A támogatás lehívásához jól fog jönni ez az újítás

2023. április 19. 11:36
Új verzió érhető el a mobilGAZDA applikációra. Az alkalmazásban készített georeferált fényképek betölthetőek lesznek az egységes kérelem benyújtó felületén.
 
Az alkalmazás új verziója számos kényelmi változtatást, technikai és felületi módosítást tartalmaz; a felületen kisebb dizájnváltásra is sor került, olvasható a Magyar Államkincstár hírei között.
A támogatás lehívásához jól fog jönni ez az újítás
Az ortofotók offline letöltése és azok betöltése felgyorsult, a 2023. évi egységes kérelem indulására pedig elérhető lett a „Fénykép készítése saját felhasználásra" menüpont, ahol az alkalmazásban készített georeferált fényképek betölthetőek lesznek az egységes kérelem benyújtó felületén.
 
A mobilGAZDA zavartalan működése érdekében kéri a Magyar Államkincstár, hogy amennyiben nincs beállítva az alkalmazás automatikus frissítése, abban az esetben frissítsék manuálisan a Google Play, illetve az App Store áruházakban.
 
Az alkalmazás a jövőben folyamatosan újabb funkciókkal bővül.
 
Georeferált fotók beküldésére minden bizonnyal egyre többször lesz szükség, a mai Agroinform webináriumon például az hangzott el, hogy az AÖP esetében az alternáló kasza használatát georeferált fotó beküldésével kell alátámasztani az agrotechnikai művelet rögzítésekor gyep művelési ág esetén.
 
forrás: agroinform.hu

Kapcsolódó cikkek

TÁJÉKOZTATÓ A SZARVASMARHA-, JUH- ÉS KECSKETARTÓK EGYES FELADATAIRÓL A JÖVŐ ÉVI EGYSÉGES TÁMOGATÁSI KÉRELEM BEADÁSÁHOZ KAPCSOLÓDÓAN

2022. december 22. 11:28
A szarvasmarha-, juh-, és kecsketartók számára biztosított uniós közvetlen és vidékfejlesztési támogatások 2023. évi igénylésével kapcsolatban kívánja az Agrárminisztérium előzetesen felhívni a figyelmet az ENAR-ban lévő adatok naprakészségével, az egységes kérelemben megjelenő állat megszemélyesítéssel és a hízott bika támogatás esetében újdonságként megjelenő szakszerű apaállat használati kötelezettséggel kapcsolatos néhány kulcsfontosságú teendőre, amelynek segítségével a gazdálkodók számára a módosult uniós szabályok nem nehezítik, hanem egyszerűbbé teszik majd a kérelmezést.
 

Fokozódik a járvány behurcolásának veszélye

2023. november 10. 15:57
Meg kell védeni a hazai állatállományt a sertéspestistől.
 
"Továbbra is fenntartjuk a megerősített járványvédelmi intézkedéseket annak érdekében, hogy minimalizáljuk a sertéspestis behurcolásának kockázatát" – jelentette ki közösségi oldalán Nagy István agrárminiszter, aki dr. Pásztor Szabolcs országos főállatorvossal közösen Baranya vármegyében egyeztetett az állategészségügy helyzetéről a sertéstenyésztőkkel.