A Junior Prima Díj magyar zeneművészet kategóriájának 2022-es díjazottjai

2022. december 12. 10:17
A fiatal tehetségek felkutatása, támogatása már tizenöt éve szívügye az MVM Csoportnak. Idén is tíz zenészt jutalmaztak a Junior Prima Díjjal, amely a hazai zenei élet legrangosabb elismerésének számít az ifjú művészek között. Most is, mint minden évben rangos szakmai zsűri választotta ki a legtehetségesebbeket, akiket a szakmai elismerésen kívül két-kétmillió forinttal támogat az MVM Zrt. A díjazottak közül Eszenyi Zsombor klarinétművészt, Hontvári Gábor karmestert és Horváth Balázs jazz-zongoraművészt kérdeztük a díj kapcsán tapasztalataikról, terveikről.
 
A Junior Prima Díj magyar zeneművészet kategóriájának 2022-es díjazottjai
Interjúk, bemutatkozó videók:
 
 
forrás: teol.hu

Kapcsolódó cikkek

Akku-alkatrészeket gyártó üzem épül Vácrátóton

2023. február 06. 15:11
A Nippon Paper Industries japán vállalat vegyipari üzletága akkumulátoralkatrész-üzemet épít Vácrátóton az állam 2,3 milliárd forintos támogatásával. A beruházás összértéke mintegy 15 milliárd forint és hatvan új munkahelyet teremt a Pest megyei településen.
 
A japán vállalat beruházásának bejelentésén Budapesten Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter tartott beszédet. A miniszter szerint a cellulózgyártás az egyik legkörnyezetkímélőbb technológia, amit e területen használni lehet, ezért szerinte nem érdemes tiltakozni a gyár felépítése ellen.
 

Rengeteg magyar tévhitben él az öröklés kapcsán: nem a végrendelet az egyetlen mód

2023. február 15. 12:38
Több módja is van annak, hogy jelentősebb vagyont hagyjon valaki egy általa kijelölt kedvezményezettre közvetlenül, nem csak a végrendelkezés. Ilyen módon az elhunyt megtakarításai nem is képezik a hagyaték részét, akár adó- és illetékmentes módon szállhatnak át az örökösre. A Pénzcentrum összegyűjtötte, milyen esetben lehetséges így örökölni, illetve örökül hagyni vagyont, melyben a Magyar Országos Közjegyzői Kamara (MOKK) szakértői segítettek.