A Balaton sérülékeny, erre most már zenészek is figyelmeztetnek

2023. augusztus 04. 15:16
A Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa Balatorium programja zenészeket is segítségül hívott, hogy minél többen megismerjék a Balaton sérülékenységét.
A Balaton sérülékeny, erre most már zenészek is figyelmeztetnek
A Balaton hangjai címen most megjelenő albumon tizenkét előadó szerzeménye hallható Дevatól kezdve a Jazzboison át Nóvé Somáig. A lemez különlegessége, hogy a résztvevők szabadon használhatták az Analog Balaton tagjai által a Balatonnál rögzített természeti hangokat, így a nád lágy susogása, a balatoni kavicsok koccanása, a víz megnyugtató hullámzása és az önfeledt nyaralók duruzsolása is hozzátesz az utánozhatatlan atmoszférához.
 
A Balatorium a kultúrán keresztül igyekszik közelebb hozni az emberekhez a Balaton és térségének ökológiai összefüggéseit, és arra is felhívja a figyelmet, hogy csak együtt tehetünk a Balaton jövőjéért.
 
A kivételes anyagot egy lemezbemutató minifesztivállal is megünneplik augusztus 19-én a salföldi BÁNYA Kertben, ahol koncertekkel és a projekt szakmai mentora, a PAD Alapítvány színes programjaival várják a látogatókat.
 
forrás: hvg.hu
 

Kapcsolódó cikkek

Tulajdonost válthat a Yettel, a GVH-nál jár az ügy

2023. november 30. 16:23
Összefonódási kérelem érkezett be a GVH-hoz, hogy a korábbi hírekben szereplő arab távközlési cég tulajdonába kerülhessen a Yettel – szúrta ki a 24.hu.
 

Megváltozik az autósok bírságolása

2023. május 05. 13:40
Megszűnt a tolerancia a gyorshajtások ellenőrzésénél május 1-től, mostantól szigorúbban veszi a rendőrség a sebességhatárok átlépését. Még többen kaphatnak bírságot.
 
A rendőrség a lap kérdésére válaszolva közölte: a mérésügyről szóló törvény ide vonatkozó fejezetének „a hitelesített mérőeszközök használatáról szóló” bekezdése szerint „a hitelesített mérőeszközt – az ellenkezője bizonyításáig – úgy kell tekinteni, hogy annak nincs a mérési eredményt befolyásoló hibája”.