A főváros egymilliárd forintból valósít meg lakossági fejlesztési ötleteket

2023. augusztus 31. 16:01
Szeptember 30-ig lehet szavazni az egymilliárd forint keretösszegű fővárosi közösségi költségvetés fejlesztési ötleteire – közölte a Főpolgármesteri Hivatal.
Közleményük szerint szavazni minden Budapesten élő vagy dolgozó, tanuló, 16. életévét betöltött ember tud, aki regisztrál az otlet.budapest.hu oldalon vagy felkeresi személyesen valamelyik szavazópontot a városban.
 
A főváros egymilliárd forintból valósít meg lakossági fejlesztési ötleteket
Az online és offline beérkezett szavazatok összesítését követően kategóriánként a legtöbb szavazatot kapott ötletek valósulhatnak meg a rendelkezésre álló keretösszeg erejéig.
 
Kiemelték, a fővárosi közösségi költségvetés harmadik évében egyre több helyen jelennek meg a városban olyan fejlesztések, amelyek ötletei a városlakóktól származnak, és annak megvalósítására is ők adták le a szükséges szavazatokat.
Telex: Mondd meg te, hogy mire fordítson egymilliárd forintot a Fővárosi  Önkormányzat! (x)
A közösségi költségvetés eddig megvalósult ötletei között sorolták a kutyaitatóval is ellátott ivókutakat, a több mint 90 helyszínen felállított új kerékpártámaszokat, az óbudai legális graffiti falat, az idősotthonokban tartott állatterápiás foglalkozásokat, valamint az Üllői úton és a Váci úton kialakított védett kerékpársávot.
 
Hamarosan elkészül a rekreációs funkciókkal bővített Szent István park a XIII. kerületben, a Mester utca növénykazettás zöldítése, valamint "új, legális street art akciók" indulnak és dunaparti ülőkockák is épülnek.
 
forrás: turizmus.com

Kapcsolódó cikkek

Húsz éves a Kék Hullám Zászló strandminősítés, jól szerepeltek a balatoni strandok

2023. július 13. 12:19
Idén 43 balatoni strand vállalta a megmérettetést, amelyek közül mind jól teljesített, és elérte a négy- vagy ötcsillagos Kék Hullám Zászló minősítést - hangzott el az önkormányzatokat tömörítő Balatoni Szövetség (BSZ) 20. alkalommal meghirdetett versenyének díjkiosztóján szerdán Csopakon.

Interaktív meteoritkiállítás nyílik a Svábhegyen

2023. február 02. 14:55
Február 18-ától április elejéig lesz látogatható a Svábhegyi Csillagvizsgáló „Bolygósztori – a Naprendszer története meteorit mintákba rejtve” című kiállítása, amely látványos meteoritok segítségével mutatja be a Naprendszer őstörténetét – írja az MTI.
A csillagvizsgáló közleménye szerint a Naprendszer történetének megismeréséhez kiváló támaszt nyújtanak a különféle meteoritminták, amelyek egyfajta kozmikus történelemkönyvként, anyagukban őrizték meg az elmúlt néhány milliárd év történetét.