A szigligeti vár is bekerült a NatGeo egyik filmjébe

2020. augusztus 10. 10:11
A szigligeti vár felújítását is bemutatja majd a National Geographic egyik dokumentumfilmje, amely madártávlatból láttatja az egyes országok érdekességeit.
A szigligeti vár is bekerült a NatGeo egyik filmjébe

A Europe from above című műsor magyarországi epizódjának egyik forgatása a napokban zajlott Szigligeten.

A műsor a látványosságokat drónok segítségével mutatja be, az érdekesebb részleteket pedig emberi történeteken keresztül láttatja – a Vatikánt például egy svájci gárdista reggeli kocogása közben ismerhetik meg a nézők.

Jelenet a forgatásról

Fotó: MTÜ

Egy hasonló forgatás természetesen hosszú kutatómunkát, komoly előkészületet igényel. A műsort készítő stúdió hónapokkal ezelőtt kereste fel a Magyar Turisztikai Ügynökséget, szakmai segítséget kérve.

Az MTÜ javaslatára a szigligeti vár is bekerült a műsortervbe, méghozzá a felújításhoz szükséges 3D-s építészeti rekonstrukciókat készítő Pazirik Informatikai Kft. munkájának bemutatásával. A koronavírus miatt sokáig úgy tűnt, nem kerülhet sor a forgatásra, végül a stúdió úgy döntött, hogy helyi szakembereket, a Drone Media Studio Kft. stábját kéri fel a munkákra. A 45 perces magyarországi epizódban – amely ősszel kerülhet képernyőre – a tervek szerint Szigliget mellett többek közt a Bokodi-tó, Sopron és Szentkirályszabadja jelenik meg.

Az MTÜ már több alkalommal együttműködött a National Geographic stábjával, így készült el 2018-ban a Hungary: a landlocked country full of waters című anyag, amelyben Stephen Alvarez vezette körbe a nézőket hazánk tájain, vagy a tavalyi A tour through the heart of Europe című összeállítás.

 

turizmus.com

Kapcsolódó cikkek

Drasztikusan csökkent a szarvasgomba ára

2018. október 03. 09:18
Míg tavaly a nyári szarvasgomba felvásárlási ára évtizedek óta nem látott magasságokba szökött, és az 500 eurós kilónkénti ár sem volt ritka a szezon folyamán, idén a nagy olasz kínálat miatt a gombaár 140 eurónál nem ment feljebb, mondta megkeresésünkre Ulrich József, a Szarvasgomba-termesztők Országos Egyesületének (SZOE) elnöke.

„A szemét szemetet szül”

2019. január 29. 09:34
Éder Andrea: Folyamatosan kukatúrára hívjuk az érdeklődőket, bárki jelentkezhet, hogy két órára felüljön a kukásautóra