A csodálatos vadliba húzás idén is nagy látványosságnak ígérkezik

2023. november 17. 16:34
A Dinnyési-fertő védett természeti érték, ahol a vadlibák előszeretettel pihennek meg utazásuk során.
 
A csodálatos vadliba húzás idén is nagy látványosságnak ígérkezik
A novemberi időszakban több ezer, sőt, sokszor több tízezer lúd szeli át az eget a Fertő felett, s pihen meg a vízen, hogy megerősödve folytathassa útját. A Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság tájékoztatása szerint idén mostanra mintegy 60 ezer lúd vette birtokba a Dinnyési-fertőt.
A csodálatos vadliba húzás idén is nagy látványosságnak ígérkezik - újhírek
Ennek örömére Fenyvesi Lászlóval, a Dinnyési-fertő őrével kirándulást szerveznek november 18-a 14 órára. A túra éppen ezért is emlékezetes élményekkel kecsegtet – ígérik, remélik, hozzátéve: a népi megfigyelések szerint, ha  Erzsébet napján esik az eső, akkor enyhe télre számíthatunk, ha viszont esik a hó, akkor szinte biztos, hogy fehér karácsonyunk lesz. Nos, másnap november 19-e, Erzsébet nap, így kiderül, mire számíthatunk, de a 3 kilométeres túra résztvevői látványos és könnyű sétára biztosan.
 
agrotrend.hu / feol.hu
 

Kapcsolódó cikkek

Szódásszifoncsúszda és japán szauna – ilyen lett a megújult győri élményfürdő

2023. június 01. 13:26
Június 17-én RQ Vízi Élménypark és Gyógyfürdőként néven és új koncepcióval nyílik meg Győr élményfürdője és strandja, melynek a Mosoni-Duna és a Rába találkozásánál fekvő félsziget ad otthont. Egy sajtóbejáráson mi is megcsodálhattuk a felújított létesítményt.

Balatoni e-bike élménytúra eredetvédett borokkal

2023. április 21. 13:31
A Balaton-felvidéki Nivegy-völgyben május 6-án borkóstolóval kombinált e-bike túrára várják az érdeklődőket. Az eseményre kiadott térképpel a jövőben bárki saját élménytúrát tervezhet a környéken.
A Nivegy-völgy a Káli-medence és a Balaton között félúton húzódik meg öt aprócska faluval. A Nagyvázsony irányából a Balaton felé tartó út először a völgy északi kapuján, Óbudaváron halad keresztül. Kis kitérővel érjük el Szentjakabfát és Balatoncsicsót, majd Szentantalfa és Tagyon következik, utána pedig pár perc és már a Balatonnál vagyunk.