A klímaváltozás új jövő felé tereli a magyar gazdaságot

2018. október 15. 09:24
A nyári szárazság elgondolkodtatta a szakembereket, hogy hazánkban érdemes lenne áttérni a mediterrán típusú zöldségek és gyümölcsök termesztésére is.

agy lehetőségek rejlenek a füge és a kivi termesztésében - A termelési támogatás kiterjesztését kezdeményezte a kivi- és fügetermesztésre Magyarország az Európai Bizottságnál (EB).

A baromfiágazatnak is jól kell teljesítenie - Nőtt a hazai tojásfogyasztás.

Jók a környezeti adottságok, de kevés a termés - A hazai gazdálkodók nagy része elavult módszerekkel, alacsony terméshozamot produkálnak.

OTP: fejlesztéssel sikeresebbé lehetne tenni a zöldség- és gyümölcstermesztést - fotó: 123rf

Megbonyolíthatják az uniós agrárkifizetések végrehajtási szabályait - Legalább a kifizetések szerkezete nem változik.

A flexitáriánus étrend menthet meg a klímaváltozástól - A növényi eredetű ételekben gazdag, de húsban szegény flexitáriánus étrendre való áttérés, az élelmiszerhulladék felére csökkentése, valamint a mezőgazdasági termelés fejlesztése a három kulcslépés, hogy az emberiség fenntartható jövőt építsen ki magának 2050-re.

Mediterrán irányba hajlanak az idei szekszárdi borok - A helyi stílusjegyeket megtartva, jó évjáratra számítanak borvidéken.

Javítja a tejelő tehenek teljesítményét az új fejlesztés - Állategészségügyi és takarmányozási rendszert dolgozott ki egy balatonfüredi és komáromi vállalkozás.

A fejlesztés 555 millió forintos költségből valósult meg - fotó: Pixabay

Áttérne az ökológiai gazdálkodásra? Így kérjen támogatást! - Az ÖKO támogatás, vagyis az „Ökológiai gazdálkodásra történő áttérés, ökológiai gazdálkodás fenntartás” kicsit más szemmel.

Tovább terjedt Belgiumban az afrikai sertéspestis - Az agrártárca információi szerint 70-re emelkedett a fertőzött vaddisznók száma.

Ha ezt a rendeletet elfogadják, 2021-től egészségesebben fogunk élni - Korlátoznák az iparilag előállított transzzsírsavakat. Dániában már módosítottak a határértéken, azóta csökkent a szívbetegek aránya.

Kulcsfontosságú a génmegőrzés a jövőt illetően - A Debreceni Egyetemen körbejárták a génmegőrzés témakörét.

Hajas Pál: Magyarország is felismerte, hogy kulcsfontosságú az őshonos génbázis megőrzése - fotó: DE

Félmilliárd forint az afrikai sertéspestis kártalanítására - Legfeljebb 70 ezer forintot kaphatnak a termelők tenyészkocánként.

Így fejlesztenék a kisebb települések életminőségét - Az okosfalvakról tartottak európai uniós konferenciát Gödöllőn, ahol kiderült, hogy többek között a települések gazdaságát és digitalizációját is fejleszteni szeretnék.

agrotrend.hu

Kapcsolódó cikkek

Nagy kárt okozhat az európai mezőgazdaságnak a dél-amerikai import

2018. február 09. 08:39
Több mint hétmilliárd eurós kárt okozhat az Európai Unió mezőgazdaságának a Mercosur-csoporttal kötendő szabadkereskedelmi egyezmény. A megállapodást több tagállam, köztük hazánk is ellenzi – írja a Magyar Idők csütörtöki számában. 

Mikor hívhat vissza nyaralásról a főnök?

2017. július 27. 09:46
Visszahívhatja a szabadságon lévő munkavállalót főnöke? Igen. Még akkor is, ha a beosztott esetleg másik kontinensen tölti a szabadságát? Igen, a Munka törvénykönyve szerint mindez lehetséges, ám csak kivételesen fontos gazdasági érdek, vagy a működést közvetlenül és súlyosan érintő ok esetén, ráadásul a feleknek kölcsönösen be kell tartaniuk az együttműködési kötelezettség, a méltányos mérlegelés elveit. Jogvita esetén pedig a bíróság a konkrét ügy összes körülményét megvizsgálja.