A szomszédunknál található Európa második legjobb pályaudvara

2023. december 07. 15:45
Először került be az Európai Pályaudvarok Indexébe a bécsi főpályaudvar, a Wiener Hauptbahnhof és a Zürichi Főpályaudvar után rögtön a 2. helyen végzett. A tesztelők a számos mozgólépcsőt és liftet, az utastájékoztatást, az akadálymentességet, az üzleteket és a mobilalkalmazást értékelték.
A szomszédunknál található Európa második legjobb pályaudvara
A Consumer Choice Center nevű független fogyasztóvédelmi csoport negyedik alkalommal állította össze az Európai Pályaudvarok Indexét, amelynek keretében a kontinens ötven legnagyobb pályaudvarát értékelik különböző szempontok – például jegyválaszték, pályaudvari szolgáltatások, elérhetőség, wifi, átszállási lehetőségek – szerint. Az utasforgalma alapján a bécsi főpályaudvar, a Wiener Hauptbahnhof első alkalommal került fel a listára és 94 ponttal rögtön a második helyre katapultált.
Wien Hauptbahnhof, avagy főpályaudvar született
A vizsgált pályaudvarok összesen 123 pontot érhetnek el olyan kritériumok alapján mint elérhetőség, akadálymentesség, pontosság vagy utastájékoztatás. Az első helyet a Zürichi Főpályaudvar őrizte meg 102 ponttal, a harmadik helyen a berni pályaudvar osztozik a Berlin Centrallal.
A főpályaudvar bevásárlóközpont is egyben, felfedezted? - Bécsi fekete
A Wiener Hauptbahnhof esetében többek között a mozgólépcsőket és lifteket, az utastájékoztatást, az akadálymentességet, az üzleteket és az okostelefonos alkalmazást értékelték a tesztelők, de sokat nyomtak a latba az átszállási lehetőségek is.
RegionalBahn: Bécs főpályaudvart kap
Szintén először szerepel a rangsorban és rögtön a tizedik helyre került a szintén Bécsben - melynek turisztikai hivatala a jövőben a külső kerületekbe terelné a látogatóforgalmat - található Bahnhof Meidling, amely az Oslo Centrallal osztozik a helyezésen.
Új dinamika Bécsben: elkészült a Hauptbahnhof
Az osztrák főváros főpályaudvarának fontos szerepe van a város életében, hiszen a város turizmusa már erősebb, mint a járvány előtt.
 
forrás: turizmus.com

Kapcsolódó cikkek

Tíznapos gasztronómiai és kulturális kalandozásra hív a Taste Balaton

2024. február 27. 16:44
Különleges eseménysorozattal indul a tavasz a Balatonnál. A március 8. és 17. között zajló Taste Balaton fesztiválról Csapody Balázs ötletgazda, a Kistücsök Food & Room tulajdonosa és Kalas Györgyi alapító, gasztroújságíró beszélt a Rádió Café Egyéletem című műsorában Babik Edittel.
 

Hivatalos: kiválasztották a nyertest, a valaha volt legdrágább Duna-híd épül meg Magyarországon, de minden forintját megéri – térkép

2024. április 26. 15:09
Sokat kellett rá várni, de végre megtörtént: kihirdették a győztest és kiderült, ki építheti meg az új Duna-hidat Mohácsnál. Minden idők egyik legnagyobb összegű beruházásáról van szó, de sokkal több minden épül majd meg, mint pusztán a 21. dunai átkelő Magyarországon. Itt van minden részlet, mit kell tudni az új Duna-hídról.