A jó pálinkához elhivatottság kell

2023. június 30. 13:13
Évek óta egyre inkább azt tapasztaljuk, hogy a pálinkák esetében is növekszik a minőség, ami számunkra nagyon fontos visszajelzés - jelentette ki dr. Felkai Beáta Olga, az Agrárminisztérium élelmiszerlánc-felügyeletért felelős helyettes államtitkára a 2023. évi Országos Pálinka- és Törkölypálinka Verseny ünnepélyes díjátadóján, csütörtökön, Budapesten.
A jó pálinkához elhivatottság kell
A helyettes államtitkár felhívta a figyelmet arra, hogy a minőségi fogyasztás az, amire érdemes hangsúlyt fektetnünk. Mindannyiunk felelőssége a szemléletformálás, a tudatos alkohol fogyasztásra való felhívás. Dr. Felkai Beáta Olga kifejtette, hogy a korábbiakban az Agrárminisztérium létrehozta a pálinkatörvényt. Azonban a szabályozási környezet mellett fontos a támogatási oldal is. Az elfogadott KAP stratégiából a tárca a jövő év elején is tervez az élelmiszeripar számára újabb keretet megnyitni. Bízunk benne, hogy ebben az italgyártás profitálhat - tette hozzá.
 
A helyettes államtitkár pozitívan értékelte, hogy egy ilyen nagy múltú ital és az ehhez kapcsolódó fogyasztási kultúra fejlődik, emellett pedig a gyártók teljesítménye is emelkedő pályán van.  Remélem, hogy a továbbiakban is megmarad a jó munkakapcsolat a Pálinka Nemzeti Tanács és az agrártárca között - zárta sorait.
Idén a „Magyarország legjobb pálinkája – 2023” díjat A Kövér Pálinkafőzde Besztercei Szilvapálinkájának adta át dr. Felkai Beáta Olga
 
forrás: kormany.hu

Kapcsolódó cikkek

Brüsszelnek lépnie kell az ukrán gabona továbbszállítása és a gazdák érdekében

2023. április 21. 12:24
Uniós progresszív tranzittámogatás bevezetését szorgalmazza hazánk, hogy a Közép-Kelet Európában ragadt és jelentős piaci nehézségeket okozó ukrán gabona eljusson a korábbi hagyományos piacokra.
Brüsszelnek lépnie kell az itt rekedt ukrán gabona továbbszállítása, valamint az európai és magyar gazdák érdekében - jelentette ki Nagy István agrárminiszter, aki csütörtökön hivatalában fogadta Mikola Szolszkijt, Ukrajna mezőgazdasági és élelmiszerügyi miniszterét.
 

WAPA 2023 prognózis: 3,3%-kal csökken idén az EU almatermése

2023. augusztus 03. 12:30
A tavaly rekordévet záró Lengyelországban 500 ezer tonnával lesz kevesebb alma, nálunk a rossz előző év után megduplázódhat a termés.