A gyerekek körében népszerűsítette a szüretet Kiss Eliza miniszteri biztos

2016. október 19. 08:29
Általános Iskolás diákok rajzórájára látogatott Kiss Eliza, kiemelt borágazati ügyekért felelős miniszteri biztos, ahol a szüretről, a szőlőből készült élelmiszerekről, az egészségtudatos táplálkozásról beszélgetett, továbbá ismertette a tárca szüreti rajzpályázatát. A gyerekek magyar szőlőt, valamint a Tornai Pincészet és a mitiszol.hu szőlőleveit kapták ajándékba.

A budapesti Gárdonyi Géza Általános Iskola tanulóival találkozott Kiss Eliza. A kiemelt borágazati ügyekért felelős miniszteri biztos a gyerekeknek mesélt a Földművelésügyi Minisztérium feladatköreiről, felhívta a figyelmet az egészséges táplálkozás fontosságára és beszélt a szüret jelentőségéről is.

Kép letöltése
 
Fotó: Pelsőczy Csaba/FM

 

A miniszteri biztos részletesen ismertette a szaktárca általános iskolások számára meghirdetett szürettel kapcsolatos rajzpályázatát. Elmondta, hogy az elismeréseket Fazekas Sándor miniszter adja át, az eredményhirdetés pedig az Adventi időszakban várható.

Az eseményen Király Nóra, Újbuda alpolgármestere is részt vett, aki a kiegyensúlyozott táplálkozás és a család kiemelt szerepéről beszélt.

Kép letöltése
 
Fotó: Pelsőczy Csaba/FM

 

A pályázatoknak 2016. október 30-ig postai úton kell beérkeznie. A versenyen az első három helyezettet díjazzák. Az I-III., a IV-VI. és a VII-VIII. osztályos tanulók pályázhatnak a három különböző korosztályos kategóriában. A legsikeresebb rajzok egy szőlőital dobozára vagy egy csokoládé csomagolásra kerülnek majd fel.

További információ.

Kapcsolódó hír, hogy a Földművelésügyi Minisztérium rajzpályázatot hirdetett általános iskolások számára a szüret jegyében.A szüreti időszak alkalmat ad arra, hogy gyönyörködjünk természeti szépségeinkben: a szőlőtőkék, a tájak és a természet kiteljesülésének nagyszerűségében. Fontos az is, hogy felelevenítsük azokat az emberi kultúrákkal egyidős hagyományokat, amelyek a szüreti időszakra esnek. A szüret ugyanis nem csupán egy gazdasági esemény, nem csupán a szőlő betakarításának ünnepe, hanem számos népszokás, kisebb ünnep kötődik ezen időszakhoz.

A rajzpályázattal kapcsolatos inspirációk gyűjtése lehetőséget kínál arra, hogy a családok kiránduljanak a természetbe és közösen fedezzék fel a vidéket vagy legyenek részesei egy-egy szüreti eseménynek. A pályázatoknak 2016. október 30-ig postai úton kell beérkeznie. A versenyen az első három helyezettet díjazzák. Három kategóriában lehet pályázni: I-III., IV-VI. és VII.-VIII. osztály között. A legsikeresebb rajzok egy szőlőital vagy egy csokoládé címkéjére kerülnek majd fel. Az eredményhirdetés az Adventi időszakban várható.

kormany.hu

Kapcsolódó cikkek

Partner lehet Szlovénia és Magyarország a magas minőségű és a GMO-mentes élelmiszerek piacán

2016. augusztus 26. 08:23
Magyarország élen jár a GMO-mentes élelmiszerek előállításában, Szlovénia pedig a magas minőségű agrár- és élelmiszeripari termékek előállításában erős, főként e területeken léphetne közös árualappal harmadik piacokra a két ország - mondta a Magyar Nemzeti Kereskedőház (MNKH) vezérigazgatója az MTI-nek, miután részt vett a szlovéniai AGRA nemzetközi vásár megnyitóján.

Magyar technológia és vetőmag iránt érdeklődik Azerbajdzsán

2016. május 26. 08:47
Dr. Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter hivatalos látogatáson fogadta Heydar Asadov azeri partnerminisztert.