A gazdálkodási napló tartalmában változások várhatóak

2020. május 19. 07:59
A napló tartalmában lényegesen nem változik, de érdemes figyelni az esetleges jelzéseket.
A gazdálkodási napló tartalmában változások várhatóak

Az elmúlt időszakban a gazdálkodási napló vezetésére kötelezettek számára ismert volt, hogy a napló formanyomtatványát a termeléshez kötött közvetlen támogatások igénybevételének szabályairól szóló 9/2015. (III. 13.) FM rendelet melléklete tartalmazta. Ezen nyomtatványra utaltak az érintett pályázati felhívások is - írja a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK).

fotó: pxhere.com

Azonban a fenti rendelet ez év április eleji módosításával – a megváltozott jogi környezet okán – a rendelet mellékletéből törlésre került, s a következő fogalom került meghatározásra: gazdálkodási napló – a Magyar Államkincstár (a továbbiakban: Kincstár) által rendszeresített és a honlapján közleményben közzétett nyomtatvány és annak adattartalma szerinti napló”.

A MÁK közlemény megjelenéséig természetesen alkalmazható a jelenleg a www.szechenyi2020.hu; a NAK, illetve egyéb elektronikus felületen elérhető gazdálkodási naplók. Ígéretek szerint a napló tartalmában lényegesen nem változik, azonban figyeljék a kincstár honlapját, illetve híreinket.

agrotrend.hu / NAK

Kapcsolódó cikkek

Ángyán József újabb jelentése: Bács-Kiskunban sem azé lett a föld, akik megműveli

2019. július 22. 07:48
Ezúttal Bács-Kiskun megye visszás földbérleti pályázatait tárta fel Ángyán József, az előző Orbán-kormány volt parlamenti államtitkára.

Hét hónap agrár-külkereskedelme a mérlegen

2019. november 26. 08:36
Agrárexportunk 10 százalékos idei bővülése jórészt a gabona és a gabonatermékek, valamint az olajos magvak kivitelének az átlagot lényegesen meghaladó bővüléséből származott, jóllehet a magasan feldolgozott termékek kivitelének átlaghoz közeli vagy azt meghaladó bővülése is segítette a kivitel erősödését.