5 millió hektárra, 175 ezren igényeltek támogatást

2016. május 26. 08:50
Idén 32 jogcímen lehetett támogatást igényelni az egységes kérelem keretében.

A május 23. éjféli határidőig összesen mintegy 5 millió hektárra 175 355 kérelmet adtak be a termelők a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatalhoz (MVH), nagyságrendileg annyian, mit az előző évben.

gazda

A termelők kérelmeiket az eredeti határidőhöz képest egy héttel tovább nyújthatták be szankciómentesen – fotó: Shutterstock

Május 24. és június 17. között még beadhatóak a kérelmek, ebben az időszakban azonban már minden nappal egy százalékkal csökken a megítélt támogatási összeg. A május 23-i határidőig benyújtott kérelmeket június 15-ig szankciómentesen lehet módosítani. Az idei volt a második olyan év, amikor az új támogatási rendszerben adhatták be kérelmeiket a gazdálkodók.

Forrás: agroinform.com

Kapcsolódó cikkek

Egyelőre nem átütő siker az élelmiszeripari beruházási pályázat

2017. május 25. 08:12
A vártnál kevesebb, 55 élelmiszeripari közepes vállalkozás adta be eddig beruházási igényét az év elején indult, a NAK közreműködésével kialakított pályázatra – írja a nak.hu. Ennek okai, többek között, a jelentkezési feltételek szigorúsága, illetve korlátozó volta. A kamara igyekszik ezeken módosíttatni.

Indulhat a vidékfejlesztési kifizetési dömping 2018-ban?

2017. december 04. 10:04
Eltérő vélemények fogalmazódtak meg a Vidékfejlesztési Program eddigi eredményeivel és jövőjével kapcsolatban a siófoki Agrárszektor konferencián. A pályázati kiírások többszöri módosítása, az új elbírálói rendszer felállása, valamint a 2018-as kifizetésekre vonatkozó várakozások egyaránt terítékre kerültek.