Ausztria: a 30. héten enyhén csökkent, de továbbra is magas a sárgarépa ára

2023. július 27. 14:13
Az előző hetekben kialakult magas árszinthez képest enyhe csökkenést mutat a sárgarépa ára a héten. 
Ausztria: a 30. héten enyhén csökkent, de továbbra is magas a sárgarépa ára
Továbbra is nyugodtan, eseménytelenül csordogál a nyári kereskedelem a sárgarépa nagybani piacán  - írta cikkében a FruitVeb.
 
Az új betakarítású sárgarépa ára a múlt heti 90-100 euró/100 kg közötti sávból a 85-95 euró/100 kg tartományba csökkent, míg tavaly ennek még csak a felébe (50-55 euró/100 kg) került a zöldségféle.
 
agrotrend.hu/friutveb.hu

Kapcsolódó cikkek

Tovább zsugorodik az európai sertéspiac

2024. január 09. 14:44
Az ASP-től mentes, biztos export sertéshús piacokkal rendelkező Európa sajnos már a múlté. Az EU  korábban a termelésének több mint tizedét (13%-át) exportálta elsősorban Kínába, Dél-Koreába, Hongkongba, Japánba és Szingapurba. A külpiacok visszaesése mellett a belső kereslet is csökkent az utóbbi években. A nagy kérdés, hogy ez az ágazati depresszió meddig folytatódik, és ebből a folyamatból a magyar sertéságazat vajon tud-e profitáln? 

Elindult a tavaszi szezonális élelmiszerellenőrzés

2024. március 07. 17:08
A közelgő húsvéti ünnepek élelmiszerbiztonsága érdekében elindult a tavaszi szezonális élelmiszerlánc-ellenőrzés, melyet dr. Nobilis Márton, az Agrárminisztérium élelmiszeriparért és kereskedelempolitikáért felelős államtitkára rendelt el. Az országos ellenőrzés hagyományosan a húsvéti ünnepkörhöz kapcsolódó élelmiszerek köré fonódik. Az egy hónapig tartó ellenőrzési időszakban a hatóság szakember.