A gazdálkodási napló tartalmában változások várhatóak

2020. május 19. 07:59
A napló tartalmában lényegesen nem változik, de érdemes figyelni az esetleges jelzéseket.
A gazdálkodási napló tartalmában változások várhatóak

Az elmúlt időszakban a gazdálkodási napló vezetésére kötelezettek számára ismert volt, hogy a napló formanyomtatványát a termeléshez kötött közvetlen támogatások igénybevételének szabályairól szóló 9/2015. (III. 13.) FM rendelet melléklete tartalmazta. Ezen nyomtatványra utaltak az érintett pályázati felhívások is - írja a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK).

fotó: pxhere.com

Azonban a fenti rendelet ez év április eleji módosításával – a megváltozott jogi környezet okán – a rendelet mellékletéből törlésre került, s a következő fogalom került meghatározásra: gazdálkodási napló – a Magyar Államkincstár (a továbbiakban: Kincstár) által rendszeresített és a honlapján közleményben közzétett nyomtatvány és annak adattartalma szerinti napló”.

A MÁK közlemény megjelenéséig természetesen alkalmazható a jelenleg a www.szechenyi2020.hu; a NAK, illetve egyéb elektronikus felületen elérhető gazdálkodási naplók. Ígéretek szerint a napló tartalmában lényegesen nem változik, azonban figyeljék a kincstár honlapját, illetve híreinket.

agrotrend.hu / NAK

Kapcsolódó cikkek

Versenyképesebb és jövedelmezőbb a magyar mezőgazdaság

2019. március 05. 07:48
Tovább bővültek tavaly a mezőgazdaság beruházásai A Vidékfejlesztési Program pályázatainak, a mezőgazdasági termelés jövedelmezősége növekedésének, valamint a kedvező hitelezési feltételeknek köszönhetően. Ez kedvezően hat a mezőgazdaság versenyképességére és jövedelmezőségére, valamint a munkaerőhiány által okozta problémákat is mérsékli.

Óriási változások a közös agrárpolitikában: ezek a magyar gazdák életét is megváltoztatják

2020. március 13. 11:23
Az új uniós költségvetésben a forráscsökkenés nem annyira biztos, mint az, hogy 476 hektár felett megszűnik a területalapú támogatások kifizetése, és csak a termeléshez kötött támogatások érkezhetnek meg – derült ki ma Kecskeméten, a Portfolio Agrárium 2020 konferencián a támogatáspolitikát körüljáró kerekasztal-beszélgetésen