A Balaton sérülékeny, erre most már zenészek is figyelmeztetnek

2023. augusztus 04. 15:16
A Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa Balatorium programja zenészeket is segítségül hívott, hogy minél többen megismerjék a Balaton sérülékenységét.
A Balaton sérülékeny, erre most már zenészek is figyelmeztetnek
A Balaton hangjai címen most megjelenő albumon tizenkét előadó szerzeménye hallható Дevatól kezdve a Jazzboison át Nóvé Somáig. A lemez különlegessége, hogy a résztvevők szabadon használhatták az Analog Balaton tagjai által a Balatonnál rögzített természeti hangokat, így a nád lágy susogása, a balatoni kavicsok koccanása, a víz megnyugtató hullámzása és az önfeledt nyaralók duruzsolása is hozzátesz az utánozhatatlan atmoszférához.
 
A Balatorium a kultúrán keresztül igyekszik közelebb hozni az emberekhez a Balaton és térségének ökológiai összefüggéseit, és arra is felhívja a figyelmet, hogy csak együtt tehetünk a Balaton jövőjéért.
 
A kivételes anyagot egy lemezbemutató minifesztivállal is megünneplik augusztus 19-én a salföldi BÁNYA Kertben, ahol koncertekkel és a projekt szakmai mentora, a PAD Alapítvány színes programjaival várják a látogatókat.
 
forrás: hvg.hu
 

Kapcsolódó cikkek

Elkezdődött az év legforgalmasabb időszaka az üzletekben

2023. december 11. 13:38
Elindult a karácsonyi bevásárlási szezon, az élelmiszerláncok várakozásai szerint a tavalyinál erősebb lehet a decemberi forgalom – derül ki az MTI által készített körképből.

Mérföldkő felé halad Magyarország, egész évben felhasználhatjuk a nyári napsütést

2024. február 05. 14:42
„A Magyar Földgáztároló Zrt. mérföldkőnek számító projekteket indít annak érdekében, hogy legkésőbb 2030-ig kipróbálja, hogy földalatti gáztárolói mennyiben alkalmasak a hidrogén tárolásra” – jelezte a Portfolio-nak Kriston Ákos.