A támogatás lehívásához jól fog jönni ez az újítás

2023. április 19. 11:36
Új verzió érhető el a mobilGAZDA applikációra. Az alkalmazásban készített georeferált fényképek betölthetőek lesznek az egységes kérelem benyújtó felületén.
 
Az alkalmazás új verziója számos kényelmi változtatást, technikai és felületi módosítást tartalmaz; a felületen kisebb dizájnváltásra is sor került, olvasható a Magyar Államkincstár hírei között.
A támogatás lehívásához jól fog jönni ez az újítás
Az ortofotók offline letöltése és azok betöltése felgyorsult, a 2023. évi egységes kérelem indulására pedig elérhető lett a „Fénykép készítése saját felhasználásra" menüpont, ahol az alkalmazásban készített georeferált fényképek betölthetőek lesznek az egységes kérelem benyújtó felületén.
 
A mobilGAZDA zavartalan működése érdekében kéri a Magyar Államkincstár, hogy amennyiben nincs beállítva az alkalmazás automatikus frissítése, abban az esetben frissítsék manuálisan a Google Play, illetve az App Store áruházakban.
 
Az alkalmazás a jövőben folyamatosan újabb funkciókkal bővül.
 
Georeferált fotók beküldésére minden bizonnyal egyre többször lesz szükség, a mai Agroinform webináriumon például az hangzott el, hogy az AÖP esetében az alternáló kasza használatát georeferált fotó beküldésével kell alátámasztani az agrotechnikai művelet rögzítésekor gyep művelési ág esetén.
 
forrás: agroinform.hu

Kapcsolódó cikkek

Tudnivalók az elővásárlási ranghelyekről

2023. április 25. 09:13
A Földforgalmi törvény elővásárlási sorrendjét elsősorban területi alapon határozták meg. Előnyben részesül – sorrendben – a tulajdonostárs, a földhasználó, a szomszéd, a helyben lakó, majd végül a 20 kilométeren belüli földműves. Kiemelt helyen rangsorolja viszont például az állattartókat vagy az ökogazdálkodókat, akik jelenleg még a szomszédot is megelőzik.
Érdemes mindemellett azt is megvizsgálni, hogy ki és milyen feltételekkel élhet az elővásárlási jogával, vagy azt, hogy minden esetben szükséges-e helyben lakónak lenni.

A víz kincs a lábunk alatt. De mindig elég jut majd belőle?

2023. március 22. 12:02
A víz fontosságára nem csak a világnapján kellene odafigyelni.
 
A víz világnapja minden évben március 22-ére esik. A világnap célja, hogy tisztában legyünk a víz fontosságával és hogy milyen nagy veszélyben vannak a vízkészleteink. A világnapot 1992-ben, a Rio de Janeiróban tartott nemzetközi Környezet és Fejlődés konferenciát követően kezdeményezte az ENSZ közgyűlése, és egy év múlva nyilvánították hivatalos világnappá.