Az Agrárminisztérium 40 millió forint értékben támogatja a hazai, környezet- és természetvédelmi céllal létrejött, közhasznú társadalmi szervezeteket

2023. július 17. 13:45
A pályázat célja ezen szervezetek szakmai munkájának támogatása, közreműködésének biztosítása a Nemzeti Természetvédelmi Alaptervben meghatározott célkitűzésekhez illeszkedő, illetve bizonyos állami feladatok átvállalásából adódó szakmai programok eredményes megvalósításában.
Az Agrárminisztérium 40 millió forint értékben támogatja a hazai, környezet- és természetvédelmi céllal létrejött, közhasznú társadalmi szervezeteket
A támogatható tevékenységek és megvalósítható célok között szerepel a természeti erőforrások és értékek, valamint az ökoszisztémák védelme és helyreállítása, az életközösségek működőképességének megőrzése, illetve a biológiai sokféleség csökkenésének megállítása.
 
A 2023. évi pályázati felhívásra 76 szervezet nyújtotta be pályázati dokumentációját, amelyből 52 darab felelt meg a formai értékelés szempontjainak. A tartalmi értékelésre befogadott pályázatok közül 23 civil szervezet részesül támogatásban, akik az általuk kidolgozott és benyújtott projektek megvalósításával járulnak hozzá a pályázati felhívásban rögzített természetvédelmi célok eléréséhez.
 
A pályázati döntés az Agrárminisztérium honlapján érhető el. KATTINTSON!
 
forrás: agroforum.hu

Kapcsolódó cikkek

12 útvonalon várják az erdőszerető fiatalokat

2023. augusztus 02. 15:05
Évente százezer gyermeket fogadnak az állami erdőgazdaságok erdei iskolái, amelyek a hazai környezeti nevelés kiemelkedően fontos intézményei. Ugyancsak az erdőgazdaságok infrastruktúrájára alapoznak az Erdei Vándortáborok, ahol idén már 12 útvonalon várják az erdőszerető fiatalokat – mondta el Nagy István agrárminiszter a közösségi médiában közétett videójában.
 

Luxus lesz a kávézás

2023. április 24. 11:14
Elképesztő magasságba emelkedett a kávé ára.
 
Az arabica kávéfajta ára hathavi csúcsra emelkedett a szűkös kínálat miatti aggodalmak közepette