A szigligeti vár is bekerült a NatGeo egyik filmjébe

2020. augusztus 10. 10:11
A szigligeti vár felújítását is bemutatja majd a National Geographic egyik dokumentumfilmje, amely madártávlatból láttatja az egyes országok érdekességeit.
A szigligeti vár is bekerült a NatGeo egyik filmjébe

A Europe from above című műsor magyarországi epizódjának egyik forgatása a napokban zajlott Szigligeten.

A műsor a látványosságokat drónok segítségével mutatja be, az érdekesebb részleteket pedig emberi történeteken keresztül láttatja – a Vatikánt például egy svájci gárdista reggeli kocogása közben ismerhetik meg a nézők.

Jelenet a forgatásról

Fotó: MTÜ

Egy hasonló forgatás természetesen hosszú kutatómunkát, komoly előkészületet igényel. A műsort készítő stúdió hónapokkal ezelőtt kereste fel a Magyar Turisztikai Ügynökséget, szakmai segítséget kérve.

Az MTÜ javaslatára a szigligeti vár is bekerült a műsortervbe, méghozzá a felújításhoz szükséges 3D-s építészeti rekonstrukciókat készítő Pazirik Informatikai Kft. munkájának bemutatásával. A koronavírus miatt sokáig úgy tűnt, nem kerülhet sor a forgatásra, végül a stúdió úgy döntött, hogy helyi szakembereket, a Drone Media Studio Kft. stábját kéri fel a munkákra. A 45 perces magyarországi epizódban – amely ősszel kerülhet képernyőre – a tervek szerint Szigliget mellett többek közt a Bokodi-tó, Sopron és Szentkirályszabadja jelenik meg.

Az MTÜ már több alkalommal együttműködött a National Geographic stábjával, így készült el 2018-ban a Hungary: a landlocked country full of waters című anyag, amelyben Stephen Alvarez vezette körbe a nézőket hazánk tájain, vagy a tavalyi A tour through the heart of Europe című összeállítás.

 

turizmus.com

Kapcsolódó cikkek

„Best of the best” díjat kapott a Pannon Magbank LIFE+ program

2016. június 10. 13:24
Május végén az Európai Bizottság „Best of the best” címmel tüntette ki és Európa 6 legsikeresebb LIFE-finanszírozású természetvédelmi programja közé választotta a Földművelésügyi Minisztérium által is támogatott Pannon Magbank LIFE+ programot.

Megnyitották a pénzcsapot: ezen múlhat egy teljes magyar ágazat jövője

2021. június 29. 08:49
Az utóbbi másfél év a turizmusban és vendéglátásban érdekelt vállalkozásoknak kedvezőtlenül alakult. Bár akadtak olyanok közöttük, amelyek innovációval megmenekültek a csődtől, sőt fejlődtek, mint a futárszolgálatok, de az ételkiszállítást végző éttermek éppen csak fent maradtak a víz felszínén, árbevételük messze elmaradt a járvány előttihez képest, a turizmusról nem is beszélve. Utánajártunk, milyen állami támogatásokkal és hitelekkel segítették a HoReCa szektort az elmúlt időszakban.