Ausztria: a 30. héten tovább csökkent a vöröshagyma nagybani ára

2023. július 28. 14:20
Az utóbbi hetek árzuhanása tovább folytatódik a sógoroknál a vöröshagyma nagybani piacán - írta cikkében a FruitVeb. 
 
A vöröshagyma értékesítése az előző hetek trendjének megfelelően folytatódik Ausztriában: áttelelő hagyma van a piacokon, különösen a kis méretű tételek dominálnak, nagy átmérőjű hagyma gyakorlatilag nincs a piacon.
Ausztria: a 30. héten tovább csökkent a vöröshagyma nagybani ára
Várhatóan a jövő hét végén kezdődhet meg a nyári hagyma forgalmazása, de a méretproblémákon ez sem fog segíteni, mivel a lisztharmat-fertőzést nem sikerült kordában tartani a területek jelentős részén.
És bár az áttelelő hagyma készletekre még sokáig szükség lesz a piacon, az árnyomás továbbra sem enyhül: a tisztított, válogatott, ládás kiszerelésű, közepes méretű tételek nagybani ára minőségtől függően a múlt heti 55-65 euró/100 kg-ról 50-60 euró/100 kg közé csökkent – tavaly ilyenkor 18-23 euró/100 kg közötti árakat regisztráltak.
 
forrás: agrotrend.hu/ FruitVeb

Kapcsolódó cikkek

Reményvesztett helyzetben vannak a méhészetek

2023. április 18. 12:03
Vajon mit hoz az idei év a számukra?
 
Aggódnak a magyar méhészek, mivel jelentősen nőttek a költségeik, probléma a dömping import, ráadásul az árak emelkedése miatt a mézfogyasztás is mérséklődik. Az ágazatot sújtó kihívások miatt nehéz évük lehet a hazai termelőknek.
 

Gondoltad? A gyümölcsjoghurtok 80 százaléka külföldről érkezik. Egy magyar vállalat felveszi a kesztyűt

2023. május 10. 16:26
A Nádudvari körülbelül 30 millió liter tejet dolgoz fel évente.
 
Közel 35 százalékkal 16,7 milliárd forintra növelte az árbevételét tavaly a Nádudvari Élelmiszer Kft. A cég az idén több mint 18 milliárd forintos forgalomra számít, pár éven belül pedig 20 milliárd forintot is meghaladó árbevételt tervez. A tejtermékeket, húskészítményeket és fagyasztott élelmiszereket gyártó vállalat szerint az élelmiszerárak csökkenhetnek a következő időszakban. A Nádudvari célja, hogy hosszabb távon európai szinten is versenyképes élelmiszeripari vállalattá váljon, ennek érdekében folyamatos beruházásokkal fokozza a hatékonyságot.