A talajok szikesedését is vizsgálják

2016. augusztus 09. 07:53
Hét közös kutatás-fejlesztési projekt elindításáról döntött a Magyar-Thai Mezőgazdasági Munkacsoport hatodik ülése Thaiföldön. A magyar delegáció többek között bioüzemanyag-előállítás, szőlészet-borászat, gyümölcstermesztés és talajszikesedés területén egyeztetett a thai partnerekkel közös kutatási projektekről a következő három évre.

A magyar termékek exportjához szükséges engedélyezési folyamat következő lépéseként pedig, a thai fél két héten belül megküldi az országos főállatorvosnak az előzetes jelentést.

A találkozón a felek áttekintették a thai-magyar mezőgazdasági és élelmiszeripari együttműködés aktuális helyzetét is, valamint megvizsgálták a további együttműködés lehetőségeit. Megállapodás született arról is, hogy a mezőgazdasági öntözés, valamint az állattenyésztés területén folytatódik az elmúlt években is aktív együttműködés a magyar és thai intézetek között. Mind a szarvasmarha-tenyésztésben elért magyar eredmények, mind az akvakultúrás együttműködésre vonatkozó elképzelések meghatározóak lehetnek a körvonalazódó közös munkában.

Az egy hónapja lezajlott thai audit, amely során a thai fél a magyar állategészségügyi rendszert tekintette át a naposbaromfik, keltetőtojás, kacsa- és libamáj tekintetében sikeresen lezárult. A munkacsoport jegyzőkönyvében a felek megállapodtak abban, hogy a magyar termékek exportjához szükséges engedélyezési folyamat következő lépéseként a thai fél két héten belül megküldi az országos főállatorvosnak az előzetes jelentést.

Forrás: promenad.hu / FM

Kapcsolódó cikkek

Megvan a döntés a cafeteriáról - íme, minden újdonság!

2016. november 23. 08:01
Az országgyűlés kedden elfogadta a 2017-re vonatkozó új adó és cafeteriaszabályokat. A CafeteriaTrend összefoglalta, miként lehet majd tervezni a juttatásokat.

Ezért érdemes minőségrendszerhez csatlakozni a fiatal gazdáknak!

2017. április 10. 07:49
A fiatal mezőgazdasági termelők induló támogatása intézkedésben a minőségrendszerhez történő csatlakozás plusz pontokat ér. Nem mindegy azonban, hogy mely minőségrendszerhez csatlakozik valaki.