26 forintos gázolaj-áremelés egy hét alatt

2023. szeptember 14. 16:53
Péntektől ismét nagy mértékben nő a mezőgazdasági gépek üzemanyagának számító gázolaj ára.
26 forintos gázolaj-áremelés egy hét alatt

Kétségkívül bekövetkezik, amitől tavasszal, a nagy áresés idején tartottunk: meredeken és megállíthatatlanul emelkedik a gázolaj kiskereskedelmi ára. A szerdai 15 forintos drágítás után, pénteken (szeptember 15-én) a benzin és a gázolaj nagykereskedelmi ára is nőni fog.

Ez 

  • a benzin esetében bruttó 4 forint,
  • a gázolaj esetében pedig bruttó 11 forintos

emelést jelent, és ennek következtében

  • a 95-ös benzin literje 649,
  • a gázolajé 667 forint lesz.

forrás: mezohir.hu

Kapcsolódó cikkek

Gulyás Gergely bejelentette: újra drágulni fog a gáz, erre készüljön a magyar lakosság

2023. március 09. 13:52
Elhúzódik a háború, ez pedig újabb emelkedést fog hozni a gázárakban - mondta Gulyás Gergely a kormányinfón. Az infláció csökkenése reménykeltő, és továbbra is dolgoznak azon, hogy az év végére egyszámjegyű legyen az áremelkedés, számolt be a Pénzcentrum. 
 
Estébe nyúló ülést tartott tegnap a kormány - ezzel kezdte a mai kormányinfót Szentkirályi Alexandra és Gulyás Gergely. A kormány továbbra is elhúzódó háborúra számít, annak minden negatív gazdaságpolitikai következményével.

A városi méhlegelők hatásait vizsgálják Szegeden

2023. május 31. 11:21
A Mondolo Egyesület, a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) szakemberei és az önkormányzat együttműködésével a városi méhlegelők környezeti hatásait vizsgáló kutatási program indult Szegeden - közölte Ézsiás Tamás, a civil szervezet munkatársa kedden.
 
A szakember a kezdeményezést bemutató sajtótájékoztatón felidézte, az egyesület 2021-ben Beporzó hadművelet néven elindított természetvédelmi street art programjában Szegeden tíz helyszínen alakítottak ki vadvirágos méhlegelőket.