A német parlament (Bundestag) előtt tehenek legelésznek

2023. június 05. 12:03
Az állattartók a teheneknek az épület elé hajtásával figyelmeztetik a minisztert, hogy ne feledje el az ígéretét.
 
Jelenleg a berlini Bundestag melletti térre látogatók elé furcsa kép tárul: az ország dolgait intéző politikusok lótás-futása mellett egy elkerített terület gyér füvét nyolc tehén és három borjú rágja, amelyek időnként egy-egy marhalepényt is elpottyantanak – írja a pleiteticker.de
A német parlament (Bundestag) előtt tehenek legelésznek
A Német Parasztszövetség (DBV) már 2024-re követeli a tehenek jobb legeltetési lehetőségeinek megvalósítását 
 
Ez a kép azonban varhatóan csak átmenetileg lesz látható, mivel az állattartó gazdák a jobb legeltetési lehetőségek kikövetelése végett hajtották oda az állataikat.
 
A német tejtermelő gazdák régóta panaszkodnak amiatt, hogy az országban nincs elég legelőterület a teheneik számára, illetve a legeltetés gazdaságossága nincs megfelelően biztosítva.
 
Egyelőre Bajorország fejősteheneinek csak 17 százaléka járhat rendszeresen legelőre, holott az jóval olcsóbb tartási mód lehetne, mint az istállózás.
 
A Német Parasztszövetség (DBV) már 2024-re követeli a tehenek jobb legeltetési lehetőségeinek megvalósítását.
 
Cem Özdemir, szövetségi agrárminiszter, a gazdák követelése alapján ígéretet tett arra, hogy a jelenleg érvényben lévő mezőgazdasági finanszírozáson belül úgy csoportosít át forrásokat, hogy abból az állataikat legelőre küldő gazdák is részesüljenek.
 
Az állattartók a teheneknek az épület elé hajtásával figyelmeztetik a minisztert, hogy ne feledje el az ígéretét.
 
forrás: agroinform.hu

Kapcsolódó cikkek

Új nyugdíjszabályok: már 120 ezres ellátásnál is kérhető kivételes emelés

2023. január 10. 10:35
2023-ban változtak a méltányossági nyugdíjak egyes szabályai. Módosultak például a nyugdíj összegének méltányosságból történő emelésének, valamint a nyugdíjas személy részére adható egyszeri segélynek összeghatárai – figyelmeztet az Adó.hu.
 
A nyugellátások 2023. január havi emeléséről szóló kormányrendeletben kihirdetésre kerültek a nyugellátásokkal kapcsolatos méltányossági lehetőségek módosításáról szóló rendelkezések is – írja a portálon Molnárné Balogh Márta tb-szakértő.

Könnyen pofára eshet a bankokban az átlagmagyar: hiába van meg álmai lakása, nem kaphat elég hitelt

2023. február 14. 13:33
Nem sokra megy a lakáshitelek piacán az, aki a magyar átlagbért, vagy a hazai mediánkeresetet viszi haza havonta. A Pénzcentrum számításaiból kiderült, hogy átlagfizetéssel maximum 21,1 millió forintot lehetne felvenni, 20 éves futamidőre - de az általunk vizsgált feltételek mellett csak két hazai pénzintézet adott egyáltalán ajánlatot. Ha valaki jobban keres, azzal a bankok is kesztyűs kézzel bánnak. Ráadásul mostanában a hitelbírálatnál erősebben figyelembe veszik a megélhetési költségek emelkedését, ami szintén nem a kispénzűeknek kedvez. Ha valakinek csak minimális önereje van, annak szinte lehetetlen átlag- vagy mediánbérből Budapesten ingatlant vásárolni.