Ausztria: a 30. héten enyhén csökkent, de továbbra is magas a sárgarépa ára

2023. július 27. 14:13
Az előző hetekben kialakult magas árszinthez képest enyhe csökkenést mutat a sárgarépa ára a héten. 
Ausztria: a 30. héten enyhén csökkent, de továbbra is magas a sárgarépa ára
Továbbra is nyugodtan, eseménytelenül csordogál a nyári kereskedelem a sárgarépa nagybani piacán  - írta cikkében a FruitVeb.
 
Az új betakarítású sárgarépa ára a múlt heti 90-100 euró/100 kg közötti sávból a 85-95 euró/100 kg tartományba csökkent, míg tavaly ennek még csak a felébe (50-55 euró/100 kg) került a zöldségféle.
 
agrotrend.hu/friutveb.hu

Kapcsolódó cikkek

Felemás eredménnyel zárult a Tisza-tó és környéke nyári szezonális ellenőrzése

2023. július 06. 12:48
A megújult nyári szezonális élelmiszerlánc-ellenőrzés az idei évben a Tiszta-tónál, valamint annak tágabb környezetében működő vendéglátó egységekre is kiterjedt. Kettősség jellemzi a június 4. hetében ellenőrzött térségben feltárt körülményeket.
A kibővített nyári mustra idén egy-egy jelentősebb területre kiemelt figyelemmel összpontosít. Ezek sorába tartozik a Tisza-tó környéki vendéglátás is, melynek egy héten át tartó szemrevételezésére a vizsgálatsorozat első szakaszában került sor.

Súlyos "Parkinson-járványnak" nézünk elébe, ha...

2023. május 22. 13:48
...nem csökkentjük drasztikusan a veszélyes peszticidek, oldószerek és a légszennyezés mértékét! A Parkinson- kór nem válogat. Nincs tekintettel korra, nemre, bőrszínre, vallási felekezetre, politikai hovatartozásra, pénzügyi helyzetre.
Bárki bármikor megbetegedhet. Michael J. Fox, Robin Williams, Alan Alda, Deborah Kerr, Salvador Dalí, Ozzy Osbourne, Muhammad Ali, Davis Phinney, Sir Roger Bannister, Linda Ronstadt, Brian Grant, Forrest Gregg, Neil Diamond, II. János Pál pápa, Frida Falcon, Jimmy Choi, Dr. Andy Grove, Jonathan Silverstein. Csak néhány ismertebb név a sokmilliónyi ismeretlen mellett, akiket egy pont bizonyosan összeköt, mindannyian megkapták a Parkinson- kór diagnózisát.