300 millió forint kiegészítő nemzeti támogatás a zöldség-gyümölcs termelői szervezeteknek

2016. július 28. 08:05
Háromszázmillió forint értékben kiegészítő nemzeti támogatást vehetnek igénybe a zöldség-gyümölcs termelői szervezetek Közép-Magyarország, Alföld és Észak, valamint a Dunántúl régióban a működési alapjuk kiegészítésére.

A Magyar Közlöny legutóbbi számában megjelent és hatályba lépett földművelésügyi miniszteri rendelet szerint a kiegészítő támogatás forrása a központi költségvetésről szóló 2015. évi törvény Földművelésügyi Minisztérium (FM) fejezet egyes speciális szövetkezések (TÉSZ) támogatása előirányzata.


A kiegészítő támogatás az Európai Bizottsági végrehajtási rendelet szerinti értesítés alapján jóváhagyott működési alapot egészíti ki. A kiegészítő támogatás a felhasználását igazoló számla elszámolni kívánt nettó értékének 100 százalékáig terjedhet. A kiegészítő támogatás igénybevételéhez a kérelmet legkésőbb a tárgyév szeptember 15-ig kell benyújtani az agrárpolitikáért felelős miniszter részére.

Forrás: hirek.elelmiszerklub.hu MTI

Kapcsolódó cikkek

Márciusban agrárszakképzésekre lehet pályázni

2017. február 07. 08:26
Agrárszakképzésekre lehet pályázni márciusban. A Miniszterelnökség 6,2 milliárd forintot szán erre. Ebből a felnőttképzés mellett a fiatal gazdák tanfolyamaira is jut.

Tíz milliárdból javulhat a vidéken élő fiatalok helyzete

2017. január 18. 07:56
A felhívás célja, hogy javuljanak a fiatalok lakhatási körülményei a kevésbé fejlett régiókban, kedvezményes, önálló lakhatási lehetőségek biztosítása által.