Ausztria: a 30. héten tovább csökkent a vöröshagyma nagybani ára

2023. július 28. 14:20
Az utóbbi hetek árzuhanása tovább folytatódik a sógoroknál a vöröshagyma nagybani piacán - írta cikkében a FruitVeb. 
 
A vöröshagyma értékesítése az előző hetek trendjének megfelelően folytatódik Ausztriában: áttelelő hagyma van a piacokon, különösen a kis méretű tételek dominálnak, nagy átmérőjű hagyma gyakorlatilag nincs a piacon.
Ausztria: a 30. héten tovább csökkent a vöröshagyma nagybani ára
Várhatóan a jövő hét végén kezdődhet meg a nyári hagyma forgalmazása, de a méretproblémákon ez sem fog segíteni, mivel a lisztharmat-fertőzést nem sikerült kordában tartani a területek jelentős részén.
És bár az áttelelő hagyma készletekre még sokáig szükség lesz a piacon, az árnyomás továbbra sem enyhül: a tisztított, válogatott, ládás kiszerelésű, közepes méretű tételek nagybani ára minőségtől függően a múlt heti 55-65 euró/100 kg-ról 50-60 euró/100 kg közé csökkent – tavaly ilyenkor 18-23 euró/100 kg közötti árakat regisztráltak.
 
forrás: agrotrend.hu/ FruitVeb

Kapcsolódó cikkek

Árstop kivezetés

2023. február 01. 13:24
Az egy éve bevezetett árstop betöltötte szerepét; a termelői, feldolgozói szervezetek és a kiskereskedelem szereplői a kivezetését javasolják
Az első élelmiszerár-stop egy éve, 2022. február 1-jén lépett életbe. Az ágazat meghatározó szereplői szerint a felborult európai uniós piaci környezetben az ársapkák kivezetése segítené a hazai agrárium, élelmiszeripar versenyképességének megőrzését, stabilizálva hazánk élelmiszer-önellátását. Ez a termelők, az élelmiszer-feldolgozók és a kereskedők közös érdeke.
 

A biztonság az első az élelmiszeriparban is

2023. június 14. 11:15
Folyamatos a laboratóriumi rendszerek fejlesztése.
 
Az egészség védelme, az élelmiszerbiztonság, a tisztességes élelmiszer-kereskedelem régóta központi kérdés - jelentette ki Dr. Nobilis Márton, az Agrárminisztérium élelmiszeriparért és kereskedelempolitikáért felelős államtitkára a Codex Analitikai és Mintavételi Szakbizottság 42. ülésén, kedden, Budapesten.