorúaknak. Huber István fontosnak tartja, hogy a helyben termesztett gyümölcsöket minél több fegyverneki fogyaszthassa.

A férfi 10 évig kísérletezett, óriási, sárga bélű görögdinnyéit két másik fajta keresztezéséből nemesítette. Tavaly 25 kiló és 10 dekát nyomott a legnagyobb példány.

 

https://sokszinuvidek.24.hu/kertunk-portank/2020/08/10/fegyvernek-gigadinnye-idosotthon/

Kapcsolódó cikkek

Komoly döntések előtt áll a gabonavertikum

2019. június 11. 12:32
Komoly döntések előtt áll a versenyképesség javítására a gabonavertikum, a magyar mezőgazdaság meghatározó ágazata - mondta Nagy István agrárminiszter a Gabonavertikum - versenyképesség itthon és a világban elnevezésű konferencián csütörtökön a Széchenyi István Egyetem Mezőgazdaság- és Élelmiszertudományi Karán, Mosonmagyaróváron.

Felmondás után hány nappal kell kifizessenek?

2017. március 29. 08:07
Arra szeretnék választ kapni,hogy megteheti-e a munkáltató ,hogy felmondás után 1 hónappal fizet ki? A sztori az, hogy március 15-én mondtam fel és február 17 - március 17-ig fizetnek ki a mai napon. Viszont én dolgoztam nekik felmondásom után még 3 napot, mert nem volt ember és segítettem nekik...De....nem akarnak most kifizetni, hanem majd április 27-én akarják kifizetni a 18 ezer forintot. Én úgy tudom, hogy felmondás után 5 nappal ki kell, hogy fizessenek.