26 forintos gázolaj-áremelés egy hét alatt

2023. szeptember 14. 16:53
Péntektől ismét nagy mértékben nő a mezőgazdasági gépek üzemanyagának számító gázolaj ára.
26 forintos gázolaj-áremelés egy hét alatt

Kétségkívül bekövetkezik, amitől tavasszal, a nagy áresés idején tartottunk: meredeken és megállíthatatlanul emelkedik a gázolaj kiskereskedelmi ára. A szerdai 15 forintos drágítás után, pénteken (szeptember 15-én) a benzin és a gázolaj nagykereskedelmi ára is nőni fog.

Ez 

  • a benzin esetében bruttó 4 forint,
  • a gázolaj esetében pedig bruttó 11 forintos

emelést jelent, és ennek következtében

  • a 95-ös benzin literje 649,
  • a gázolajé 667 forint lesz.

forrás: mezohir.hu

Kapcsolódó cikkek

Délelőttös műszak anyukáknak, bérfejlesztés, rezsitámogatás – így vigyáz munkatársaira a vaskeresztesi vállalat

2023. június 23. 15:03
A MAM-Hungária Kft. ügyvezető igazgatója, a vállalatcsoport gyártási vezérigazgatója, Kiss Katalin vezetése alatt a nyolctagú vállalkozás 600 fős nagyvállalattá nőtte ki magát. A folyamatos fejlődés mellett ma már évente százmillió babatermék kerül ki öt kontinens üzleteibe a német ajkú kis falu gyártósoráról, több helyen piacvezető márkaként. A többszörösen kitüntetett vaskeresztesi cég vezetője a Világgazdaságnak adott interjúban elmondta, hogy náluk hosszú távon érték az ember, és nemcsak a jelenre, de a jövőre is koncentrálnak a munkavállalói elégedettség tekintetében.

Érik a 2023-as garázsfrász: temérdek magyar tulaj ezzel nem számol, nagyon csúnyán ráfázhatnak

2023. augusztus 23. 11:16
2023-ra jócskán elszálltak a garázsárak, igaz a bérbeadási összegek számottevően nem változtak. Ezzel együtt is megérheti persze befektetési céllal garázst venni, majd kiadni, hiszen miközben Budapesten az átlagos bruttó bevételarányos hozam a garázsok esetén 4 százalék, addig a lakásoknál ez 3,1 százalék. Ráaádsul a bekerülési költség is jóval alacsonyabb, mint egy lakás esetében. Igen ám, de a garázs utáni adózás nem egyszerű dolog, sok buktatóval jár, és mondhatni a viszonylag alacsonyabb bevételhez képest rendkívül macerás dolog. Ezeket a tényezőket szedtük most össze a Pénzcentrumon.