Április 6-ig kérhetik a támogatást a méhészek

2016. március 18. 07:51
A méhész-gazdálkodók a méhcsaládok varroa atka elleni engedélyezett szerrel történő, szakszerű kezelésének költségeihez igényelhetnek támogatást az MVH-nál, mintegy 801,3 millió forint keretösszegig. Érdekeség, hogy a kérelmezőnek a támogatott készítmény csomagolóanyagát legalább 2016. október 15-éig meg kell őriznie - a kérelmeket április 6-ig lehet benyújtani.

A Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH) felhívja a méhész-gazdálkodók figyelmét arra, hogy a méhészetek varroa atka elleni gyógyszeres védekezésének támogatására 2016. április 6-áig nyújthatják be kifizetési kérelmeiket személyesen vagy postai úton a lakhely/székhely szerint illetékes MVH kirendeltséghez.

A méhész-gazdálkodók a méhcsaládok varroa atka elleni engedélyezett szerrel történő, szakszerű kezelésének költségeihez igényelhetnek támogatást az MVH-nál, mintegy 801,3 millió forint keretösszegig. A támogatási jogosultság alapja a Tenyészet Információs Rendszerbe (TIR) – 2015. szeptember 30-i fordulónapra vonatkozóan – legkésőbb 2015. november 15-éig bejelentett és nyilvántartásba vett, valamint a kifizetési kérelem benyújtásának napján is a kérelmező tulajdonában lévő méhcsaládok száma. A TIR nyilvántartásba való bejelentés teljesítéséért, a bejelentett adatok helyességéért, a bejelentés elmaradásáért vagy határidőn túli teljesítéséért a kérelmező felelős, annak minden jogkövetkezményével együtt.

Amennyiben az MVH a kifizetési kérelmet jóváhagyja, a kérelmezőnek a támogatott készítmény csomagolóanyagát legalább 2016. október 15-éig meg kell őriznie. Abban az esetben, ha a kérelmező nem őrzi meg a csomagolóanyagot, akkor a támogatás jogosulatlanul igénybe vett támogatásnak minősül! Az intézkedés keretében elszámolt szerek – külön jogszabályban előírt méhegészségügyi nyilvántartás alapján történő – felhasználását, illetve a csomagoló anyagok megőrzését az MVH helyszíni ellenőrzés során ellenőrizheti.

A kifizetési kérelem említett határidőre történő benyújtásának elmulasztása a kérelem elutasítását vonja maga után!

Forrás: MVH

Kapcsolódó cikkek

Önmagában a járulékcsökkentés nem elég

2016. szeptember 20. 08:01
Hazánk a negyedik a béreket terhelő legmagasabb adókat és járulékokat összehasonlító OECD listán. Ez rontja a gazdaság versenyképességét, de napjainkban egyre nagyobb gondot okoz a munkaerőhiány is. Ezt érzékelik a döntéshozók is, ezért helyezett kilátásba Varga Mihály, nemzetgazdasági miniszter gazdaságélénkítő intézkedéseket, például járulékcsökkentést. Zara László, a Magyar Adótanácsadók és Könyvviteli Szolgáltatók Országos Egyesületének elnöke szerint azonban kevés az esély arra, hogy ez az eszköz önmagában kezelni tudná ezeket a problémákat.

Megszavazta a parlament a munka törvénykönyvének módosítását

2018. december 12. 15:27
 Megszavazta a parlament  a munka törvénykönyvének módosítását, amely tartalmazza egyebek mellett a munkaidő-beosztás önkéntes megváltoztatásának és az önként vállalt túlmunkának a lehetőségét.