A NAV az idén is elkészíti az szja-bevallási tervezetet azoknak, akikről adattal rendelkezik

2023. február 13. 12:29
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) idén is automatikusan, külön kérés nélkül elkészíti azoknak a szja-bevallási tervezetét, akikről munkáltatói, kifizetői adattal rendelkezik - közölte a NAV hétfőn az MTI-vel.
A közleményben felhívták a figyelmet arra, hogy március 15-étől KAÜ-azonosítóval már megnézhető a saját adóbevallási tervezet, és ez azok számára is elérhető, akik most regisztrálnak az ügyfélkapun.
A NAV az idén is elkészíti az szja-bevallási tervezetet azoknak, akikről adattal rendelkezik
Ismertetik, hogy KAÜ-azonosítót igényelni lehet bármelyik okmányirodában, kormányablakban, de előzetes időpontfoglalással a főbb NAV-ügyfélszolgálatokon is elérhető ez a szolgáltatás.
A hagyományos megoldáshoz ragaszkodók kérhetik a NAV-tól az szja-bevallási tervezet postázását március 16-áig többféle módon is az adóazonosító jele és születési dátuma megadásával, SMS-ben a 06-30/344-4304-es telefonszámon, a NAV oldalán elérhető webűrlapon, levélben, továbbá a BEVTERVK formanyomtatványon, telefonon a 1819-es hívószámon, személyesen az ügyfélszolgálatokon - tájékoztatott a Nemzeti Adó- és Vámhivatal.
 
forrás: magyarmezogazdasag.hu

Kapcsolódó cikkek

Füvet nyírtak a hosszú hétvégén, rájuk hívták a rendőröket

2024. április 04. 14:25
A nem megfelelő időpontban végzett fűnyírás, kapálógépezés sokaknál kicsaphatja a biztosítékot.

Elfogták a svájci farkast kilövő vadászokat

2023. augusztus 03. 12:33
Az elkövetőket természetkárosításon kívül más bűncselekményekkel is gyanúsítja a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI).
 
Nagy felháborodást keltett annak a farkasnak a története, amely hazánkban pusztult el. Az M237-es jeladóval ellátott, fokozottan védett állat vándorlását sokan követték, hiszen a rajta lévő nyomkövető eszköz folyamatosan jelezte, a farkas éppen merre jár, vajon hol talál új családra.