A magyar állattenyésztés ünnepe a XXVI. Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda Napok

2019. április 24. 09:39
A magyar állattenyésztés ünnepe, a folyamatos innovációs képesség megjelenítője a XXVI. Alföldi Állattenyésztési Napok, amely idén az Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállítás (OMÉK) társrendezvényeként várja a szakmai kiállítókat és az érdeklődő közönséget – fogalmazott Feldman Zsolt, a május 9-11-e között tartandó esemény sajtótájékoztatóján Hódmezővásárhelyen.

Az Agrárminisztérium mezőgazdaságért felelős államtitkára a 26 év óta megrendezett állattenyésztési napokat a magyar állattenyésztés legnagyobb szabású vidéki rendezvényeként említette. Mint fogalmazott, a több évtizedes sikeres esemény garanciát jelent és méltóvá teszi arra, hogy az idei OMÉK társrendezvénye legyen. Az itteni megjelenéshez az agrártárca segítséget ad a tenyésztő szervezeteknek.

Kép letöltése
 
Fotó: AM/Fekete István

 

A társrendezvényi státusz lehetővé teszi, hogy a nagy tradíciójú, országos vásár a tenyésztőknek és az állatoknak is komfortosabb helyszínt biztosítson. Feldman Zsolt hangsúlyozta, hogy az idei, 29. OMÉK fókuszában az élelmiszeripar, az innováció és a digitalizáció lesz.

Kép letöltése
 
Fotó: AM/Fekete István

 

Az agrártárca számára fontos, hogy hasonló megújulási szándék érhető tetten az Alföldi Állattenyésztési Napokon is, ahol évről évre mind az állattenyésztésben, mind a növénytermesztésben megmutatkozik a folyamatos innovációs képesség. A 26. alkalommal megrendezendő esemény a 21. századi magyar mezőgazdaság újdonságait mutatja majd meg.

(AM Sajtóiroda)

 

Kapcsolódó cikkek

Magyar tejet szállítanak Nigériába

2016. április 12. 07:22
A Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) Nigériában szolgáló külgazdasági attaséjának közvetítésével a magyar Alföldi Tej Kft. és a lagoszi székhelyű Greenlands Agribusiness Consult Limited tejszállítási szerződést kötött. Az első szállítmányt mintegy 21000 liter tejet májusban indítják Nigériába - közölte a külgazdaságért felelős tárca.

Gaskó István pofátlan magyarázata a szakszervezet luxus-költekezéseire

2019. április 30. 07:46
Függönyök 6 millióért? Falióra 320 ezerért?