A támogatás lehívásához jól fog jönni ez az újítás

2023. április 19. 11:36
Új verzió érhető el a mobilGAZDA applikációra. Az alkalmazásban készített georeferált fényképek betölthetőek lesznek az egységes kérelem benyújtó felületén.
 
Az alkalmazás új verziója számos kényelmi változtatást, technikai és felületi módosítást tartalmaz; a felületen kisebb dizájnváltásra is sor került, olvasható a Magyar Államkincstár hírei között.
A támogatás lehívásához jól fog jönni ez az újítás
Az ortofotók offline letöltése és azok betöltése felgyorsult, a 2023. évi egységes kérelem indulására pedig elérhető lett a „Fénykép készítése saját felhasználásra" menüpont, ahol az alkalmazásban készített georeferált fényképek betölthetőek lesznek az egységes kérelem benyújtó felületén.
 
A mobilGAZDA zavartalan működése érdekében kéri a Magyar Államkincstár, hogy amennyiben nincs beállítva az alkalmazás automatikus frissítése, abban az esetben frissítsék manuálisan a Google Play, illetve az App Store áruházakban.
 
Az alkalmazás a jövőben folyamatosan újabb funkciókkal bővül.
 
Georeferált fotók beküldésére minden bizonnyal egyre többször lesz szükség, a mai Agroinform webináriumon például az hangzott el, hogy az AÖP esetében az alternáló kasza használatát georeferált fotó beküldésével kell alátámasztani az agrotechnikai művelet rögzítésekor gyep művelési ág esetén.
 
forrás: agroinform.hu

Kapcsolódó cikkek

Giga beruházás valósult meg Körmenden

2023. december 11. 13:55
Hatalmas beruházás végére tettek pontot a Körmendi Agrár Kft.-nél, melyet az AXIÁL Kft. által forgalmazott technológiák révén valósítottak meg.
 

NAK: súlyos károkat okoz a mezei pockok elszaporodása

2023. október 18. 17:40
Az ukrán import okozta gabonapiaci válság és a három évtizede nem látott inputanyag- áremelkedés mellett a mezei pockok elszaporodása is tovább nehezíti a hazai szántóföldi növénytermesztés helyzetét – írta a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) legfrissebb cikkében.
 
Az idei invázió a korábbi években megszokottnál is jelentősebb, ezért a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara a rágcsálók okozta károk mérséklése érdekében azt kéri a hatóságoktól, hogy szélesítsék ki a védekezés lehetőségeit, a károkozásnak jobban kitett területeken az egyszerűbb kijuttatási módszerek és a magasabb dózisok engedélyezését.