Az áfa csökkentése ösztönzi a gazdasági növekedést

2017. január 06. 08:05
Az áfa csökkentése ösztönzi a gazdasági növekedést, hatására fehéredik a gazdaság, növekszik a hazai felvásárlás, mérséklődik az import - hangsúlyozta Feldman Zsolt, a Földművelésügyi Minisztérium (FM) agrárgazdaságért felelős helyettes államtitkára csütörtökön az M1 aktuális csatornán.

Felidézte, hogy az idén január elsejétől az élelmiszergazdaságban csökkent a friss tej, a baromfi és a tojás, egy évvel korábban pedig a sertés tőkehús áfája.

Kifejtette: a csökkentés hatására a tojástermelés, a tej és a baromfi szektor a hazai piacon még versenyképesebb lesz, mérséklődök az importnyomás, tisztul a gazdaság, hitelképesebb lesz a szektor.

A helyettes államtitkár szerint a sertéshús áfa csökkentésének tapasztalata azt mutatja, hogy a kedvező hatást élvezhetik a hazai fogyasztók. Példaként említette, hogy az sertéshús alapanyagár növekedése ellenére sem fizet annyit a fogyasztó, mintha nem lett volna áfa-csökkentés.

Hozzátette: nagy az érdeklődés a további áfa-csökkentésre, amennyiben a költségvetés mozgástere lehetővé teszi, az Földművelésügyi Minisztérium javaslatot dolgoz ki a kormány számára további termékpályák bevonására.

kormany.hu

Kapcsolódó cikkek

Nagy dózisú idegmérget találtak olasz importból származó újhagymában

2017. április 28. 07:41
Egészségügyi kockázatot nem jelent, de az ügyben eljárást indítottak.

Módosul a Vidékfejlesztési Program

2016. március 04. 08:59
A Miniszterelnökség a gazdák érdekeit figyelembe véve módosítja a Vidékfejlesztési Program (VP) beruházási pályázatait érintő üzleti terv dokumentációját. Az egyszerűsítés elsősorban az 50 millió forint teljes projektösszeg alatti projekteket érinti – közölte a Lázár által vezetett Miniszterelnökség.