A tüntetések hatására így segíti a termelőket a román kormány

2024. január 22. 12:50
Romániában több eredményt sikerült elérni a tüntető gazdáknak, mint Ausztriában.
A tüntetések hatására így segíti a termelőket a román kormány
Mint arról a Krónika online romániai hírportál beszámolt: hektáronként százeurós plusztámogatást kapnak a szántóföldi növénytermesztéssel foglalkozó gazdák; B-kategóriás járművezetői jogosítvánnyal is lehet közutakon traktort vezetni és több erőgép mentesül a műszaki vizsga alól. A mezőgazdasági minisztérium azt is megígérte, hogy a gázolaj jelentősen megemelkedett jövedéki adójának egy részét visszatérítik.
 
A több mint egy hete tartó gazdatüntetések nyomására, a gazdaszervezetek résztvevőivel folytatott egyeztetések nyomán a mezőgazdasági minisztérium javaslatára az említett új kedvezményeket és támogatásokat fogadta el a kormány. Ezek közül most a legfontosabb a szántóföldi növénytermesztésben igényelhető hektáronkénti százeurós támogatás a 2023 őszén elvetett mezőgazdasági területekre. A plusztámogatást minden olyan mezőgazdasági termelő megkapja, aki tavaly őszi vetésű szántóföldi növényekkel szerepelt a hivatalos nyilvántartásban és legalább egy hektár (!) szántóterületet művel. A támogatást 2024. június 30-ig utalják a gazdák bankszámláira.
 
forrás: agroinform.hu

Kapcsolódó cikkek

A magyarok többet fizetnek ugyanazért, mint a szlovének vagy a németek?

2023. február 27. 09:50
Valamint a rekord magas infláció miértjei György László kormánybiztos szerint.
 
A Makronóm Intézet felmérése
Az index.hu közölt interjút György László kormánybiztossal, aki a közmédiának nyilatkozott a hazai gazdasági helyzetről, a rekord magas infláció miértjeiről és a 2023-as évre szóló kilátásokról. A kormánybiztos a gazdaságstratégiai feladatokban való szakmai közreműködés és a Tanítsunk Magyarországért program koordinációjának felelőse.

Több mint 655 ezer forint a bruttó átlagkereset Magyarországon

2024. február 22. 16:16
Tavaly decemberben a teljes munkaidőben alkalmazásban állók bruttó átlagkeresete 655 600, a kedvezmények figyelembevételével számolt nettó átlagkereset 451 300 forint volt.