A Puskás Ferenc Stadion metrómegálló környékének fejlesztése - látványtervek

2024. január 10. 16:41
Jelentős lépés a Puskás Ferenc Stadion metrómegálló környékének fejlesztésében a Chain Bridge Ventures Kft. most bejelentett nagyberuházása. A cég a Bánáti + Hartvig építésziroda tervei alapján építteti fel a 29 ezer négyzetméteres Centralét.
A Kerepesi út és a Hungária körút kereszteződésénél épülő Centraléban üzletek, irodák, hotel, szolgáltatási terek és ételudvar is várja majd a látogatókat. A Puskás Ferenc Stadion metrómegállót is fejlesztik új mozgólépcsőkkel és új zöldterülettel.
 
A Puskás Ferenc Stadion metrómegálló környékének fejlesztése - látványtervek
2026-ra így alakul át a Puskás Ferenc metróállomás forgalmas környéke /Fotó: Chain Bridge Ventures Kft.
 
A többfunkciós épületkomplexum közvetlenül a stadion és a Papp László Sportaréna szomszédságában épül meg és a beruházó sajtóközleménye szerint a helybeliek, a környék irodáiban dolgozók, az átutazók, illetve a rendezvényekre látogatók kiszolgálására törekszik – írta meg a magyarepitok.hu.
 
A létesítmény a XIV., X. és VIII. kerület középpontjában, a Hungária körúti irodafolyosó közepén, a Puskás Aréna szomszédságában található. A modern műszaki és energiatakarékos megoldásokat alkalmazó, könnyű acélszerkezetű épület a metró tetején helyezkedik majd el.
 
A várhatóan 2026-ra felépülő komplexum egy több mint 5000 négyzetméteres zöldtetővel is kiegészül, amely Magyarország egyik legnagyobb kereskedelmi zöldtetője lesz.
 
A földszinten közel 6 ezer négyzetméteren várhatóan 40 üzlet és szolgáltatóhelyiség nyílik majd, köztük szupermarket, drogéria, gyógyszertár, bankok, telekommunikációs és szépségipari szolgáltatások, míg az első emeleten egy több mint 2 ezer négyzetméteres ételudvar kap helyet, amelyhez hatalmas teraszt építenek.
 
Az épület legfelső szintjén, a Hungária körút felőli oldalon háromemeletes, modern irodatorony, míg a Puskás Aréna felőli oldalon egy 170 szobás 4 csillagos szálloda kap helyet.
A Centraléban teraszos ételudvar is várja majd a látogatókat / Fotó: Chain Bridge Ventures Kft.
 
Az épület 100 gépjárműnek biztosít parkolóhelyet, de a komplexum a Papp László Sportaréna 1000 férőhelyes parkolójával is közvetlen összeköttetésben lesz.
 
A projekt fontos eleme a Puskás Ferenc Stadion metróállomásának fejlesztése új bejáratokkal és mozgólépcsőkkel, amelyek közvetlenül az utcaszintre, a komplexum kereskedelmi terébe vezetnek.
 
A BKK-val való szoros együttműködés lehetővé teszi, hogy a forgalmi renddel kapcsolatos változások okozta kellemetlenségeket minimalizálják a beruházók – fogalmaznak közleményükben.
A Puskás Ferenc Stadion metrómegállót is fejlesztik / Fotó: Chain Bridge Ventures Kft.
 
A közterületeket is felújítják, beleértve a Hungária körút felőli közforgalmú terület teljes felújítását és az Ifjúság útja felőli murvás parkolók, járdaszigetek zöld parkká alakítását. A Kerepesi utca mentén pedig kerékpársávot alakítanak ki.
 
forrás: turizmus.com

Kapcsolódó cikkek

Új kilátóból csodálhatjuk a tájat a Balatonon

2023. január 19. 10:15
A felső szintről tiszta időben a Keszthelyi-öböl, az északi part tanúhegyei, a Badacsony és a fonyódi dombok is láthatók.
 
A Balatonberény gyöngyszemének számító Csicsergő-félszigeten átadták a település új kilátóját, a Madárlest. A kivitelezése tavaly történt, december óta a közönség számára látogatható – írja a csodalatosbalaton.hu.
 

Még látható az Év Vadvirága

2023. július 11. 15:02
A lila virágú borzas lent májustól júliusig száraz sztyepréteken, irtásszéleken, száraz tölgyesekben, valamint homokpusztákon pillanthatjuk meg.