A magyar kormány szabad utat adott az ukrán méznek

2024. február 20. 16:05
Ismét rövidebb lett a behozatali tilalom alá eső ukrán mezőgazdasági termékek listája.
A magyar kormány szabad utat adott az ukrán méznek
Hétfőn jelent meg a Magyar Közlönyben és ma már hatályba is lépett a Kormány 26/2024. (II. 19.) Korm. rendelete, amely az Ukrajnából származó egyes mezőgazdasági termékek fuvarozásával kapcsolatos intézkedésekről szóló 130/2023. (IV. 18.) Korm. rendeletet módosította.
 
Ennek értelmében hatályát veszti az Ukrajnából származó egyes mezőgazdasági termékek fuvarozásával kapcsolatos intézkedésekről szóló 130/2023. (IV. 18.) Korm. rendelet 1. mellékletében foglalt táblázat 8. sora.
 
Ami pedig nem más, mint a természetes méz. Tehát a friss rendelet megszűntette az ukrán méz behozatali tilalmát.
 
Nem először módosul a fent említett táblázat. 2023. október elején a 22. sort törölték, amellyel megszűntették a "nád- és répacukor, valamint a szilárd szacharóz" behozatali tilalmát.
 
forrás: agroinform.hu

Kapcsolódó cikkek

Már csak egy hónapig lehet leadni a kifizetési kérelmet a borászati gépek támogatásához

2022. november 23. 18:12
Megjelent a Magyar Államkincstár 74/2022. (XI.14.) számú KÖZLEMÉNYE az Európai Mezőgazdasági Garancia Alapból a borászati gépek, technológiai berendezések beszerzéséhez igényelhető támogatásról.
 
A kifizetési kérelem a www.mvh.allamkincstar.gov.hu  honlapon keresztül, ügyfélkapus bejelentkezést követően elérhető elektronikus kérelemkitöltő felületen tölthető ki.
 
Kizárólag elektronikus úton, ügyfélkapus azonosítással nyújtható be. A kifizetési kérelem benyújtására vonatkozóan a Kincstár nem rendszeresít papír alapú nyomtatványokat.

Potápi Árpád János: a lovaglás hagyományvilág

2023. november 30. 17:11
A lovaglás nemcsak sport és egészséges életmód, hanem hagyományvilág, régi kultúra is, amelynek fontos a tanulása és továbbadása a következő generációknak – mondta a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára Szekszárdon szerdán.
 
Potápi Árpád János az államtitkárság Kárpát-medencei lovasprogramjának pályázatán nyertes egyesületek képviselőinek rendezett első Kárpát-medencei lovasfórumon hangsúlyozta: a cél az, hogy a lovaglással, valamint a lovak melletti teendők elvégzésével minél több embert, elsősorban gyermeket és fiatalt neveljenek az aktív, egészséges életmódra és a rend szeretetére.