A klímaváltozás új jövő felé tereli a magyar gazdaságot

2018. október 15. 09:24
A nyári szárazság elgondolkodtatta a szakembereket, hogy hazánkban érdemes lenne áttérni a mediterrán típusú zöldségek és gyümölcsök termesztésére is.

agy lehetőségek rejlenek a füge és a kivi termesztésében - A termelési támogatás kiterjesztését kezdeményezte a kivi- és fügetermesztésre Magyarország az Európai Bizottságnál (EB).

A baromfiágazatnak is jól kell teljesítenie - Nőtt a hazai tojásfogyasztás.

Jók a környezeti adottságok, de kevés a termés - A hazai gazdálkodók nagy része elavult módszerekkel, alacsony terméshozamot produkálnak.

OTP: fejlesztéssel sikeresebbé lehetne tenni a zöldség- és gyümölcstermesztést - fotó: 123rf

Megbonyolíthatják az uniós agrárkifizetések végrehajtási szabályait - Legalább a kifizetések szerkezete nem változik.

A flexitáriánus étrend menthet meg a klímaváltozástól - A növényi eredetű ételekben gazdag, de húsban szegény flexitáriánus étrendre való áttérés, az élelmiszerhulladék felére csökkentése, valamint a mezőgazdasági termelés fejlesztése a három kulcslépés, hogy az emberiség fenntartható jövőt építsen ki magának 2050-re.

Mediterrán irányba hajlanak az idei szekszárdi borok - A helyi stílusjegyeket megtartva, jó évjáratra számítanak borvidéken.

Javítja a tejelő tehenek teljesítményét az új fejlesztés - Állategészségügyi és takarmányozási rendszert dolgozott ki egy balatonfüredi és komáromi vállalkozás.

A fejlesztés 555 millió forintos költségből valósult meg - fotó: Pixabay

Áttérne az ökológiai gazdálkodásra? Így kérjen támogatást! - Az ÖKO támogatás, vagyis az „Ökológiai gazdálkodásra történő áttérés, ökológiai gazdálkodás fenntartás” kicsit más szemmel.

Tovább terjedt Belgiumban az afrikai sertéspestis - Az agrártárca információi szerint 70-re emelkedett a fertőzött vaddisznók száma.

Ha ezt a rendeletet elfogadják, 2021-től egészségesebben fogunk élni - Korlátoznák az iparilag előállított transzzsírsavakat. Dániában már módosítottak a határértéken, azóta csökkent a szívbetegek aránya.

Kulcsfontosságú a génmegőrzés a jövőt illetően - A Debreceni Egyetemen körbejárták a génmegőrzés témakörét.

Hajas Pál: Magyarország is felismerte, hogy kulcsfontosságú az őshonos génbázis megőrzése - fotó: DE

Félmilliárd forint az afrikai sertéspestis kártalanítására - Legfeljebb 70 ezer forintot kaphatnak a termelők tenyészkocánként.

Így fejlesztenék a kisebb települések életminőségét - Az okosfalvakról tartottak európai uniós konferenciát Gödöllőn, ahol kiderült, hogy többek között a települések gazdaságát és digitalizációját is fejleszteni szeretnék.

agrotrend.hu

Kapcsolódó cikkek

Paks II-től vesznek el és adnak milliárdokat Mezőhegyesnek

2016. november 30. 10:23
Hatmilliárd forintos átcsoportosítást hajt végre a kormány a 2016-os költségvetésben annak érdekében, hogy tőkeemelést hajtson végre az újraalapított Mezőhegyesi Ménesbirtok Zrt.-ben. A forrásokat a Paks II Atomerőmű Fejlesztő Zrt. tőkeemelési keretéből veszik el.

Mennyire válik majd be a központosított agrárkutatás?

2017. március 16. 10:34
Két hónapja, hogy Dr. Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter Prof. Dr. Gyuricza Csabát bízta meg a Nemzeti Agrárkutatási és Innovációs Központ (NAIK) vezetésével. Két részes cikkünk első felében a megbízott főigazgató ambiciózus terveiről beszélgettünk.