A Tesco mogyorót, a Penny-Market mandulabelet hív vissza

2023. december 11. 13:47
Kártevő lehetséges jelenléte miatt mogyoró terméket hív vissza a Tesco Globál Zrt. – közölte honlapján a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) pénteken.
A Tesco mogyorót, a Penny-Market mandulabelet hív vissza
Az MTI-hez eljuttatott közleményében a hivatal ismerteti: az áruházlánc az E04230812D tételazonosítójú, 06. 05. 2024. minőségmegőrzési idejű „TS NATUR MOGYORÓ 200G” terméket visszahívja és a forgalomból kivonja.
 
A Nébih felhívja a vásárlók figyelmét, hogy a terméket ne fogyasszák el.
 
Az érintett termék a vásárlás helyére vagy bármelyik magyarországi Tesco áruházba visszavihető, a termék árát visszatérítik.
A Penny-Market Kft. minőségi probléma miatt szeletelt mandulabél terméket hív vissza, mivel a terméknek avas szaga van. Az érintett PENNY ALMONDS SLICED 100 G/ PENNY mandulabél, szeletelt 100 g, tételszáma E10230120N, minőségmegőrzési ideje 12. 07. 2024.
 
Az érintett termékeket a vásárlás helyén visszaveszik, a vételárat nyugta nélkül is visszafizetik – közölte  a Nébih.
 
forrás: agrotrend.hu / MTI / Nébih

Kapcsolódó cikkek

Tovább zsugorodik az európai sertéspiac

2024. január 09. 14:44
Az ASP-től mentes, biztos export sertéshús piacokkal rendelkező Európa sajnos már a múlté. Az EU  korábban a termelésének több mint tizedét (13%-át) exportálta elsősorban Kínába, Dél-Koreába, Hongkongba, Japánba és Szingapurba. A külpiacok visszaesése mellett a belső kereslet is csökkent az utóbbi években. A nagy kérdés, hogy ez az ágazati depresszió meddig folytatódik, és ebből a folyamatból a magyar sertéságazat vajon tud-e profitáln? 

Uniós földrajzi árujelző oltalmat kapott a Keleméri bárányhús

2022. december 30. 12:04
Az Európai Bizottság jóváhagyta a Keleméri bárányhús elnevezés felvételét az oltalom alatt álló eredetmegjelölések uniós nyilvántartásába - közölte a brüsszeli testület kedden.
 
A közlemény szerint a földrajzi oltalom csak az Ile-de-France vagy Suffolk apaállatoktól származó, és választástól a vágásig Kelemér község közigazgatási határának területén belül tartott és nevelt bárányhúsra vonatkozhat. Az anyajuhok nem lehetnek racka, cikta, cigája fajtájú állatok. A bárányok vágáskori életkora legfeljebb 120 nap, élő testtömegük nem haladhatja meg a 40 kilogrammot - írták.