Ausztria: a 30. héten tovább csökkent a vöröshagyma nagybani ára

2023. július 28. 14:20
Az utóbbi hetek árzuhanása tovább folytatódik a sógoroknál a vöröshagyma nagybani piacán - írta cikkében a FruitVeb. 
 
A vöröshagyma értékesítése az előző hetek trendjének megfelelően folytatódik Ausztriában: áttelelő hagyma van a piacokon, különösen a kis méretű tételek dominálnak, nagy átmérőjű hagyma gyakorlatilag nincs a piacon.
Ausztria: a 30. héten tovább csökkent a vöröshagyma nagybani ára
Várhatóan a jövő hét végén kezdődhet meg a nyári hagyma forgalmazása, de a méretproblémákon ez sem fog segíteni, mivel a lisztharmat-fertőzést nem sikerült kordában tartani a területek jelentős részén.
És bár az áttelelő hagyma készletekre még sokáig szükség lesz a piacon, az árnyomás továbbra sem enyhül: a tisztított, válogatott, ládás kiszerelésű, közepes méretű tételek nagybani ára minőségtől függően a múlt heti 55-65 euró/100 kg-ról 50-60 euró/100 kg közé csökkent – tavaly ilyenkor 18-23 euró/100 kg közötti árakat regisztráltak.
 
forrás: agrotrend.hu/ FruitVeb

Kapcsolódó cikkek

A tudatos étkezést már a gyermekkorban el kell kezdeni

2023. szeptember 26. 12:59
Kiemelt cél a közétkeztetésben is a rövid ellátási láncok megerősítése - jelentette ki dr. Nobilis Márton, az Agrárminisztérium élelmiszeriparért és kereskedelempolitikáért felelős államtitkára a Business Days Konferencián, hétfőn, Tapolcán.

Szennyezett, penészes tojásokat vont ki a forgalomból a NAV

2023. június 07. 13:59
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársai mintegy 20 ezer koszos, penészes, jelöletlen tojást találtak egy magyar rendszámú teherautó rakterében, a 47-es főúton - közölte a hatóság tegnap.