A LIGA tagszervezetei szolidárisak

2020. július 21. 07:38
A postás demonstrációra a LIGA Szakszervezetek több tagszervezete is szolidaritási üzenetet küldött. A teljesség igénye nélkül a következő tagszervezeteink küldtek szolidaritási üzenetet: a Vízügyi Közszolgáltatási Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége Egyesült Villamosenergia-ipari Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége, a Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Dolgozók Szakszervezeti Szövetség és a Mérnökök és Technikusok Szakszervezeti Szövetsége.
A LIGA tagszervezetei szolidárisak

A VKDSZ szolidaritási üzenete

 

Tisztelt Kollégák! Kedves Posta Dolgozók!

A Vízügyi Közszolgáltatási Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége (VKDSZ) ezúton fejezi ki szolidaritását. Támogatjuk küzdelmeteket a méltó bérekért, béremelésért.

Nagyon fontos közszolgáltatási feladatokat láttok el nap, mint nap, mely nélkülözhetetlen a mindennapi életünk során. Munkátok elismerésének egyik formája a béremelés, mely elérését jogos igénynek tartjuk. A VKDSZ, mint közszolgáltatói szakszervezet ezúton is kifejezi támogató egyetértését, hogy sikeres demonstrációval, elérjétek céljaitokat!

Budapest, 2020. július 17.

Üdvözlettel:

 
VKDSZ Elnöksége

 

Az EVDSZ szolidaritási üzenete 

Az Egyesült Villamosenergia-ipari Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége egyetért a Postás Szakszervezetek követeléseivel és támogatja azt.

Meglepetéssel olvastuk a Munkáltatói bérkiajánlást, ami csak a szenioritás alapú egyszeri bérkifizetésről szólt. Felháborodásunkat erősítette az a tény, hogy Schamschula György vezérigazgató a Munkáltatói kiajánlást annak tudatában tette, hogy jól ismerte a kollégái méltánytalanul alacsony jövedelemviszonyait és a szakszervezetek által megfogalmazott - az egyszeri juttatáson felül - 2020. évre vonatkozó 10 %-os bértömeg növekedési igényeket.

Bártfai-Mager Andrea nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszternek az érdekképviseletek összefogásában írott leveletekből is kiderül, hogy a korábbi ígéretek sem a tárgyalások, sem az ajánlások, sem a megállapodások szintjén nem teljesültek a kormányzat részéről. Bár mindenki elismeri, hogy a postások a járványügyi veszélyhelyzetben is az élvonalban és lelkiismeretesen végezték a munkájukat, ma mégis azt látjuk, hogy a tulajdonosok a pandémiás helyzet okozta veszteségeket is a munkavállalókra kívánják terhelni.

Tisztelet illeti azokat, akik 2020. július 18-án (szombaton) az érdekképviseletek felhívására: „a postás munkavállók megbecsülése, szociális és gazdasági érdeke védelmében” részt vesznek 11 órától (Budapest, Vám utca 5-7 szám elé) szervezett békés demonstráción.

Tisztelt Miniszterasszony!

Az Önnek szóló petíció megint rávilágít arra, hogy itt egy újabb figyelmen kívül hagyott jogos szakszervezeti követelés és a megállapodás hiánya, veszélybe sodorja munkabékét és végső esetben egy munkabeszüntetés szervezésére és megtartására kényszerítheti a munkavállalókat.

Elfogadhatatlanak tartjuk, hogy az állami tulajdonban lévő cégek közül ma a posta - holnap más cégek - munkavállalói érdekképviseletei a tárgyaló asztal helyet az utcán kénytelenek képviselni és védeni a munkavállalói érdekeket, ebben az esetben azért, mert a munkavállalók nem részesülnek tisztességes bérfejlesztésben. Előre is jelezni kívánjuk, hogy minden olyan kormányzati (munkáltatói) szándékot visszautasítunk, ami a munkavállalók megosztását szolgálja, és indokolatlan különbségeket tesz munkavállaló és munkavállaló között. Ma már egyre többen panaszkodnak arra, hogy a Kormány (mint munkáltató, vagy tulajdonos) a gondoskodás és példamutatás helyett méltánytalanul viselkedik, és a jogos béremelés helyett a szakszervezetek semmibe vételével újra és újra az utcára kényszeríti a dolgozókat!

Az EVDSZ támogatja a postai dolgozók követeléseit és szolidaritási nyilatkozatában kéri fel a Szövetség vezetőit, hogy Ők is fejezzék ki a szolidaritásukat munkaharcotok sikere érdekében. Arra szólítjuk fel a kormányt, hogy - mint tulajdonos - haladéktalanul avatkozzon be a munkaügyi vitába, intézkedjen az érdemi tárgyalások lefolytatásáról és tegyen meg mindent a POSTÁS munkavállalók méltányos bérnövekedése érdekében.

Az Egyesült Villamosenergia-ipari Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége támogatja és szolidaritásáról biztosítja a demonstrációban részt vevőket.

Kívánunk Nektek sok sikert és üzenjük, hogy

EGYÜTT ERŐSEBBEK VAGYUNK!

Budapest, 2020. július 16.

dr. Szilágyi József s.k.
EVDSZ Elnök

 

 

A MÉDOSZ szolidaritási üzenete 

Kedves Kolléganők és Kollégák!

A MÉDOSZ szolidáris a Postás Szakszervezet, a Magyar Postások Érdekvédelmi Szövetségével és a másik két Magyar Posta Zrt.-nél dolgozó szakszervezettel valamint a 2020. július 18-ra, szombatra meghirdetett demonstrációjukkal.
A MÉDOSZ egyet ért a Postás Szakszervezet és a Magyar Postások Érdekvédelmi Szövetségének és a másik két szakszervezet követeléseivel.
A MÉDOSZ felkérte alapszervezeteit, hogy aktívan támogassák a Postás Szakszervezet, a Magyar Postások Érdekvédelmi Szövetsége és a másik két szakszervezet szombati rendezvényét.

Budapest, 2020. július 16.

Üdvözlettel:

dr. Huiber Tibor elnök

 A Mérnökök és Technikusok Szakszervezeti Szövetsége 

 

Postás Szakszervezet

Magyar Postások Érdekvédelmi Szövetsége

Kézbesítők Szakszervezete

Postások Független Érdekvédelmi Szövetsége

 

A Mérnökök és Technikusok Szabad Szakszervezete szolidaritást vállal a postánál dolgozók érdekvédelmét ellátó szakszervezetekkel anyagi megbecsülésük érdekében tartott demonstrációjuk során.

Jogos követeléseitekkel egyetértünk és bérharcotokat támogatjuk.

 

Az elmúlt időszak megmutatta, hogy összefogással minden cél elérhető és minden nehézség leküzdhető.

 

Erőt és kitartást kívánunk minden demonstráló munkavállalónak.

 

Budapest, 2020. július 16.

Üdvözlettel

 

Mérnökök és Technikusok Szabad Szakszervezete

 

Kapcsolódó cikkek

Egyszerre többet: multitaszking és hatékonyság

2020. január 08. 12:20
Valószínűleg legtöbbünk átélte már azt az élményt, hogy beszélgető, vagy éppen üzleti partnere hirtelen benyúlt a zsebébe, elővette a mobiltelefonját, lázasan nyomkodni kezdte, közben valami ilyesmit mondott nekünk (természetesen szemkontaktus nélkül): "- Mondjad csak, figyelek… közben elküldöm/megválaszolom/megnézem ezt…"

EU állami támogatási szabályok felülvizsgálata

2022. január 14. 08:01
Azaz: A Bizottság észrevételeket kér a mezőgazdasági, erdészeti és halászati ágazatra vonatkozó uniós állami támogatási szabályok javasolt felülvizsgálatáról 2022. március 13-ig.