4,5 milliárd forint vízvédelmi beruházásokra

2016. június 15. 09:43
Lázárék két új pályázati felhívást jelentettek meg a Vidékfejlesztési Program keretében 2016. június 10-én, amelyek elsősorban az éghajlatváltozással összefüggő problémák kezelését, vizeink mennyiségi és minőségi védelmét, valamint a biodiverzitás megőrzését szolgálják. A vissza nem térítendő támogatásra 2016. július 11. és 2018. július 11. között nyújthatják be kérelmüket az érintettek. Az első értékelési határnap 2016. augusztus 9. Az Élőhelyfejlesztési célú nem termelő beruházásokra, mintegy 3,51 milliárd forintot különített el a Miniszterelnökség.

A Vízvédelmi célú nem termelő beruházások: vízvédelmi és vizes élőhely létrehozása, fejlesztése című pályázat keretében 1 milliárd forint áll az aktív mezőgazdasági termelők rendelkezésére a területi vízvisszatartás, a szennyezések csökkentése, valamint a vizeink mennyiségi és minőségi védelmének megteremtésére. A pályázat keretében elnyerhető területalapú, vissza nem térítendő támogatásra 2016. július 11. és 2018. július 11. között nyújthatják be kérelmüket az érintettek. Az első értékelési határnap 2016. augusztus 9.

Az Élőhelyfejlesztési célú nem termelő beruházások című felhívásra 3,51 milliárd forintot különített el a Miniszterelnökség. A támogatás célja, a mezőgazdasági táj ökoszisztéma szolgáltatásainak fejlesztése, a fajok és élőhelyek természetvédelmi helyzetének megőrzése és javítása, valamint a Natura 2000 területek, illetve a magas természeti értékkel rendelkező gazdálkodási rendszerek közjóléti funkciójának erősítése. Az aktív mezőgazdasági termelők a pályázat keretében célterületenként 400 eurónak megfelelő forintösszegű támogatást igényelhetnek hektáronként. Az ügyfelek 2016. július 11. és 2018. július 31. között nyújthatják be pályázataikat. Az első értékelési határnap ebben az esetben is 2016. augusztus 9.

A pályázati felhívások részleteiről a www.szechenyi2020.hu weboldalon tájékozódhatnak az érintettek. A pályázatok kizárólag elektronikus úton nyújthatóak be a www.mvh.gov.hu weboldalon. Az értékelési határnapokig benyújtott projektek együttesen kerülnek elbírálásra.

A most megjelent két új pályázati felhívással együtt ez idáig a Vidékfejlesztési Program keretében összesen 34 darab pályázat jelent meg. A rendelkezésre álló mintegy 1300 milliárd forintos keretből a Miniszterelnökség eddig mintegy 850 milliárd forintot hirdetett meg a gazdálkodók számára, amely a teljes keret közel kétharmada.

Forrás: promenad.hu

Kapcsolódó cikkek

Magyarország és Románia összehangolja agrárdiplomáciai erőfeszítéseit

2016. szeptember 05. 08:04
Magyarország és Románia összehangolja agrárdiplomáciai erőfeszítéseit az uniós agrárpolitika (KAP) tervezésében és alakításában - állapodott meg Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter és Achim Irimescu román mezőgazdasági és vidékfejlesztési miniszter szombaton a romániai Szilágyperecsenben.

Nincs elég ökovetőmag az országban

2017. március 24. 07:02
Hiány van hazai szaporítású ökovetőmagból a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) adatai szerint. A Magyarországon elérhető ökovetőmagokról a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) – önkéntes bevalláson alapuló – adatbázist vezet a honlapján.