26 forintos gázolaj-áremelés egy hét alatt

2023. szeptember 14. 16:53
Péntektől ismét nagy mértékben nő a mezőgazdasági gépek üzemanyagának számító gázolaj ára.
26 forintos gázolaj-áremelés egy hét alatt

Kétségkívül bekövetkezik, amitől tavasszal, a nagy áresés idején tartottunk: meredeken és megállíthatatlanul emelkedik a gázolaj kiskereskedelmi ára. A szerdai 15 forintos drágítás után, pénteken (szeptember 15-én) a benzin és a gázolaj nagykereskedelmi ára is nőni fog.

Ez 

  • a benzin esetében bruttó 4 forint,
  • a gázolaj esetében pedig bruttó 11 forintos

emelést jelent, és ennek következtében

  • a 95-ös benzin literje 649,
  • a gázolajé 667 forint lesz.

forrás: mezohir.hu

Kapcsolódó cikkek

EGSZB dokumentum a társadalmi haladásért

2024. február 09. 16:40
A gazdasági növekedés nem önmagáért való cél – szögezi le az Európai Gazdasági és Szociális Bizottság (EGSZB) munkavállalói csoportja abban a prioritás-gyűjteményben, amely megvalósulását a júniusban megválasztandó európai parlamenti képviselőktől kéri. Kállay Piroskát, a testület LIGA Szakszervezetek által delegált képviselőjét kérdeztük a dokumentumról.

Gulyás Gergely: folyamatosan érkeznek az uniós pénzek Magyarországra

2024. január 18. 15:44
A bizottság elnöke által emlegetett feloldhatatlan nézetkülönbségek ellenére van még lehetőség, hogy Magyarország megállapodjon, de vannak vörös vonalak – jelentette ki az idei év első kormányinfóján Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter. Szerdán az Európai Parlamentben vitáztak Magyarországról, ahol Ursula von der Leyen a hazánknak járó további húszmilliárd euró kifizetését az LMBTQ- és migrációs jogoktól tette függővé. A miniszter szerint ezekben a kérdésekben a magyar választópolgárok világos döntést hoztak, ezért vannak korlátai a megállapodásnak.