A NAV az idén is elkészíti az szja-bevallási tervezetet azoknak, akikről adattal rendelkezik

2023. február 13. 12:29
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) idén is automatikusan, külön kérés nélkül elkészíti azoknak a szja-bevallási tervezetét, akikről munkáltatói, kifizetői adattal rendelkezik - közölte a NAV hétfőn az MTI-vel.
A közleményben felhívták a figyelmet arra, hogy március 15-étől KAÜ-azonosítóval már megnézhető a saját adóbevallási tervezet, és ez azok számára is elérhető, akik most regisztrálnak az ügyfélkapun.
A NAV az idén is elkészíti az szja-bevallási tervezetet azoknak, akikről adattal rendelkezik
Ismertetik, hogy KAÜ-azonosítót igényelni lehet bármelyik okmányirodában, kormányablakban, de előzetes időpontfoglalással a főbb NAV-ügyfélszolgálatokon is elérhető ez a szolgáltatás.
A hagyományos megoldáshoz ragaszkodók kérhetik a NAV-tól az szja-bevallási tervezet postázását március 16-áig többféle módon is az adóazonosító jele és születési dátuma megadásával, SMS-ben a 06-30/344-4304-es telefonszámon, a NAV oldalán elérhető webűrlapon, levélben, továbbá a BEVTERVK formanyomtatványon, telefonon a 1819-es hívószámon, személyesen az ügyfélszolgálatokon - tájékoztatott a Nemzeti Adó- és Vámhivatal.
 
forrás: magyarmezogazdasag.hu

Kapcsolódó cikkek

Újabb fordulat a fúrt kutak ügyében – mégsem érvényes mindenkire az amnesztia

2023. július 11. 14:04
Minden kúttulajdonosnak a jegyzőhöz kell fordulnia egy fontos adatért – ez dönt arról, hogy maradhat-e bejelentés nélkül a kút.
 
A nyár elején látszólag rendeződött az engedély nélküli fúrt kutak helyzete, mert a módosított törvényi szabályozás szerint a meglévő háztartási és mezőgazdasági kutak mentesülnek a hivatalos eljárás alól, ha a mélységük nem haladja meg az 50 métert, nem érintik az első vízzáró réteget, és vízkészletvédelmi szempontból nem védendő területen találhatók.

A madarakat és a fákat ünnepelték Nyíregyházán

2023. május 15. 11:13
24 csoportban, csaknem 500 nyíregyházi és a vármegyeszékhely környékéről érkezett óvodás és általános iskolás vett részt május 12.-én, pénteken a Nyíregyházi Egyetem Tuzson János Botanikus Kertjében rendezett programon.