A főváros egymilliárd forintból valósít meg lakossági fejlesztési ötleteket

2023. augusztus 31. 16:01
Szeptember 30-ig lehet szavazni az egymilliárd forint keretösszegű fővárosi közösségi költségvetés fejlesztési ötleteire – közölte a Főpolgármesteri Hivatal.
Közleményük szerint szavazni minden Budapesten élő vagy dolgozó, tanuló, 16. életévét betöltött ember tud, aki regisztrál az otlet.budapest.hu oldalon vagy felkeresi személyesen valamelyik szavazópontot a városban.
 
A főváros egymilliárd forintból valósít meg lakossági fejlesztési ötleteket
Az online és offline beérkezett szavazatok összesítését követően kategóriánként a legtöbb szavazatot kapott ötletek valósulhatnak meg a rendelkezésre álló keretösszeg erejéig.
 
Kiemelték, a fővárosi közösségi költségvetés harmadik évében egyre több helyen jelennek meg a városban olyan fejlesztések, amelyek ötletei a városlakóktól származnak, és annak megvalósítására is ők adták le a szükséges szavazatokat.
Telex: Mondd meg te, hogy mire fordítson egymilliárd forintot a Fővárosi  Önkormányzat! (x)
A közösségi költségvetés eddig megvalósult ötletei között sorolták a kutyaitatóval is ellátott ivókutakat, a több mint 90 helyszínen felállított új kerékpártámaszokat, az óbudai legális graffiti falat, az idősotthonokban tartott állatterápiás foglalkozásokat, valamint az Üllői úton és a Váci úton kialakított védett kerékpársávot.
 
Hamarosan elkészül a rekreációs funkciókkal bővített Szent István park a XIII. kerületben, a Mester utca növénykazettás zöldítése, valamint "új, legális street art akciók" indulnak és dunaparti ülőkockák is épülnek.
 
forrás: turizmus.com

Kapcsolódó cikkek

Farsang a Várkert Bazárban

2023. február 07. 19:56
Farsangi programokkal, köztük kézműveskedéssel, koncerttel és hangszersimogatóval várja a családokat a Várkert Bazár február 12.-én, vasárnap.
11 órától a Makám Zenekar ad koncertet Bogárbál címmel. Az interaktív családi műsor az állatvilág és az ember, különösen az állatok és a gyerekek kapcsolatát mutatja be. A koncerten játékos formában kerül közel a nagyvároshoz szokott gyerekekhez a természet, az erdő, mező, tó, folyó és a benne élő állatok.

Környezettudatos animációs programokat kínál gyerekeknek a Bubbles Club

2023. március 17. 15:43
A Danubius Hotels 2013-ban indította el a gyerekeknek szóló Bubbles Club programját. Az idén jubiláló szolgáltatás születésnapja alkalmából ünnepi „zöld" hétvégékkel, környezettudatos animációs programokkal várja egész évben a kicsiket és nagyokat. Az év szlogenje: Legyél te is Zöldfülű!"
Mára kamasz- vagy felnőttkorba léptek azok a 5-10 éves gyermekek, akik 2013-ban először találkozhattak a Bubbles Club kabalaállataival, a kedves kis sárkányokkal.