30 napos időjárás-előrejelzés: milyen lesz November?

2023. november 03. 11:55
A mögöttünk álló októberi időjárást elnézve szinte hihetetlen, hogy egyszer majd a tél is beköszönt. Pedig lassan annak is itt van az ideje.
 
November – „Közeleg a tél ..."
30 napos időjárás-előrejelzés: milyen lesz November?
Az első két őszi hónap rendkívüli enyhe időjárása együtt járt sajnos a szárazsággal is, egészen október utolsó hetéig. Akkor gyökeres változás következett be az addigi csapadékszegény időjárásban, a kiadósabb mennyiségű esőzéssel együtt felhőszakadásokra is volt példa, sőt a hazánk déli részén kialakult tornádóról is érkeztek jelentések.
Igazi őszi idő: sok szelet és esőt hoz ez a hét | Ez a lényeg
Sokfelé heves csapadékhullással és enyhe idővel indul a hónap, ám ennek a lendülete már a hónap második hetében megtörik, és a szárazabbra forduló idő lehűléssel is együtt jár.
 
A hónap közepén még várható ugyan egy csapadékot adó frontrendszer, ám utána a hónap végéig hátralévő időszakban már a "tipikus" novemberi időben lesz részünk: köd, sok felhő, kevés napsütés.
Kép őszi erdő ködben | Dovido.hu
Fokozatosan fordul egyre hűvösebbre, hidegebbre az idő, november második felében már nyirkos, hideg idő lesz a jellemző, és éjszaka sokfelé csökkenhet fagypont alá a hőmérséklet.
 
A jelenlegi előrejelzések szerint a hónap végéig lehulló csapadék mennyisége elmarad az ilyenkor "szokásos" értékektől. A novemberben várható csapadék zöme a hónap első napjaiban esik majd.
Őszi dekoráció - Szezonok, alkalmak
Közeledik a tél, hisz környezetünkben egyre többfelé vált fehérbe a táj, nálunk viszont inkább csak a fagypont közeli hőmérsékletek jelzik a tél közeledtét, jellemzően a hónap második felében. Kiterjedt havazás nálunk november végéig nem valószínű (a jelenlegi előrejelzések szerint).
 
forrás: agroinform.hu

Kapcsolódó cikkek

Szlovákia is meglépte: ideiglenesen leállítja az ukrán gabona importjátMár három EU-s ország blokkolja az ukrán gabonát.

2023. április 18. 11:30
Szlovákia ideiglenesen leállítja az Ukrajnából származó gabona és néhány más termék behozatalát – közölte a szlovák kormányhivatal sajtóosztálya az MTI pozsonyi irodájával hétfőn.
 
A közlemény szerint a témával összefüggésben a nap folyamán tárcaközi munkacsoport ülésére kerül sor.

Több mint 23 ezer tenyészkacsát kell elpusztítani Hajdú-Biharban

2023. február 08. 13:22
Az adott gazdaság körül kijelölték a 3 km sugarú védőkörzetet, valamint a 10 km sugarú megfigyelési körzetet.
 
Védő- és megfigyelési körzeteket jelölt ki az állategészségügyi hatóság, miután a Nébih laboratóriuma igazolta egy Hajdú-Bihar vármegyei gazdaságban a magas patogenitású madárinfluenza vírus jelenlétét - írja a Nébih