A NAK megjelentette "Jó gyakorlatok és termelői bemutatkozók" című kiadványát

2023. október 10. 17:09
A kamara kiadványt állított össze a Helyi termék rendezvénysorozatának tavaszi eseményein bemutatott jó gyakorlatokról és a kiállító termelőkről.
 
A NAK megjelentette "Jó gyakorlatok és termelői bemutatkozók" című kiadványát
Budapesttől Pannonhalmáig, Pakstól Hajdúböszörményig tartott rendezvényeken szakmai előadások és jó gyakorlatok sora várta a látogatókat termelői kiállítással, kóstoltatással egybekötve. A kiadványban bemutatjuk a rendezvényeken részt vett, számtalan példaértékűen működő gazdaságot, a jó gyakorlatokat és a leggyakrabban felmerülő aktuális kérdéseket is.
 
A Helyi termék kiadvány célja azon információk, jó gyakorlatok és kérdések összegyűjtése, melyek a helyszíneken elhangzottak, és hasznosak lehetnek mindazoknak, akik akár már belevágtak a helyi termékek előállításába, vagy még csak tervezik tevékenységüket megkezdeni.
 
A kiadvány itt elérhető.
 
forrás: agrotrend.hu
 

Kapcsolódó cikkek

Ismét elindult a drágulás. Így emelkednek az árak

2024. június 10. 14:41
Néhány élelmiszer viszont olcsóbb, mint egy éve.
 
2024. májusban a fogyasztói árak átlagosan 4,0 százalékkal haladták meg az egy évvel korábbiakat – jelentette hétfőn a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

Legyen kisebb a sonka és hosszabb a karaj

2023. augusztus 18. 15:17
Manapság a haszonállatok tenyésztésében egyre inkább genetikáról beszélünk, a hobbiállatok körében pedig küllemi standardoknak való megfelelésről. Mi azonban Ásotthalmon, Fackelmann István tanyagazdával iszogatva-beszélgetve mintha az állattenyésztés hőskorába mentünk volna vissza, amikor még az állatokat klasszikus módon keresztezéssel nemesítették.
Akkoriban minden falunak, majornak megvolt a maga fajtája, ahogy Istvánnak most is.