42. Országos Borverseny

2023. június 22. 16:56
Az Országos Borversenyen elért eredményt és szakmai dicsőséget üzleti sikerre válthatják a borászok – jelentette ki Feldman Zsolt, az Agrárminisztérium mezőgazdaságért és vidékfejlesztésért felelős államtitkára a megmérettetés ünnepélyes eredményhirdetésén, csütörtökön.
42. Országos Borverseny
Az elismerés eligazítja a fogyasztót, motiválja a borászt és emeli a sokszínű magyar bor presztizsét, ezzel erősítve az egész borágazatot - fogalmazott a díjkiosztón az államtitkár. Köszöntőbeszédében az államtitkár a tisztújítás után álló Hegyközségek Nemzeti Tanácsa felé azt az üzenetet fogalmazta meg, hogy stratégiai partnerei az agrárkormányzatnak. Fontosnak tartotta hangsúlyozni, hogy a szervezeten belül a mostani, nehezebb időszakban minden fontos ügyben meg kell találni egymással a közös nevezőt, hiszen csak ennek elérése esetén lehet sikeres az ágazat.
 
A HNT országos borversenyének profi megszervezésével hitelességet biztosít a borászok itt szerzett eredményeinek. A kiválasztott, kimagaslóan jó borok fontos alapjait jelentik az Agrárminisztérium által a Vidékfejlesztési Programból biztosított 2,5 milliárd forintos promóciós pályázathoz, amely eredményeképpen a magyar borászszakma meg tudja mutatni mindazt az értéket a fogyasztóknak, amelyet a 22 hazai borvidék rejt – mondta Feldman Zsolt.
 
 
A 42. Országos Borversenyen 252 pincészet rekordszámú, 918 tétellel nevezett. A legeredményesebb borászat kitüntető különdíjat a hat aranyérmet nyert Maul Zsolt villányi borász kapta.
 
forrás: AM Sajtóiroda

Kapcsolódó cikkek

A mondat, ami megrengette a világ gabonapiacát

2023. augusztus 16. 17:15
„A következő hónapokban 25-50 ezer tonna gabonát tudunk ingyenesen kiszállítani…” Ez a mondat Szentpéterváron hangzott el az orosz-afrikai gazdasági csúcs megnyitásakor, 2023. július 27-én Vlagyimir Putyin elnök szájából. A találkozó kétnapos volt, s különösen nagy nemzetközi figyelem kísérte amiatt, hogy Oroszország nem hosszabbította meg az Ukrajnával kötött fekete-tengeri gabonaegyezményt, ahogy erről már beszámoltunk.

Csökken az élő sertés ára, padlón a húsfogyasztás – mi lesz így a termelőkkel?

2023. október 20. 17:50
Az első félévben a húsfeldolgozás- és tartósításágazat teljesítménye mennyiségben majdnem 20 százalékkal esett vissza.
 
Nagyot esett az elmúlt hetekben a hazai sertésfelvásárlási árakat is nagyban meghatározó német jegyzés. Ez jó hír a húsfeldolgozóknak, amelyek viszont most úgy számolnak, hogy az alapanyagár csökkenése miatt nem lesznek alacsonyabbak az átadási árak, a cégek eddigi veszteségeiket próbálják inkább lefaragni – írja a vg.hu