Átadták az agrárgazdasági kamara karcagi szolgáltatóközpontját

2018. február 05. 08:10
A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) Karcagon nyitotta meg hatodik NAK Szolgáltató Központját, a falugazdászi körzetközponttal egy fedél alatt többek között tájékoztatási, tanácsadási szolgáltatásokat is nyújtanak a gazdálkodóknak, vállalkozásoknak, külső szakmai partnerek bevonásával. A kamara további szolgáltatóközpontokat nyit.

Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter a helyszínen köszöntőjében elmondta: korunkban elengedhetetlen a szolgáltatóközpont, nélkülük az Európai Unió támogatási rendszerében, illetve a magyar jogrendben sem könnyű eligazodni, hiszen a mezőgazdaság egyre komplexebb, egyre nagyobb az az információtömeg, amellyel meg kell birkózni.

Kép letöltése
 
Fotó: FM

 

Hozzátette: a szolgáltatóközpont nemcsak a mintegy nyolcszáz karcagi gazdát segíti, támogatja őket az agrártámogatások világában, a város életében is közösségi tér, ahol például programokat, konferenciákat lehet rendezni.

Jakab István, az Országgyűlés alelnöke, a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetségének (Magosz) elnöke az eseményen elmondta, a szolgáltatóközponti hálózatnak köszönhetően - bármilyen is lesz az európai uniós források elérhetősége - minden gazdához, határainkon belül és túl is eljutnak az információk, és ez a magyar vidék és gazdatársadalom érdeke.Győrffy Balázs, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara elnöke elmondta: a kamara február elsején indította el országos szaktanácsadói hálózatát, mintegy hetven kamarai tanácsadó ingyen nyújt csoportos szaktanácsadást, az egyéni szaktanácsadást pedig a piaci ár tizedéért.

Kifejtette, a NAK országos gazdatámogató hálózata a mintegy 650 falugazdász tevékenységén alapul, az első központ Hajdúböszörményben nyílt meg, 2016 decemberében. Hozzátette, a kamara országos gazdatámogató hálózata 2014. január 1. óta mintegy 1000 milliárd forint támogatás lehívásában segített a gazdálkodóknak.

kormany.hu

Kapcsolódó cikkek

Döbbenten nézi a sajtok árait? - Árhullám a tejpiacon

2017. augusztus 30. 09:33
Külföldön is nagy mértékű drágulást észlelnek, ugyanakkor Brüsszel támogatást nyújtott azoknak a gazdáknak, akik felhagytak a termeléssel.

Augusztus 1-re elfogynak a Föld egy évre elegendő erőforrásai

2018. július 24. 07:55
2018. 07. 23. 12:32
Idén minden eddiginél korábban, már augusztus 1-jén elérkezik a túlfogyasztás napja, ami azt jelenti, hogy 2018-ban mindössze 212 nap alatt használja el a Föld lakossága azt az erőforrás-mennyiséget, amelynek egy évre kellett volna elegendőnek lennie ahhoz, hogy a bolygó a jelenlegi állapotában fennmaradhasson - derült ki egy új tanulmányból.