A tavalyi sikert is felülmúlta a II. Helvéciai Traktoros Nap

2023. május 17. 21:33
Kegyeibe fogadta az időjárás a II. Helvéciai Traktoros Napot 2023. május 13-án. Hiszen pénteken még áztató eső volt Helvécián (is), szombaton viszont eső már nem akadályozta a résztvevőket, valamint a kilátogató több ezres létszámot Helvécia Nagyközségben, a felhőtlen szórakozásban.
 
A tavalyi sikert is felülmúlta a II. Helvéciai Traktoros Nap
Már a reggeli traktoros felvonulás is érzékeltette, hogy a tavalyi premierhez hasonlóan sikeres lesz idén is a helvéciai program. Több sorban álltak fel a településre érkezett traktorok a gyülekezési ponton. A Helvéciai Szőlősgazdák és Gazdák Köre szervezésében megvalósult II. Helvéciai Traktoros Napi felvonuláson több mint 240 jármű vett részt. A hosszú sort mutatja, hogy az első traktor 8:37-kor ért a polgármesteri hivatalhoz, az utolsó pedig 26 perc múlva, 9.03-kor húzott el az épület előtt.
 
A versenypályán Balogh Károly, Helvécia polgármestere és dr. Szeberényi Gyula Tamás (Fidesz-KDNP), Kecskemét és térsége országgyűlési képviselője köszöntötte a résztvevőket. Utóbbi nem mulasztotta el megjegyezni, hogy már tavaly is lenyűgözte a több ezres látogatói létszám Helvécián, és nem gondolta volna, hogy sikerül ezt felülmúlni idén. És sikerült...
 
Az egész napos programot Gáspár Ferenc, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Bács-Kiskun vármegyei elnöke nyitotta meg, majd a gondos munkával kiépített „küzdőtéren" ezt követően kezdődtek meg a versenyek. Amelynek díjait Balogh Károly, és Thám József, Helvécia alpolgármestere adták át a győzteseknek.
 
 
forrás: keol.hu/agroinform.hu

Kapcsolódó cikkek

A Lidl mintegy 100 millió forintra emelte a Heim Pál Gyermekgyógyászati Intézetet támogató keretét

2023. június 22. 16:36
Negyedik éve támogatja a Lidl Magyarország élelmiszerekkel a Heim Pál Gyermekgyógyászati Intézetet annak alapítványán keresztül: a támogatásra szánt éves keretet 78 millió forintról majdnem 100 millió forintra emelte az áruházlánc.

Elfogadta a jövő évi költségvetést az Országgyűlés

2023. július 07. 14:07
Elfogadta az Országgyűlés pénteken a Magyarország 2024-es központi költségvetéséről szóló törvényt, amelyet Varga Mihály pénzügyminiszter korábban védelmi költségvetésnek nevezett.
 
A parlament 121 igen és 44 nem szavazattal hagyta jóvá a jogszabályt.