A választások után dől el a Fertő tó turisztikai fejlesztésének jövője

2024. május 15. 17:18
Folyamatban van a Fertő tó partjának fejlesztése, a teljes beruházás megvalósítása előtt a következő három hónapban megteremtik azokat a feltételeket, amelyek révén a part egy része használható lesz a helyiek számára - mondta az építési és közlekedési miniszter a Sopron TV-nek adott interjújában.
A választások után dől el a Fertő tó turisztikai fejlesztésének jövője
Lázár János kiemelte: május 10-én a Magyar Közút felvonult a területre, hogy az északi területen lévő kikötőhöz vezető út munkálatait elvégezze annak érdekében, hogy a kikötőt a felújítás után használhassák a vitorlások és a horgászok.
Fertő-tó: valami nincs rendben a 45 milliárd forintos óriásberuházással,  Lázár János tárcája új terveket akar
Hozzátette, ezzel a beruházással 90 napon belül meg akarják teremteni annak lehetőségét, hogy a soproniak legalább a tó egy részét használni tudják.
 
"Én hoztam meg azokat a döntéseket a kormány nevében és képviseletében, amelyek a beruházás elhalasztására vonatkoznak" - mondta a miniszter, hozzátéve, elnézést kell, hogy kérjen azoktól a soproniaktól, akik a szabadidejüket szívesen töltenék a tó partján.
 
"Nem az volt a szándékunk, hogy a soproniaknak ártsunk, hanem az, hogy optimalizáljuk a beruházást" - fogalmazott.
 
A tárcavezető kitért arra is, a júniusi választások után kell majd eldönteni, hogy a fejlesztés hogyan és milyen lépésekben folytatódjon. Meg kellene találni a harmóniát és az egységet a természet és az oda látogatók érdekei között - mondta Lázár János, hozzátéve: nem biztos, hogy "egy gigantikus turisztikai beruházás következik".
 
Az Építési és Közlekedési Minisztérium tájékoztatása szerint a Fertő Part projekt 2015-ben indult. A kikötőnél a mederszádfalazás elsődleges szerkezeti elemei elkészültek, kialakult a kikötő védett területe, valamint a partvonal. Elhelyezték a rögzítőoszlopokat, valamint a pontonrendszert, amely a különböző hajók fogadására alkalmas.
 
A kikötő működéséhez szükséges az ideiglenes víz- és elektromos infrastruktúra kialakítása, a térszín felületeinek befejező munkálatai, burkolatok és zöldfelületek kialakítása.
 
Szükséges továbbá a kikötőhöz vezető 6 méter széles, mintegy 950 méter hosszú út, parkolóhelyek és a munkaterületet elkerítő kerítés kialakítása.
 
forrás: turizmus.com

Kapcsolódó cikkek

Megnyílt a 200 épületből álló mézeskalácsfalu Geresdlakon

2023. december 12. 16:30
Már látogatható Geresdlakon a falu mézeskalácsba sütött mása, a Mézeskalácsfalunak a régi, napjainkban már nem használt iskolaépület ad otthont.
A több mint 200 épületet, házikót és helyi templomot magába foglaló, édes kiállítás advent első vasárnapjától látogatható. Újdonság, hogy egész évben nyitva is marad az érdeklődők előtt.

A MÁV kedvezményes jegyet vezet be a kiemelt eseményekre

2023. január 17. 10:52
Kedvezményes, 2023 forintos vasúti jegyet vezet be a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa (EKF) program kiemelt eseményeire a MÁV Zrt. - közölte a társaság kommunikációs igazgatósága hétfőn az MTI-vel. A kedvezményes EKF-jegy elsőként a szombati (2023.01.21.) megnyitóra lesz érvényes.
 
A közleményben hangsúlyozták: a kedvezményes menetjegy a GYSEV járatain is felhasználható, oda-vissza utazásra érvényes az ország bármely pontjáról 2. kocsiosztályra, azonban feláras vonaton a szükséges díjat ki kell fizetni..