A kisebb gazdálkodók hogyan tudnak egyszerűen megfelelni az adminisztrációs kötelezettségnek?

2023. április 18. 11:42
Térkép alapú elektronikus gazdálkodási napló.
 
A DAS-GEOD Kft. képviseletében Nagy Edina tartott előadást a PREGA-n 2023 februárjában. Az előadásban arról volt szó, hogy a kisebb gazdálkodók hogyan tudnak egyszerűen megfelelni az adminisztrációs kötelezettségnek.
A kisebb gazdálkodók hogyan tudnak egyszerűen megfelelni az adminisztrációs kötelezettségnek?
A bemutatott AgroMAP szoftver alkalmas a termeléshez kötött támogatások, az elektronikus gazdálkodási és permetezési napló, az AKG, az ÖKO támogatás kapcsán felmerülő adminisztrációs kötelezettség teljesítésére, illetve az AXIÁL Kft. mAXI-MAP Vantage rendszerével történő integrációnak köszönhetően a precíziós pályázat kapcsán is jó társ lehet a papírmunkában.
 
További részletek a videóban:
 
 
forrás: agroinform.hu

Kapcsolódó cikkek

Mit kell tudnunk a kárenyhítő juttatás benyújtásáról?

2022. november 24. 08:29
Kárenyhítő juttatás iránti kérelmet idén a gazdálkodók 2022. november 30. napjáig nyújthatnak be, kizárólag a Magyar Államkincstár (Kincstár) MKR (Mezőgazdasági Kockázatkezelési Rendszer) elektronikus kérelembenyújtó felületén.
 
A 2022. évre vonatkozó kárenyhítő juttatás iránti kérelmek az alábbi útvonalon érhetőek el ügyfélkapus bejelentkezést követően: Elektronikus kérelemkezelés → Mezőgazdasági kockázatkezelési rendszer → MKR Mezőgazdasági termelők bizonylatai 2023 → MKR2220 Kárenyhítő jutatás iránti kérelem 2022.

Hatalmas változás jön az agrártámogatásokhoz kapcsolódó ellenőrzésekben

2023. február 10. 12:58
Dr. Feldman Zsoltot a PREGA-n kérdeztük az új precíziós pályázatról és a megújuló támogatási rendszer minden gazdálkodó számára fontos legnagyobb változásáról.
 
Hatalmas előrelépés az agrárdigitalizáció szempontjából a precíziós pályázat, és az új támogatási rendszerben is lesz folytatása. Milyen lesz majd az új felhívás?
 
Ami az Agrárminisztérium számára fontos cél, hogy az első körben nyertes 2700 gazdálkodón túl újabb gazdálkodói kört érjünk majd el. Az előző pályázatnak nagyon fontos eleme volt a precíziós gazdálkodást segítő szolgáltatások igénybevétele.