A Puskás Ferenc Stadion metrómegálló környékének fejlesztése - látványtervek

2024. január 10. 16:41
Jelentős lépés a Puskás Ferenc Stadion metrómegálló környékének fejlesztésében a Chain Bridge Ventures Kft. most bejelentett nagyberuházása. A cég a Bánáti + Hartvig építésziroda tervei alapján építteti fel a 29 ezer négyzetméteres Centralét.
A Kerepesi út és a Hungária körút kereszteződésénél épülő Centraléban üzletek, irodák, hotel, szolgáltatási terek és ételudvar is várja majd a látogatókat. A Puskás Ferenc Stadion metrómegállót is fejlesztik új mozgólépcsőkkel és új zöldterülettel.
 
A Puskás Ferenc Stadion metrómegálló környékének fejlesztése - látványtervek
2026-ra így alakul át a Puskás Ferenc metróállomás forgalmas környéke /Fotó: Chain Bridge Ventures Kft.
 
A többfunkciós épületkomplexum közvetlenül a stadion és a Papp László Sportaréna szomszédságában épül meg és a beruházó sajtóközleménye szerint a helybeliek, a környék irodáiban dolgozók, az átutazók, illetve a rendezvényekre látogatók kiszolgálására törekszik – írta meg a magyarepitok.hu.
 
A létesítmény a XIV., X. és VIII. kerület középpontjában, a Hungária körúti irodafolyosó közepén, a Puskás Aréna szomszédságában található. A modern műszaki és energiatakarékos megoldásokat alkalmazó, könnyű acélszerkezetű épület a metró tetején helyezkedik majd el.
 
A várhatóan 2026-ra felépülő komplexum egy több mint 5000 négyzetméteres zöldtetővel is kiegészül, amely Magyarország egyik legnagyobb kereskedelmi zöldtetője lesz.
 
A földszinten közel 6 ezer négyzetméteren várhatóan 40 üzlet és szolgáltatóhelyiség nyílik majd, köztük szupermarket, drogéria, gyógyszertár, bankok, telekommunikációs és szépségipari szolgáltatások, míg az első emeleten egy több mint 2 ezer négyzetméteres ételudvar kap helyet, amelyhez hatalmas teraszt építenek.
 
Az épület legfelső szintjén, a Hungária körút felőli oldalon háromemeletes, modern irodatorony, míg a Puskás Aréna felőli oldalon egy 170 szobás 4 csillagos szálloda kap helyet.
A Centraléban teraszos ételudvar is várja majd a látogatókat / Fotó: Chain Bridge Ventures Kft.
 
Az épület 100 gépjárműnek biztosít parkolóhelyet, de a komplexum a Papp László Sportaréna 1000 férőhelyes parkolójával is közvetlen összeköttetésben lesz.
 
A projekt fontos eleme a Puskás Ferenc Stadion metróállomásának fejlesztése új bejáratokkal és mozgólépcsőkkel, amelyek közvetlenül az utcaszintre, a komplexum kereskedelmi terébe vezetnek.
 
A BKK-val való szoros együttműködés lehetővé teszi, hogy a forgalmi renddel kapcsolatos változások okozta kellemetlenségeket minimalizálják a beruházók – fogalmaznak közleményükben.
A Puskás Ferenc Stadion metrómegállót is fejlesztik / Fotó: Chain Bridge Ventures Kft.
 
A közterületeket is felújítják, beleértve a Hungária körút felőli közforgalmú terület teljes felújítását és az Ifjúság útja felőli murvás parkolók, járdaszigetek zöld parkká alakítását. A Kerepesi utca mentén pedig kerékpársávot alakítanak ki.
 
forrás: turizmus.com

Kapcsolódó cikkek

Fuss az erdész szemével – téli terepfutó-kihívás a Pilisi Parkerdőben

2023. február 13. 12:36
Az Országos Erdészeti Egyesület „Sportolj tudatosan az erdőben!” nevű programsorozatának célja, hogy az outdoor tevékenységek kedvelői sportolás közben olyan érdekességeket figyeljenek meg és összefüggéseket vegyenek észre, amelyek révén jobban elmerülhetnek az erdei élővilágban.
 
A program része a „Fuss az erdész szemével” című terepfutó-kihívássorozat. Ennek hetedik, téli állomása visszatér a Pilisi Parkerdőbe, ahol a híres viadukttól indulva a Biatorbágy fölötti mészkőfennsík változatos erdejében és látványos sziklaperemén március 15-ig teljesíthető a kihívás.
 

Hidrogénüzemű, környezetbarát hajtómű az Airbustól

2022. december 02. 10:30
Az Airbus az évtized közepe felé kezdi meg az üzemanyagcellás hajtómű-rendszer földi és repülési tesztelését. A kísérletekre a ZEROe nevű, a kísérletek bemutatását szolgáló tesztgéppel kerül sor.
 
Az A380 MSN1 típusú, az új hidrogéntechnológiákat tesztelő repülőgépet jelenleg úgy alakítják át, hogy a folyékony hidrogéntartályokat és a hozzájuk tartozó elosztórendszereket is hordozhassa - tájékoztatott az Airbus.