Alternatív tápanyag-utánpótlás

2016. május 06. 09:18
Célzott technológiák a mezőgazdaság szolgálatában.

Könnyen előfordulhat, hogy a termés minőségének romlásával vagy mennyiségének csökkenésével kell szembenéznünk, ha nem fordítunk kellő figyelmet a gondozásra, a tápanyag-utánpótlásra. A teljes egészében magyar vállalkozás, a Natur Agro Hungária Kft. kiváló termékeket fejlesztett a gazdák számára. A vállalkozásról és a különböző alternatív lehetőségekről Imreh Gergővel, a Natur Agro Hungária Kft. szakmai- és marketing vezetőjével beszélgettünk.

Natur Agro Hungária Kft. 2002-ben jött létre. Milyen céllal született meg ez a vállalkozás?

Általánosan jellemző, hogy egyre nagyobb mértékben mérgezzük a környezetünket – rohamosan nő a talajok és az élővizek szennyezettsége. Ezek a káros anyagok természetesen előbb-utóbb visszajutnak az emberekhez, hiszen az elfogyasztott termékekkel együtt a káros anyagokkal is „megajándékozzuk” a szervezetünket. A mi küldetésünk, hogy lehetővé tegyük a fenntartható gazdálkodást. Ezzel a növénytermesztők számára szeretnénk alternatív lehetőséget biztosítani, amivel gondoskodhatnak a tápanyag-utánpótlásról, és az egészséges terményekről. 

Miben mutatkozik meg ez a vízió? 

Natur Agro Hungária Kft.-nál lehetőségünk van saját kutatásokat és fejlesztéseket eszközölni, így a lehető legjobb minőségű termékeket hozhatjuk létre. Környezetbarát alapanyagokkal dolgozunk, semmilyen szempontból nem okozunk kárt az élővilág számára. Igyekszünk elterjeszteni a fenntarthatóságot a növénytermesztésben és a környezetvédelemben egyaránt, ezzel hozzájárulva az élhetőbb és tisztább világ létrejöttéhez. 

Milyen termékek gyártásával foglalkozik a vállalat?

Az általunk kifejlesztett és értékesített termékek mind a növénytermesztés területén hasznosíthatóak. A Natur Micro egy környezetbarát, mikrobiológiai talajkezelő koncentrátum. Ez hozzájárul a talajban és levegőben lévő tápanyagok feltárásához és beépítéséhez, valamint a szár- és gyökérmaradványok elbontásában is segít. Élő algás biostimuáltorunk a Natur Plasma. Ez szerves összetételének köszönhetően teljes mértékben hasznosul, és éppen ezért rendkívül tápláló koncentrátum. A Natur Active biztosítja a növények növekedéséhez szükséges makro-, mezo- és mikroelemeket. Hozzájárul a növények fejlődéséhez, komplex összetételének köszönhetően rendkívül tápláló. Ez a három termék együtt alkotja a Natur tápanyag-utánpótlási technológiát, aminek segítségével beoltjuk a talajt, és lombon keresztül tápláljuk a növényt.
natur agroMi a titka ezeknek a termékeknek?

Natur Micro több mikroorganizmust és gombafajt tartalmaz, amelyek hatékonyan bontják le a talajban visszamaradt szár- és gyökérmaradványokat. Erre nagy szükség van, ugyanis, ha nem fordítunk kellő figyelmet a talaj minőségére, akkor terméskieséssel, és ez által jelentős anyagi kárral kell számolnunk. Emellett ez a készítmény ún. hiperparazita gombatörzset is tartalmaz (Trichoderma harzianum), amely biokontroll hatást fejt ki. Mindezt biológiai úton, a növény és a környezet károsítása nélkül teszi. A Natur Plasma egy élő algák által alkotott oldat. Ebben minden, a növény számára nélkülözhetetlen tápanyag megtalálható – többek között makro-, mezo-, és mikroelemek, vitaminok, valamint esszenciális és nem esszenciális aminosavak. Ezeknek köszönhetően a növény optimális arányban juthat hozzá a fontos anyagokhoz, amelyek hozzájárulnak a zavartalan fejlődéshez.A Natur Active levéltrágya tudományos és gyakorlati szakemberek segítségével jött létre. Ők hozzájárultak ennek a korszerű terméknek a megszületéséhez, ami még a szélsőséges időjárási körülmények között is lehetővé teszi a tápanyagok felvételét.  Ez rendkívül hasznos a növények számára, mert segíti a lombon keresztüli tápanyagfelvételt, erősíti az immunrendszerüket, fokozza a szárazságtűrésüket. Lombtrágyáink az alapösszetételen felül kiegészíthetők MONO adalékokkal. Ennek köszönhetően érhetőek el a növényspecifikus megoldások, amik minden igényt kielégítenek.

További információkért látogasson el a Natur Agro Hungária Kft. weboldalára!

Kapcsolódó cikkek

Ijesztő, hogy mi fog történni a magyar mezőgazdaságban

2016. március 07. 08:23
A jelenlegi földpolitika által preferált agrárnagyüzemek szántóföldi növénytermesztés esetén százhektáronként mindössze egyetlen embert alkalmaznak.

Új térinformatikai rendszer segíti májustól a gazdákat

2016. április 19. 07:49
A térinformatikai rendszer információkat szolgáltat majd egyebek között a felszín alatti vizek, az ivóvízbázisok éghajlati sérülékenységérő.