A cafeteria rendszer „béresítéséről”

2016. március 23. 08:50
Egy hete Orbán Viktor miniszterelnök bejelentette, hogy egy Európai Bíróság által hozott ítélet nyomán „kettős bérrendszert” vezethet be a kormány, a cafeteria „béresítésével”. Miután a részletek azóta sem ismertek, az intézkedés munkavállalókra vonatkozó hatása sem biztos. A LIGA Szakszervezetek ezzel együtt elutasítja azokat a megoldásokat, amelyek rontják bármely munkavállaló jövedelmi helyzetét, rontják a munkavállalók jövőbeni nyugdíjpozícióját, forrásokat csoportosítanak át a munkáltatók javára és a munkavállalók kárára.

A legvalószínűbb elképzelés szerint úgy tűnik, a béren kívüli juttatásokat mostantól készpénzben kapnák meg a munkavállalók, de ez után nem a bérek járulékait és adóit kellene megfizetni. Ez elsőre talán jól hangzik, de figyelembe véve, hogy becslések szerint a munkavállalók mintegy negyede részesül ilyen juttatásban, felmerül a kérdés, hogy mit nyerne ezen a munkavállalók többsége? Továbbá egy ilyen esetben sajnos megelőlegezhető, hogy a munkaadók nem a munkavállalók bérének növelésére, hanem a munkaadói bérterhek csökkentésére használnák ki ezt a lehetőséget, egyfajta adó optimalizálásként. Ebben az esetben még mindig mondhatnánk azt, hogy a munkavállalók a „pénzüknél maradtak”, hiszen nettó keresetük nem változna, de fontos felhívni a figyelmet arra, hogy csökkenő járulékaikkal későbbi pozícióikat rontják, hiszen ezzel egyúttal csökkentett társadalombiztosítási jogosultságuk lesz.

Fontos szempont az is, hogy egy ilyen döntés súlyos hatással volna egyes ágazatok magyarországi munkavállalóira – mint például a turizmus és vendéglátás –, amelyekből komoly forráskivonással járna a cafeteria elemek készpénzesítése.

A LIGA Szakszervezetek szerint ezért azonnal össze kell hívni a Versenyszféra és a Kormány Állandó Konzultációs Fórumát, amelyen olyan megoldást kell találni az Európai Bíróság döntése nyomán kialakult helyzetre, amely megőrzi a béren kívüli juttatások rendszerét, különös tekintettel arra, hogy ezek sosem voltak a bér részei. Figyelembe veszi, hogy ezek a juttatások szinte minden kollektív szerződés és bérmegállapodás lényegi részét alkotják, és tekintettel van a hazai gazdaságra és foglalkoztatásra gyakorolt hatásokra.

 
 
Forrás: liganet.hu

Kapcsolódó cikkek

Karantén idejére nem jár díjazás a munkajogász szerint

2020. február 28. 09:07
Az egészségügyi karantén idejére alapesetben a munkavállalót nem illeti meg díjazás, mert ez nem minősül fizetett távollétnek - mondta Viszló László munkajogász az MTI megkeresésére csütörtökön.

Elképesztő! - Ilyen erős a világ a legerősebb paprikája

2016. május 02. 07:54
Nem egyszer izzasztja meg a kalocsai vagy szegedi piros paprikával ízesített csípős halászlé a külföldi turistákat. Pedig a mi paprikáink csípőssége sehol sincs egy új hibridfajtától, amely az úgynevezett Scoville-skálán megütötte az elképesztősen magasnak számító, 2,2 milliós egységet.