A pecsenye lesz az idei Magyar Ízek Utcája vezértémája

2023. augusztus 08. 17:02
Augusztus 18-20. között újra megrendezik a Magyar Ízek Utcája gasztrokulturális vásárt a Várkert rakparton.
Idén 14. alkalommal rendezik meg a Magyar Ízek Utcája gasztrokulturális vásárt a Várkert rakparton 2023. augusztus 18-20. között. A rendezvényen végigkóstolhatjuk a Kárpát-medence magyar és nemzetiségi ételeit, a Szent István-napi kenyeret, Magyarország tortáját és cukormentes tortáját, az idei vezértéma pedig a pecsenye lesz – ígérik a szervezők.
A pecsenye lesz az idei Magyar Ízek Utcája vezértémája
A pecsenyéknek minden fajtáját és formáját igyekeznek felvonultatni: lesz vasi pecsenye, flekken és cigánypecsenye, nyárson forog a malac és az ökör, lesz tárcsás hússütés és halsütés nyárson, de bográcsosok garmadáját és vadpecsenyéket is tálalni fognak, köztük egy igazi kuriózumot Petőmihályfáról, a részeges nyulat.
 
Szent István-napi kenyér és országtorta
A Magyar Pékszövetség hagyományaihoz híven, 2023-ban tizenkettedik alkalommal rendezte meg kenyérversenyét. A Szent István-napi kenyér kategóriájában a legjobbnak idén a Heim Sütöde Bt. Szent István-napi Durumkenyerét ítélték meg, az Év Innovatív kenyerének pedig a Balmaz Sütöde Kft. Aranymetszés kenyerét választották. Ez utóbbi kategória kenyerei a legújabb fogyasztói trendeket szolgálják ki: merész íztársítások mellett az egészségre gyakorolt jótékony hatás jellemzi őket.
 
Egy új – a Sétáló sütemény – kategóriában is győztest hirdetett a szövetség: a Szinobor Kft. Málnás-pisztáciás pékfagylaltja nem más, mint tölcsérben kínált málna, roppanós pisztácia és fehér csokoládé.
Lehet, hogy egy kép erről: 10 ember és , szöveg, amely így szól: „STA 1 Várunk mindenkit 2023. augusztus 18-19 18-19-20-án Szent István Ünnepén Budapesten a Várkert Rakparton! STAND WITH HUNGARY”
A Magyar Cukrász Ipartestület tizenhetedik alkalommal hirdette meg a „Magyarország Tortája” versenyt augusztus 20-i nemzeti ünnepünk köszöntésére. A címet Lakatos Pál (Levendula és Kert cukrászda, Szigetszentmiklós) Spicces füge respektus nevű, aszús-fügés-mézes kreációja nyerte el idén.
 
Az Egy Csepp Figyelem Alapítvány Magyarország Cukormentes Tortája versenyének idei győztese pedig Lawal-Papp Zsófia (Papp Cukrászda, Makó) „Kikelet” elnevezésű kreációja lett.
 
Mindkét győztes tortát a Várkert Bazár Multitermében lehet megkóstolni augusztus 19-én és 20-án.
 
A gasztronómiai kínálat mellett a programkínálat is igen gazdag lesz a háromnapos eseményen, információ ITT található.
 
 
forrás: turizmus.com

Kapcsolódó cikkek

Erdei kerékpárutakat újítanak fel a Visegrádi-hegységben és a Pilisben

2022. november 15. 10:25
Az erdei ökoturisztikai infrastruktúra fejlesztése a fenntarthatóságot szolgálja. Az állami erdőgazdaságok az erdőkezelésbe integrált módon, a védelmi és gazdasági törekvésekkel összhangban bővítik a turisztikai hálózatot - mondta Zambó Péter, az Agrárminisztérium (AM) államtitkára.
 
Az erdőkért és földügyekért felelős államtitkár a Pilis Bike, a Pilisi Parkerdő Zrt. kerékpáros úthálózatának felújított szakaszát adta át. A közlemény szerint a Pilisi Parkerdő Zrt. az elmúlt években 350 kilométer erdei kerékpárutat jelölt ki a Budai- és a Visegrádi-hegységben, illetve a Pilisben.
 

Ennyi lesz márciustól a Budapest-bérlet ára

2024. január 31. 16:22
Hétfőn (jan.29.) bejelentették, hogy nemcsak hogy megmarad a Budapest-bérlet, de a megyei és az országbérletek Budapesten való elfogadásával összefüggésben még csökkentik is az árát: márciustól a teljes árú bérletek 8950 forintba kerülnek majd.