A gazdálkodási napló tartalmában változások várhatóak

2020. május 19. 07:59
A napló tartalmában lényegesen nem változik, de érdemes figyelni az esetleges jelzéseket.
A gazdálkodási napló tartalmában változások várhatóak

Az elmúlt időszakban a gazdálkodási napló vezetésére kötelezettek számára ismert volt, hogy a napló formanyomtatványát a termeléshez kötött közvetlen támogatások igénybevételének szabályairól szóló 9/2015. (III. 13.) FM rendelet melléklete tartalmazta. Ezen nyomtatványra utaltak az érintett pályázati felhívások is - írja a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK).

fotó: pxhere.com

Azonban a fenti rendelet ez év április eleji módosításával – a megváltozott jogi környezet okán – a rendelet mellékletéből törlésre került, s a következő fogalom került meghatározásra: gazdálkodási napló – a Magyar Államkincstár (a továbbiakban: Kincstár) által rendszeresített és a honlapján közleményben közzétett nyomtatvány és annak adattartalma szerinti napló”.

A MÁK közlemény megjelenéséig természetesen alkalmazható a jelenleg a www.szechenyi2020.hu; a NAK, illetve egyéb elektronikus felületen elérhető gazdálkodási naplók. Ígéretek szerint a napló tartalmában lényegesen nem változik, azonban figyeljék a kincstár honlapját, illetve híreinket.

agrotrend.hu / NAK

Kapcsolódó cikkek

A földforgalmi szabályozás változásai

2019. január 17. 07:45
Ez év január 11-én hatályba lépett az agráriumot érintő jogszabály-módosítási csomag, ami egyrészt a mező- és erdőgazdasági földek forgalmáról szóló 2013. évi CXXII. törvény, valamint a mező- és erdőgazdasági földek forgalmáról szóló 2013. évi CXXII. törvénnyel összefüggő egyes rendelkezésekről és átmeneti szabályokról szóló 2013. évi CCXII. törvény egyes paragrafusait módosítja

A régió közös fellépése szükséges az uniós agrárköltségvetés szinten tartásához

2019. július 10. 08:48
A következő hét év uniós agrárköltségvetését nem szabad csökkenteni, minimum szinten kell tartani, akár az egyes országok hozzájárulásának emelésével is - mondta Nagy István agrárminiszter pénteken Bábolnán, ahol első ízben rendezték meg a Közép-európai Agrárkamarák találkozóját, hat ország részvételével.